Thessa Geplaatst: 16 april 2012 Geplaatst: 16 april 2012 (aangepast) het zit in de flesjes en erg lekker i.d , we gaan zeker pannekoeken eten van de week ha ha ik verwachte niet dat van die stank iets lekkers zou komen ik heb er wel een extra sinnasappel bij gedaan en pittig wat citroensap, maar het resultaat is heerlijkbedankt voor het plaatsen jasmijn en jorieke en de rest natuurlijk.ik ga het ook maken voor 't waagie, leuk als extra product stroop de meeste kruiden/bloemen voor de thee ligen te drogen dus dat worden leuke thee/stroop pakkettjes ik was nog aan het denken hoe kan de de paardenbloem stroop die naar honing het beste noemen... zodat de mensen die het willen kopen snappen wat het is en naar smaakt....als de etiketten klaar zijn, de stofjes geknipt (en er op) zal ik een foto plaatsen.maar ...dan moet ik eerst een leuke tekst voor het etiket iets van; paardenbloemen stroop met een vleugje sinnaasappel en citroen smaakt naar honing? een gekke samenvoeging van stroop en honing kon ik niet bedenken.... 16 april 2012 aangepast door Gast Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Thessa Geplaatst: 16 april 2012 Geplaatst: 16 april 2012 het resultaat ;in de nieuwe huisstijl Quote kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Marieke Geplaatst: 16 april 2012 Geplaatst: 16 april 2012 Eh, ik zoek de werkwijze van de paardenbloemen stroop, staat deze in het topic ? En knippen jullie de kroontjes eraf ? Quote ★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
Jorieke123 Geplaatst: 16 april 2012 Geplaatst: 16 april 2012 Voor het stroop recept (450 ml water met 1 kg suiker) moet je zo'n 200 bloemetjes plukken. Ik pluk ze met groen kroontje, en kook die ook mee. Is gewoon heerlijk Echt mooie flesjes Thessa! Dat moet wel goed verkopen! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Marieke Geplaatst: 16 april 2012 Geplaatst: 16 april 2012 Ah, Jorieke je bent een schat. Was al aan het knippen gegaan. Maar heb 500 bloemen, dus zag er nogal tegenop.. Tessa, hele mooie etiketten zeg! Quote ★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
Marieke Geplaatst: 17 april 2012 Geplaatst: 17 april 2012 (aangepast) OKe, dus ik heb een liter paarden bloemen water , daar moet dan 2.2 kilo suiker bij? 17 april 2012 aangepast door Gast Quote ★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
Jorieke123 Geplaatst: 17 april 2012 Geplaatst: 17 april 2012 Om en nabij ja Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Marieke Geplaatst: 17 april 2012 Geplaatst: 17 april 2012 oke dank je , leek zoveel ineens Getver, mijn paardenbloemenwater is vies grijs/bruin. Dat zou toch mooi goudgeel honingschtig moeten zijn ?? Quote ★*˚°。°*。°*。★*˚°。°*。°˚°★*˚°。°*。°*★*˚°。°*。°*★
Jorieke123 Geplaatst: 17 april 2012 Geplaatst: 17 april 2012 De stroop is wel goudkleurig ja. Het water idd nog niet. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Janine~Bustani Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Ik ga de stroop trouwens ook proberen. Vanmiddag bloemen verzamelen met de kindjes Paardebloemen en madeliefjes! Quote
Rantje Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Net 404 bloempjes geplukt. Daar waar ik ze wilde halen was net gemaaid En toen zagen we een voortuin die helemaal geel zag. Was die vrouw in haar tuin bezig heeft mijn moeder gevaargd of ik ze daar mocht plukken Dus mooie schone bloempjes1 Als het goed lukt dan breng ik die vrouw ook een potje Maar we kunnen niet kiezen of we de stroop doen of de jam Zo de bloempjes in een pan met water opzetten. 1 Liter voor 400 bloempjes toch? En dan gaan we het een nachtje laten staan en morgen maken. Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Rantje Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Help!!!!! Klopt het dat de drap van bloempjes bijna meer is dan het water?Het ruikt wel lekker al ( en het smaakt heel vies )Maar het lijkt alsof het weinig water is... Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
eva1986 Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Goed af laten koelen en lekker uitknijpen, dat heb ik gedaan. Had ook wel iets meer water denk ik als jij... Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
Rantje Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 404 Bloempjes op 1 liter en dan citroensap en sinasappelsap erbij. Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
eva1986 Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Hihi Rantje, ik ben niet zo'n pietje precies. Ik kook altijd een beetje op gevoel, heb alleen gekeken hoeveel vocht ik overhad ivm de hoeveelheid suiker. En ik had ongeveer 1,4 liter over, want weet nog dat ik iets meer dan 3 kg suiker heb gebruikt. Dat was op iets meer dan 400 gram bloemen (1 gram per bloem gerekend). Ik heb er wel een scheutje citroensap bijgedaan, maar ook gewoon met de franse slag Het wordt vast lekker! Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
