mw vogel Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Die hele lange draad over inmaken vind ik altijd leuk om te lezen, maar nu de 'Hunger Gap' nadert, ben ik ook wel erg benieuwd wie er nog voorraad heeft van de eigen tuin in deze tijd van het jaar! Ik bedoel vooral de groenten, want jam, chutneys en dat soort inmaak kun je natuurlijk langer bewaren.Een bescheiden aftrap van mij:In de diepvries nog een paar zakjes gehakte knolselderij, een vergeten bakje tomatensap en diverse bijna lege bakjes met groene kruiden. In de kelder nog een paar sjalotjes, knoflook en één pot ingemaakte witte bonen die eigenlijk al op had moeten zijn...Wordt dus niks he, als we hierop moeten overleven... Ben benieuwd naar jullie overlevingspakket voor de vasten!(maar gelukkig een flinke rij potten jam, zeker nog tot juni!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nynkef Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 1 zakje boerenkool in de vriezer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malouis Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Alle groenten en de meeste kruiden komen bij mij nog steeds uit de kelder, de vriezer of de tuin, of van zolder.In de kelder staat nog een behoorlijk voorraad ingemaakte groenten, zoetzuur, chutney en relish en ook nog fruit op sap, jams, sambals en sauzen.Onbewerkte groenten die in nog heb zijn: sjalotten, twee soorten wortels, rammenas, bietjes, koolrapen, pastinaken en palmkool.In de vriezer liggen nog sperziebonen, sugarsnaps en tuinbonen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Connie Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Ik heb nog 1 bak tomatensoep in de vriezer staan.En er liggen nog 3 bollen knoflook, in de kelder liggen nog rode, witte en gele uien.En op de tuin staat nog boerenkool, verder niks meer.Het nieuwe is inmiddels in de maak Quote Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aalterse-willy Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Wij eten nog steeds uit de tuin, niet veel vers meer maar toch nog pastinaak en witloof, ook rammenassen staan er nog buiten.Voor de rest zit er een diepvriezer vol groente en kippen en ik weet echt niet hoeveel potten gesteriliseerde groente er nog staan.De dochters moeten helpen opeten of we raken er niet door en nu ook nog dagelijks zes of zeven eitjes...... Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tds Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Hier nog volop tomaten in de diepvries.Schapenvlees voldoende, zondag nog 2 schapen slachten.Buiten nog rammenas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estemy Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Ik heb nog een beetje paprikas in de vriezer en HEEL VEEL erwten. Geen idee wat met ze te doen (geen zin in erwtensoep en pasta met ham en erwten eten we al vanavond). Oh, en nog een klein beetje zongedroogde tomaten hebben we ook. De rest is allemaal op, maar we hebben ook niet zoveel ingemaakt of in de vriezer gezet. Hopelijk wordt het deze jaar heel anders. Quote Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eveline68 Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 In de vriezer, nog wat doperwtjes, tuinbonen, sperziebonen, en krootjes. Ben er bijna door heen.Ingemaakt, paar potten jam, ingemaakte courgette, vlierbessap, pruimenlikeur.Gedroogt, boerentenen, bruine bonen en kidneybeans. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prettig gestoord Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Nog 8 potten pasta saus, 25potten jam, 16 potten appelmoes wat uien van de vorige oogst. Nu weer pluksla, nog prei en wortels op het land. Quote Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Annemie Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Ik heb nog wat ingemaakte pompoen en ingemaakte stoofpeertjes staan. Ik vind het alleen sonde om die op te maken . Erg is dat hè! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maggy Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 vandaag mn winterprei uitgestoken hij was nog dun maar hij begon door te schieten en ook nog spruitjes geplukt om te maken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
simke Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Hoe nog 2popmoenen waar een van 7 kilo. Prei spinazie veldsla andijvie in de tuin en nog bietjes courgette en bonen en kruiden in de vriezer. En ingemaakt nog druiven sap Jam. Nog uien en knoflook en sarlotten maar waar gebruik je die voor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aalterse-willy Posted March 6, 2014 Share Posted March 6, 2014 Och ja, prei staat er ook nog in de tuin, wanneer geraakt die ooit eens op? Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 hier nog prei, pastinaak, selder, sla, veldsla en bloeiende boerenkool Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilmer Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Ik eet nog rucola (die groeit gek genoeg gewoon door), boerenkool, paarse broccoli, pastinaak, gewone kool, palmkool en bietjes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Ik heb nog een pompoentje of 7 ( moet ze weer snel nakijken ) die op volgorde van de eerste tekenen van rot opgegeten worden) verder in de vriezer nog 1x asperges en heel veel zakken aspergeschillen( bedoeld om soep van te trekken, maar dat vergeet ik steeds) Nog 6 bakjes tomatensaus, 3 bakken rode kool met appeltjes, 2 zakken tuinbonen, 2 zakken prei, 2 zakken licht gewokte spitskool, grote zak pepers idem peterselie, 4 zakken dikke courgetteplakken, 2 kilo witte bessen(mag fruit ook?) 1 zak kwetsen, 1 zak mirabellen.In de voorraadkast nog een kilo of twee ui en echalotte, en in een ton met zaagsel nog ongeveer 2 kilo bietjes.Verder nog enkele knolkapucienknolletjes. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maarten Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Ik heb ook nog een paar pompoenen liggen. Verder zit de vriezer vol met bonen en erwtjes en de soepen die ik gemaakt heb van de courgettes, komkommers, bonen en tomaten. In de kas heb ik nog (veld)sla, rucola, mizuna, snijbiet, dwergpaksoi en tatsoi. Op de vensterbank kiemgroenten en in de tuin staat nog wat boerenkool. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Ja ook nog vergeten de knolselderijen, in kas en vriezer de veldsla in de tuin, een enkel boerenkooltje + een kistje gerimpelde zure appelen... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Bieslook nu weer vers uit de tuin, Palmkool staat er nog, Rucola ook. Crosne zit nog in de grond. Aardperen ook nog in de grond.Pompoen, uien, knoflook, wit en rood kooltje heb ik nog liggen.In vriezer aan fruit nog bramen, zwarte bes, frambozen en pruimen. Groenten: Bloemkool, peultjes, worteltjes, bieslook, sjalottengroen, boontjes, bietjes, pepers.Tomatensaus en tomaatjes uit 2012. Pompoen- en courgettesoep uit 2013.En nog wat potten met dingen in het zuur uit diverse jaargangen.Zo ongeveer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Hoe nog 2popmoenen waar een van 7 kilo. Prei spinazie veldsla andijvie in de tuin en nog bietjes courgette en bonen en kruiden in de vriezer. En ingemaakt nog druiven sap Jam. Nog uien en knoflook en sarlotten maar waar gebruik je die voor. Vraag je je nou af wat je met de sjalotjes moet doen? Nou... gebruiken als uitjes... Rauw door de salade e.d. Inmaken kan ook.Maar vooral ook erg lekker om helemaal (met schil) mee te laten sudderen naast het vlees bijvoorbeeld. Of in sauzen en stoofschotels e.d. Daarna kan je ze lekker leegslurpen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malouis Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Crosne zit nog in de grond. Wordt wel tijd om die te gaan eten anders lopen ze weer uit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 (edited) oja...2 pompoenen aardpeer, apios, zuurkool en in the fridge: rode kool, pompoen, snijboon, zuurkool, nz spinazie, tuinbonen, capucijners, knolselder, pruimen, bessen, rabarber, pastinaak, appelmoes, aardbeien...we komen de hungry-gap wel door, denk ik ennuh...gedroogde snijbonen, geweckte rode kool, gedroogde bonen en tomaatjes...pfff ...ik sla maar een jaartje over denk ik Edited March 7, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piroska Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Wij hebben nog : 8 pompoenen, een enkele ui, gedroogde pepers, heel veel potten tomaten/paprika/aubergine saus, sambal, appelmoes, perzikchutney, mirabellensaus, tomaten/paprika/pepersoep. In de vriezer nog andijvie, spekbonen, wortelen en courgetteplakken. Ook in de vriezer eerder gemaakte maaltijden als risotto met wilde paddenstoelen, pompoensoep, macaroni met groente etc.. In de tuin nog aardpeer, een palmkool, witlof met slakken, veldsla, winterpostelein en wat spruitjes. In de kelder nog een doos appels. Ohja en stoofpeertjes, walnoten, en een boel jam. Dan nog gedroogde paddenstoelen en kant en klare paddenstoelensaus in de vriezer. We kopen alleen aardappels en knoflook bij omdat die helaas op zijn. De uien gaan het ook niet halen tot de nieuwe oogst. De kruiden lopen alweer uit, er is tijm (hele winter oogstbaar geweest) oregano (ook), bieslook en mini-peterselie komt nu vers weer op net als de citroenmelisse en de munt. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limoen Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Hier zou ik de winter niet overleefd hebben hoor; alleen een paar restjes bevroren kruiden en een vergeten bakje rabarbermoes in de vriezer. En nog een pot ingemaakte courgette....het resultaat vind ik alleen niet zo lekker dus die staat er nog wel even vrees ik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meekje Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Hier nog: droogbonen, pompoen, ingemaakt bietjes zoetzuur, ingevroren biet, rode kool, snijbiet, andijvie,rabarber, tuinbonen, doperwten, boerenkool, sperziebonen, zuurkool uit eigen pot, aardbeien en bramen. Dus nog even dooreten! Quote Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen... Groetjes! Meekje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.