Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Mijn Allpac F110, na nu 2 jaar.

Voor mijn beschrijving zie: blog/henkg/mijn_nieuwe_vacuum_apparaat_b-3098.html

 

Hij doet het nog. Ik heb nog geen verschil gemerkt tussen toen en nu.

Inmiddels heb ik ongeveer 300 zakjes opgebruikt. Geen klachten.

Vrijwel alleen gebruikt om daarna in te vriezen.

De zakken zijn helder doorzichtig –je blijft goed zien wat erin zit- en veel steviger dan gewone diepvrieszakjes. Je kunt er – ook na vacumeren- prima op schrijven met een viltstift. Erg makkelijk als je later in de vriezer iets zoekt.

De zakken van Allpac zijn trouwens prima, en niet duur.

 

Vacuum zuigen van potjes (met de vacuumdoos) heb ik zelden gedaan.

Sous vide ook zelden, ik heb (nog) geen pan die een constante temperatuur kan handhaven.

“Wecken” tot tegen de 100 graden (niet 100 graden of meer, dan knapt de gesealde zak door stoomvorming) kan wel, maar ik houd niet van b.v. sperziebonen die eerst lang geweckt moeten worden, en bij gebruik ook nog eens 10 minuten moeten koken.

 

Natte spullen vacumeren/sealen: Dat vereist enige oefening. De zuigkracht is niet instelbaar, wel kun je het zuigen (knop: Vakuum & Schweissen) stoppen en automatisch sealen door op de knop Schweissen te drukken. Dat gaat goed, maar luistert erg nauw. Iets te laat en er wordt nattigheid in het apparaat gezogen (is een kleine opvangruimte voor), nog lastiger is dat het sealen dan niet goed meer gaat.

 

Dat onderbreken –en daarna automatisch sealen- doe ik ook bij zachte spullen. Denk aan appeltaart, aardbeien. Als je dat niet doet krijg je plat- of kapotgedrukte spullen. Een andere manier is eerst invriezen (los) en dan pas vacumeren.

 

Er zijn ook apparaten met een vacuümkamer. Dan zou je geen last hebben van opgezogen nattigheid of platgedrukte spullen. Zulke apparaten kosten echter een veelvoud van een consumentenapparaat.

 

Een klein extra voordeel: standaard liggen er in de kofferbak van mijn auto een setje verschoning (voor onverwacht logeren) en ook 2x een paar sokken (op het slik/schor krijg ik weleens wat water in mijn laarzen). Gevacumeerd, blijft zo fris, schoon en droog: handig!

Niet toepasbaar voor truien, dekbedden. Daarvoor zijn de zakken te klein.

 

Welke maten zakken gebruik ik:

Ik vind aparte zakken, dus niet aan de rol, makkelijker. Is eerder goedkoper dan duurder.

Ik heb twee maten:

15 x 30: voor kleinere of smalle spullen (b.v. één maiskolf)

20 x 35: voor van alles en nog wat. Voor b.v. portiegrote stoofpeerpakjes knip ik zo’n zak door, dan heb ik twee zakjes voor de prijs van één.

 

Voor alle duidelijkheid: Bij dit apparaat heb je zakken nodig met een wafelstructuur. Met gladde zakken kan er niet vacuum gezogen worden.

1120183653         2025_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Geplaatst:

Kan je daar bv ook aardbeien mee vacumeren zonder ze te pletten?

 

Hier heb ik wel een tip voor als je gaat in vriezen in iedergeval. Wij vacumeren al onze groenten die we in willen vriezen. Maar de vacumeermachine van ons zuigt maar op 1 stand en heel hard en perst zo dus de sap uit de groenten en fruit. Dus we vriezen eerst de groenten in een grote ziplok zak los in en dan halen we delen uit en vacuumeren we de groenten. Het scheelt toch veel ruimten in de vriezer en je groenten en fruit krijgen niet zo een vervelende ijslaagje.

Dit hoef niet met alle groenten natuurlijk. Maar bij zachte groenten en ook wel geblancheerde harde groenten ( pastinaak bv) heeft dit wel nodig.

Wij hebben trouwens een foodsaver apparaat. Eerst een goedkopere gekocht, maar meteen weer terug gestuurd want hij vacumeerde wel maar was al binnen 5 minuten niet meer vacuüm. ..

Succes!

Geplaatst:

Pletten gebeurt altijd als je vacumeert.

Wat je ook kan doen: zo veel mogelijk lucht eruit drukken en dan alleen sealen. Of als je echt vacuüm wilt hebben: eerst een paar uur in de vriezer en dan pas vacuüm trekken. Zo ook met soep enzo, dan gaat het prima.

Ik leg bij iets nat spul ook wel een stukje keukenpapier in de zak om het vocht op te vangen. LaVa verkoopt iets dergelijks op rol (duur).

 

Ik heb ook de Allpax 110, maar de las is niet altijd even goed, vooral niet de eerste (als hij nog niet helemaal op temperatuur is).

