Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ik heb geen recept,maar een vraagje.

Van een buurman op hetcomplex heb ik paarse boerenkoolplanten gekegen.

Het zijn al behoorlijke planten geworden.

Als ik boerenkool maak, doe ik aardappels met water in de pan,boerenkool er bovenop, koken en dan stampen.

Maar nou hoorde ik dat het water bij paarse boerenkool paars word.

Worden mijn aardappels niet paars als ik het samen in eenpan kook?

 

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Posted

Verleden jaar had ik paarse boerenkool gezet en gegeten.

Vond de stamppot er niet zo smakelijk uitzien eerlijk gezegd.

AL was met de smaak niets mis..

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Posted

Is het niet te vroeg voor de boerenkool, dacht dat de vorst erover heen moest.

Heb hier ook nog paarse staan, ziet er prachtig uit, weet alleen niet hoe mijn mannen gaan reageren op paarse stamppot ( of eigenlijk weet ik dat wel )

Heb ook gelezen dat je de kool in de vriezer kunt gooien maar is denk ik toch anders dan wachten op de nachtvorst.

Zou me goed uitkomen, heb een paar weken geleden 3 jonge bentheimer zeugjes gekocht en die wil ik graag de moestuin laten opruimen.

Posted

Ik smoor de stamppotgroente vaak in een aparte pan en stamp daar later de aardappels doorheen; ik neem aan dat je op die manier de paarsverkleuring niet in je aardappels ziet omdat de kool groen kleurt tijdens het verhitten.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...