Koert Geplaatst: 30 maart 2011 Share Geplaatst: 30 maart 2011 Ribollita Ingrediënten voor 6 personen 1 rode ui2 wortels1 bleekselderij4 aardappels2 courgettes300 gr. gedroogde fagioli cannellini (kan vervangen worden door witte bonen)350 gr. snijbiet (kan vervangen worden door spinazie)500 gr. groene kool500 gr. zwarte kool (kan vervangen worden door boerenkool)200 ml. tomatensaus250 gr. oud wit brood (ciabatta of stokbrood)zout en peperolijfolie extra vergineBereidingswijze Laat de bonen minstens 8 uur in water wellen. Snij alle groenten klein. Doe een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit hier de ui in. Doe dan alle groenten (behalve de bonen) erbij in de pan, laat het met het deksel op de pan zachtjes stoven totdat er vocht uit de groenten begint te komen. Giet er dan warm water bij totdat de groente bijna onderstaat.Doe de helft van de bonen erbij. Prak de andere helft van de bonen fijn en doe dat dan ook in de pan. Roer de tomatensaus erdoor. Zout en peper naar smaak.Laat de ribollita een uur op een zacht vuurtje kokenRibollita betekend opnieuw aan de kook brengen, dus volgens traditie een dag eerder maken en de volgende dag verwarmen brood in stukken in een diep bord, soep er over en smullen maar! (maar ik kan meestal niet een hele dag wachten, kook wel altijd 's morgens al dus dan staat ie ook wel lang genoeg) Quote Even a broken clock is right twice a day Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 30 maart 2011 Share Geplaatst: 30 maart 2011 Het recept was veel belovend tot aan dat je het over het oude brood moet doen gatver de gatver dat vindt ik super vies brood in soep soppen. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Koert Geplaatst: 30 maart 2011 Auteur Share Geplaatst: 30 maart 2011 Het recept was veel belovend tot aan dat je het over het oude brood moet doen gatver de gatver dat vindt ik super vies brood in soep soppen. Ik dacht dat ook,wordt zo soppig, maar goed probeer wel alles, en ik vond het het gerecht helemaal afmaken. Het is ook wel een hele stevige soep, dus dat brood wordt niet heel erg soppig(had wel gewoon vers stokbrood), mijn vriendin vond het ook niks en heeft het zonder gegeten en dat kan heel goed. Quote Even a broken clock is right twice a day Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
hansm Geplaatst: 30 maart 2011 Share Geplaatst: 30 maart 2011 Ah oke, ja ik baal altijd als in uiensoep zo'n stuk stokbrood drijft met kaas bah, en wilde nog zeggen kan je ook zonder brood etenmaar dacht dan zegt Koert dan is het geen Ribollita meer , maar zonder brood en met de palmkool wil ik dit best weleens proberen. Ik probeer nooit alles alleen als ik denk lijkt me lekker. Quote Players only love you when they're playing. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Helly Geplaatst: 31 maart 2011 Share Geplaatst: 31 maart 2011 Met zoveel ingrediënten kan je bijna een heel weeshuis voeden joh Quote Good things come in small packages Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.