Ik heb een rol; daar moet je dus zelf de bodem in sealen. Hier viel een keer die bodem eruit toen de zak vol zat met ham en pekel

Kwestie van goed opletten, flink op de deksel drukken als het nodig is, (drie)dubbel sealen en wennen.

 

Ik was er in het begin niet zo blij mee, maar nu vind ik hem steeds handiger.

Heb laatst gerookte worst in een vacuumzak gegaard: dan blijven alle sappen behouden, ideaal!

Maar volgende keer koop ik er een met meer power.

 

Laat je nog even weten wat het geworden is?

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Dank jullie wel voor jullie reakties.

 

De term vacuumkamer kom ik eigenlijk alleen tegen bij professionele apparaten.

Maar ik denk aan de vacumeermachine P 250..daar kan je de zuigkracht ook bij instellen. Mijn Buurvrouw heeft een duur apparaat en zuigt zelfs frambozen niet stuk.

Willen jullie voor mij eens een blik werpen op dat apparaat.? Kan je daar ook zakken voor gebruiken ipv een rol?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ben ik heel benieuwd welk apparaat jouw buurvrouw heeft.

Zakken kan ook, ja.

Ik heb een beetje spijt dat ik de 250 niet gekocht heb, nu ik er weer naar kijk.

Dat "nieuw pulse systeem, resulteerd in een gecontroleerde vacuüm cyclus, gespecialiseerd op indhouden met vloeistoffen of gevoelige voedingsmiddelen zoals brood en fruit" is natuurlijk heel handig

 

Als je keukenkast groot genoeg is zou ik deze nemen.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Joh ik heb 3 keukens

Lie zegt ook dat ik die moet nemen.

Die van mijn buuf is professioneel en kost ruim 600 euro...

 

En die vacuumdozen die je er ook bij kunt kopen, heeft iemand ( buiten Henk) die? Worden ze gebruikt?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik werk alleen met zakjes, niet die dozen (heb ze daarom ook niet). Die van mij maakt een dubbele seal, en ik kan de warmte en seal-duur instellen. Want zoals Speets schrijft; na een tijdje wordt ie warmer, maar hij moet eerst even op gang komen. Dus dan verstel ik wat en dan maakt ie er ook bij de 1e zoveel keer een mooie sterke seal van.

Bij die van mij gaat het vacumeren heel goed, en ik kan zachtere of vochtige dingen redelijk goed vacumeren door heel snel op de handmatige sealknop te drukken. Zodra hij er al wat lucht uit heeft gehaald. Zo drukt het niet helemaal plat. Maar die van mij is wat te overdreven voor normaal gebruik, ik moet er bij wijze van spreken een heel varken mee in kunnen pakken op 1 dag (hij kostte dan weer geen 600 euro gelukkig, blijkbaar heb ik dus nog steeds een hobby-ding )

Geplaatst:

Ok. Men raad die dozen aan om bv sla en koekjes te conserveren en conservenpotten weer vacuüm te maken. Ik zat te denken aan bv jam die niet "geklikt" is?Zou je een extra bewaarfunctie creëren door bv appelmoes in potten te doen en deze nogmaals vacuüm te trekken?

En dan die doppen..zou je die bv op vers gemaakte siroop kunnen doen en zouden ze dan bv een half jaar lang de siroop veilig kunnen afsluiten?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Enfin toch maar die allpax gekocht na het lezen van enkele recensies. Geen vacuümdozen erbij want ik denk dat ik die niet zal gebruiken maar wel enkele doppen voor het vacuüm trekken van een wijntje of een mooie olie.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 2 weeks later...
Geplaatst: (aangepast)
ik kan zachtere of vochtige dingen redelijk goed vacumeren door heel snel op de handmatige sealknop te drukken.

Goeie truuk! Ik wachtte met vacumeren altijd netjes tot hij klaar was

Vanmorgen uitgeprobeerd en ik kan op de 110 ook op sealen drukken zodra hij vocht begint te zuigen

 

Ik seal nu elke naad dubbel na het debacle met de hampekel en het apparaat bevalt me steeds beter.

 

Vanmorgen weer een nieuwe functie ontdekt.

Ik moest iets zeer breekbaars verzenden. Ik neem dan een grote doos, zodat het object als het ware 'zweeft'.

Als je gewone - maar wel dikke - plastic zakjes met lucht vacumeert dichtsealt, heb je prachtige stootkussentjes om de holle ruimtes mee op te vullen

aangepast door Gast

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Daar is ie dan.

Ik ben meteen begonnen een croissantje te sealen om te kijken hoe gemakkelijk het zal zijn kwetsbare groentes en fruit te vacumeren en sealen.

Hij is iets geplet. .ik zal nog wat moeten oefenen. Kaas geseald, alles werkt naar behoren. Ik heb natuurlijk nog niet echt kunnen testen; tot nu toe ben ik tevreden, ook met de kwaliteit van de zakken.

IMG002098661457254244.JPG

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

  • 8 maanden later ...
Geplaatst:

Wij hebben een Andrew James Vacuum Sealer en die word bijna nooit gebruikt omdat er dikwijls problemen zijn met het sealen wegens vocht. Alle truukjes al geprobeerd maar veel helpen ze niet.

