Borsalino Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 De asperges beginnen onze oren uit te komen.Gekookte-gebakken-rauw en carpaccio van asperges al klaargemaakt.En uiteraard aspergesoep. Had gedacht ze eens te frituren met er een beslagje erond. Maar ben bang dat het frietvet vies gaat worden!Iemand dit al gedaan? Iemand nog andere mogelijkheden om asperges klaar te maken? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 Aspergetaart is wel lekker. Deze bv.http://www.smulweb.nl/1250850/koken/recept/Aspergetaart, natuurlijk kun je de zalm ook vervangen voor een goede achterham. Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorg Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 Je mag anders hier wel een portie afleveren Geen ervaring met het frituren van asperges, maar je vet wordt inderdaad vies van het beslag. Even zeven na gebruik scheelt al de helft, dan kan je het best nog wel een keer of 2 - 3 gebruiken. Hoe veel beslag loslaat in het vet is volgensmij wel afhankelijk van de verhoudingen van, de hoeveelheid beslag en het soort beslag. Vraag me niet wat een goed beslag is, misschien kan een van de kokkies hier een tip over geven? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheftuinder Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 gefrituurde asperges maken je frituur niet vuiler als andere produkten.zorg dat je je asperges goed geschild hebt en goed op smaak afgekookt heb je kan na het frituren alleen maar zout erover strooien om meer smaak tegeven .het beslag moet wel krokantbakken aan weekbeslag heb je niks .denk aan garnalen beslag wat luchtig is en krokant het is erg lekker op die manier groet Jan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borsalino Posted April 13, 2011 Author Share Posted April 13, 2011 Dus als ik goed begrijp.Wentelen in bloem.Wentelen in eiwit.Wentelen in chapelure. Vandaag 2 asperge-schooiers op bezoek gehad, mijn schoonmoeder en een goede klant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted April 14, 2011 Share Posted April 14, 2011 Ha, ha... volgens mij is het erg lucratief om bij jou langs te schooieren op gezette tijden... (aspergetijd, aardbeientijd... ) Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeanine Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Leuk dat er hier zo creatief wordt omgegaan met asperges. Ik ben zelf sinds kort aan de slag met het verzamelen van recepten zodat ik me helemaal kan verdiepen in de asperges als het seizoen er binnenkort weer aankomt. Op de site: http://aspergeskoken.be heb ik er al heel wat kunnen verzamelen. Hebben jullie nog goede sites met leuke (en makkelijke) recepten? Ik hoor het graag! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deborah Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 http://www.aspergecentrum.nl/recepten Quote Mijn naam betekent Honingbij, later als ik groot ben wil ik Imker worden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.