Geplaatst: 9 maart 201411 j Auteur Leuk om te lezen allemaal!! Ik kan alleen maar hopen dat ik volgend jaar ook zoveel voorraden heb als de meesten... maar daar gaan we dit seizoen weer hard aan werken (en natuurlijk niet alles in een keer opeten of weggeven wat we teveel hebben, en een grotere vriezer helpt natuurlijk ook )
Geplaatst: 10 maart 201411 j Ik heb ook nog veel spagettipompoen en pattison liggen, die dingen krijg ik maar niet op gegeten en ze willen ook nog niet verrotten.
Geplaatst: 10 maart 201411 j nog prei - boerenkool - spruiten - savooikool - knolselder - rode biet - snijbiet in de moestuinin de weckvoorraad wortelen - boontjes - rode kool - pompoen - courgette - stoofpeertjes - schorseneren - appelmoes - pastasaus - confituur - tomatensapin zuur-zoet courgette - augurken - rode bietin diepvries witte kool - koolrabi - spinazie - broccoli in de schuur pompoen - ajuin - aardappelen - witloofwe kunnen nog overbruggen naar de nieuwe oogst
Geplaatst: 30 maart 201411 j Vorige week de laatste bietjes uit de vriezer gegeten.Ik heb nog aardperen, sla, andijvie, groenlof en rucola in de kas de winter doorgehaald.In de tuin staat nog palmkool waar we nu de bloemknoppen eten als een soort broccoli en de blaadjes van de niet volgroeide bietjes van afgelopen jaar, chiboule (uiensoort) bieslook, prei, selderij, peterselie en salie.
Geplaatst: 30 maart 201411 j De hele winter door veldsla, hh weegbree, bonenkruid, , selderij, peterselie, tijm, lavendel en munt kunnen gebruiken bij het eten/drinken.
Geplaatst: 31 maart 201411 j boerenkool gisteren, restje zuurkoolveldsla op mijn broodjevandaag preistraks ga ik weer een potje appelwortelbessen maken
Geplaatst: 17 november 201410 j In eet haast alleen alles uit de tuin. Ik heb nu zoveel tuinbonen dat ik een recept moet vinden hoe ik ze in moet maken.Bij ons is het seizoen andersom, dus ik ga vandaag de tomaten en paprika's planten.Ik heb een grote moestuin en een kasje. Maak ook veel in. Maak chutneys, jams, piccalilly enz. Het enige wat ik koop zijn champignons en witlof
Geplaatst: 17 november 201410 j Hallo Jeanette uit NZeeland..leuk dat je hier komt kijken. Stel je je even voor in "de voordeur"? Graag met foto`s We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 november 201410 j hier eten wij nog uit de tuin snijbiet boerenkool suikerbrood en spinazie en natuurlijk nog spruitjes
Geplaatst: 18 november 201410 j Suikerbrood uit eigen tuin??? Dat is een soort sla biov We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 18 november 201410 j Hier nog ( plat gemaakte zipperzakjes passen zo netjes rechtop naast elkaar ) met in partjes gesneden stoofpeertjes, gekookte en geraspte bietjes, worteltjes ook in stukjes geblancheerd, en appelmoes. Op t veld nog veldsla, eten we nog wekelijks een mooi maaltje van, en winterwortelen maar die duren nog even. Alle boerenkool is door de kippen opgevreten in een onbewaakt ogenblik In de kern van alle problemen schuilt een kans
Geplaatst: 18 november 201410 j Suikerbrood is een ander woord voor groenlof. Ik kende het eerst ook niet en vond het ook een rare opmerking. Er staat bij mij op het land nog wel het een en ander, tevens zit de vries vol en de kelder staat ook vol. En sommige dingen zijn gedroogd en zitten in potten die ik in de keuken heb staan.Kapucijners zijn jammer genoeg al wel op.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.