Rantje Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Haha en ik loop juist vast op dingen met ongeveer dit en ongeveer dat met de druivenjam is het ook zo'n gedoe geweest Ik lees nu weer een paar keer op internet dat ze 4 grote handen bloemen op 1,5 liter doen. En 200 bloemen op een liter...dus het wordt er alleen maar verwarrender van Wat een puntje puntje puntje klus was dat met die bloempjes en dat groen zeg heb het door m'n moeder laten doen Maar als ik er wat water nog bij kan doen heb ik meer vocht en kan ik en jam en stroop maken...of wordt het dan te 'flauw' Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
eva1986 Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Heb je alleen kroonblaadjes gebruikt??? Of lees ik dat nu verkeerd Want ik heb de hele bloem gebruikt... Iemand (appelvrouw?) heeft beide varianten geprobeerd, en vond het met de hele bloem lekkerder. Maar dat terzijde... Ik kook eigenlijk alles een beetje op gevoel, zet ook nooit een timer, voor eitjes, voor cake, voor brood... Meestal gaat het goed, maar ik sla ook wel eens een flater hoor! Ik weet niet of je er nog water bij kunt doen??? Misschien wordt t te flauw, misschien is ie nu wel te sterk Gelukkig zijn de paardenbloemen niet duur en kun je nog een poging wagen als dit mislukt! Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
Jorieke123 Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Het verwijderen van het groene gedeelte is voor de smaak volgens mij niet nodig. Of het moet zonder groen NOG lekkerder worden dan we nu al hebben. En dat kan volgens mij bijna niet Je kunt de groene kroontjes wel weghalen als je de gele blaadjes in de jam of in de stroop wil laten zitten. Dan heb je dus geen heldere stroop. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Rantje Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Ik heb de groene kontjes eraf gehaald nou ja m'n moeder Dus vooral veel geel. Groen zag er niet zo lekker uit vond ik Niet duur maar toch nog best veel werk En de lekkerste en mooiste bloemen zijn nu weg Eigenlijk zou ik wel een lading met kleine potjes willen hebben, babyfruit formaat want dan kan je steeds een beetje uitdelen want iedereen wil proeven en houd ik niets over Ben toch zo benieuwd! Echt grappig, paardenbloemensmurrie Thessa, jouw etiketten zijn prachtig! Maar is dat gewoon papier en hoe krijg je dat op een potje...komen ineens allemaal cadeau suggesties naar boven geborreld Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Rantje Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Oke, ik had net weer verzonnen dat we van de 3 bloemen uit de tuin straks ook wel een potje konden maken waar een paar van die gele bloemblaadjes in rondhangen. Staat misschien wel gezellig?En dan niet te lang koken, maar echt herkenbaar blaadje zeg maar... Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
appelvrouw Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Met groene blaadjes is net zo lekker..zonder iets minder bitter zeggen de Fransen..maar die hebben zulke fijne smaakpapillen..daar kunnen mijn grove Hollandse papillen niet tegenop gewoon laten zitten dus die groene kroonblaadjes.. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Rantje Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 wel grappig dat die gele blaadjes beetje harig, meer pluizig, zijn bij de aanzet...heb het ffies bestudeerd De smurrie staat nu in een pan af te koelen en morgen uit school gaan we het afmaken. Nu wel weer twijfel over wat voor suiker, hoeveel, waarom zijn er zoveel verschillende mogelijkheden. De helft wordt stroop en de helft jam, hebben alleen gewone geleisuiker niet die speciale, maakt dat nog uit? Je zou er ook mee kunnen verven, ik heb een gele hand van het plukken Plukken is wel erg leuk, maar sommige zijn toch iets verder dan andere. Dan zijn de buitenste bloemblaadjes echt ietsje aan het aftakelen. kan je die ook gebruiken? En volgens mij zijn er ook nog heel veel soorten want er zat echt verschil in de bloemen. Laag en wat hoger, groot en wat kleiner...en ook de dikte van de steeltjes verschilden van elkaar. En thuis de boel toch wel aandachtig bekeken of er geen beestjes inzaten Nou ja, 't is wel hartstikke leuk! Hopen dat we iets eetbaars hebben geproduceerd Quote http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
eva1986 Geplaatst: 18 april 2012 Geplaatst: 18 april 2012 Eerlijk??? Ik heb er nog beestjes uitgevist toen er al suiker bij zat... (in de pan wel hè, voor het aan de kook gebracht werd...) gewone geleisuiker is iets slechter voor de lijn, en iets zoeter, maar het vocht is van zichzelf niet echt zoet, dus dat zal niet uitmaken denk ik! (misschien iets met pectine??? daar heb ik me niet in verdiept, sorry...) Suiker voor de stroop: 2,2 keer de hoeveelheid water, dus bij 500 ml vocht doe je 1,1 kg suiker. Dat klinkt echt heftig, maar anders wordt t echt geen stroop! Ik heb trouwens geprobeerd bloemen te plukken die wel helemaal geopend waren, maar nog niet aan het aftakelen Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
Jorieke123 Geplaatst: 19 april 2012 Geplaatst: 19 april 2012 Ik had er af en toe wel een potje tussen zitten die helemaal ging versuikeren. Misschien dat het op die manier 'bederft'? Niet echt handig. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
eva1986 Geplaatst: 19 april 2012 Geplaatst: 19 april 2012 Ik had ook een versuikerd potje... Dat was het laatste beetje uit de pan! Quote Leer van gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.