Jammer genoeg ben ik de handleiding kwijt.

 

2016112110101953851479725754.jpg

 

2016112110135762001479725769.jpg

 

2016112110140736221479725785.jpg

 

Er zijn drie bokaals bij welke kunnen luchtledig getrokken worden en verschillende types zakken.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:

Vacuümapparaat en vochtige producten verpakken:

(Toch maar even herhalen, hoewel het in dit topic meerdere malen genoemd wordt)

De truc is om wel te starten met de knop vacuum zuigen + sealen, maar het vacuüm zuigen af te breken door op de seal knop te drukken. Het moment waarop luistert heel nauw, en vereist oefening (als je vocht richting het apparaat ziet gaan, ben je een fractie van een seconde te laat).

 

Deze truc is ook toepasbaar voor zachte producten, die anders geplet zouden worden.

Zachte producten (bijvoorbeeld appeltaart, aardbeien, frambozen) zou je ook eerst kunnen invriezen (los, op een bakplaat met bakpapier) en daarna vacuüm te verpakken.

 

Ook al eerder genoemd: sla vóór het vullen van de zak de bovenste rand naar buiten om (broekspijp/manchet). Zo blijft die bovenste rand schoon en droog.

 

Een klein extra voordeel: standaard liggen er in de kofferbak van mijn auto een setje verschoning (voor onverwacht logeren) en ook 2x een paar sokken + een gastenhanddoekje (op het slik/schor krijg ik weleens wat water in mijn laarzen). Gevacumeerd, blijft zo fris, schoon en droog: handig, ook voor in je berging/huisje op de tuin / bij kamperen of zo.

Niet toepasbaar voor dikke truien, dekbedden. Daarvoor zijn de zakken te klein.

1120183653         2025_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Geplaatst:

Vanochtend dat Lidl apparaat aangeschaft (niet voor mezelf, cadeautje). Wel uitgeprobeerd:

- Doet het goed.

- Vacuum zuigen duurt wat lang, gaat wel goed. Is erg stil tijdens zuigen.

- Afbreken van vacumeren (bij vochtige producten), en daarna sealen moet via de stopknop, is geen probleem.

- De las is enkelvoudig, niet zo breed, wel goed.

- Bijbehorende zakken (alleen op rol) vind ik duur. Andere wafelachtige zakken zijn ook prima bruikbaar.

 

Goedkoop, niks mis mee, denk ik.

1120183653         2025_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Geplaatst:
Bijbehorende zakken (alleen op rol) vind ik duur.
Waar koop jij die goedkopere zakken/rollen dan?

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Ik koop die zakken bij: https://www.allpax.nl/

Jorieke koopt ze bij: http://www.marmelot.com/

Twee maten zijn voor mij handig gebleken: 20x30 en 15x30. Beide maten knip ik weleens in tweeën voor kleine porties, b.v. eenpersoons porties stoofpeertjes.

Bijzondere lengtematen (die met een rol nu eenmaal makkelijk te maken zijn) heb ik nog niet nodig gehad.

 

De handleiding van het Lidl apparaat vind je hier: http://www.lidl-service.com/static/177690300/277100_DE_EN_FR_NL_CS.pdf

1120183653         2025_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Geplaatst:

Bij Lidl kosten folierollen €5 voor 2 van 28 of 3 van 20 cm, 3 meter lengte.

Voor die prijs zie ik ze niet bij bovengenoemde sites.

 

Ik vind rollen voordelig omdat je precies de lengte afknipt die je nodig hebt: nauwelijks verlies.

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

Geplaatst:

Ik heb die van de Lidl meegenomen. Ik vond hem erg vel lawaai maken en hij hield niet op met vacumeren. (ik had buikspek gezouten, droog) Waarschijnlijk omdat het niet perfect schoon was is de seal (erg smal idd) ook niet goed gelukt. Ben benieuwd naar de toekomst...

Als ik buiten ga roken,

is dat meestal op eiken of beuken,

maar ook wel op appel- of kersenhout...

  • 1 maand later ...
Geplaatst:

Inmiddels in het bezit van twee

 

Die van de Lidl, welke lekker snel is en goed 'schweisst', zelfs op vochtige ondergrond. Dunne las inderdaad, maar zeker goed en snel! De Allpax F110 heeft er beduidend meer moeite mee.

 

Verschil in motorkracht is 20 watt ten gunste van de Allpax, maar feitelijk zegt dat niets. Ja, hij zuigt iets beter af maar door een gebrek aan de pulseknop ben je die extra procenten ook zo weer kwijt.

 

Wat mij betreft een grote miskoop die Allpax. Zeker als je bedenkt dat je voor het zelfde geld 4 Lidl exemplaren hebt...De bijkochte conserveerbakjes werken al helemaal niet, terwijl het toch bakjes van 12 euro per stuk zijn. Het apparaat is al terug geweest naar Duitsland, de onderdruk sensor zou vervangen zijn, maar het verschil kan ik niet merken.

 

Ik raad echt iedereen de Allpax af.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...