Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Kermis in de Oostvlietpolder?


Recommended Posts

OVP-kermis19091386278238.jpg

Posters 'T Vogelhoff 27-11-2013

In dat rustige vogelreservaat wil heel Leiden dus allerlei evenementen gaan doen?

 

En dat niet alleen, de gemeente heeft ook andere plannen:

De natuurwaarde van de Oostvlietpolder wordt versterkt. Dit wordt uitgewerkt in een ruimtelijk kader. Binnen de randvoorwaarden van duurzaam groene bestemming wordt, met alle bijhorende ambities en de onzekerheden die samenhangen met de ontwikkeling van de infrastructuur, een kaderstellend casco neergelegd dat met passende functies en met een grote mate aan flexibiliteit kan worden ingevuld. RAADSVOORSTEL 11.0104
Bent u daar nog??

Dat gaat nog heel druk worden in onze polder en vooral op de Vlietweg. En ook nog willen concurreren met "la Place" in Zoeterwoude en "de tuin van de smid" in Cronensteijn en de Vlietlanden...

 

Wat denken jullie, gaat dat wat worden?

 

Meer informatie bij (o.a.):http://www.vriendenoostvlietpolder.nl/downloads/vvo.html

Groeten,

Wout

OTV - W-57

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Is vermaakrecreatie het grand café van nu??

Niet alleen in de Oostvlietpolder, maar ook in nabijgelegen polders kan het niet op.

Een kleine inventarisatie:

 

Zoeterwoude met het Recreatief Transferium en een La Place aan de andere kant van de A4 ten oosten van de Oostvlietpolder.

De nieuwe infrastructuur, inclusief een nieuwe carpoolplaats, is aangelegd en het hoofdgebouw is klaar. Behalve het restaurant van La Place komen hierin ook een dependance van Electric Fun, een fietsverhuurder uit Leiden, en een dagbestedingslocatie voor zorginstelling Swetterhage (Gemiva-SVG Groep).... streekwinkel Boer en Goed.... en een informatiecentrum. Aan de inrichting van het omliggende terrein wordt momenteel nog gewerkt. Er is een speeltuin voor jonge kinderen met een speeldernis (natuurspeeltuin) voor de jeugd en een Toeristisch Overstappunt (kortweg TOP).

 

Ghoybos wordt recreatiepark

Over een nieuwe inrichting van het bos, aan de rand van Kaag en Braassem en Leiderdorp, wordt al sinds 2005 gesproken. Het bos heeft alle ingrediënten om een toeristische pleisterplaats te worden. Het is bijzonder goed bereikbaar voor auto’s (via de rijksweg A4 en provinciale weg N446), wandelaars (via wandelroute Wijde Aa en het nog aan te leggen Blauwe Polderwandelpad), fietsers (fietsknoppunt 38), sloepen (de Alkemaderoute en Veender-Lijkerpolderroute) en skaters (Braassemroute).

Ook wordt nog hard gewerkt aan nieuwe routes, zodat het Ghoybos straks bijvoorbeeld goed bereikbaar is vanaf het Leidse Singelpark. Naast het bos ligt de nieuwe pannenkoekenboerderij en het A4-informatiecentrum aan de overkant wordt een recreatiecentrum.

Tussen de in slagorde geplante bomen zijn verschillende initiatieven welkom. De naastgelegen agrariër wil in een deel van het gebied koeien laten grazen. Ook wordt er al gesproken over een theetuin. Natuurvereniging Vanade heeft haar diensten al aangeboden, net als Natuurmonumenten en het Zuid-Hollands Landschap.

(http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/leidenenregio/article26669983.ece)

 

Ruim 6 ton voor betere ontsluiting polder

ROELOFARENDSVEEN - Kaag en Braassem krijgt 663.000 euro uit het Regionaal Investering Fonds voor acht ’groenprojecten’ die de recreatie in de ’Leidsche Ommelanden’ moeten bevorderen. Het meeste geld gaat naar een fietspad door de Blauwe Polder (vanaf de Zijldijk richting Oud Ade) en de verhoging van de Meerbrug bij Nieuwe Wetering.

(http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/rijnenveen/article19031163.ece/Ruim-6-ton-voor-betere-ontsluiting-polder)

 

De Vlietlanden

...

etc, etc.... Als je binnenkort nog een polder wil zien zal je heel ver (met de auto) moeten zoeken. Of in de archieven duiken?

 

2013weipoort15551392220760.jpg

Groeten,

Wout

OTV - W-57

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...