Jump to content
Sign in to follow this  
IvarK

Gewoon wat foto's en een enkele vraag over mijn tuin.

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

Bijgaand even een foto update van mijn eerstejaars vorderingen.

 

2014051819522869791400439663.jpg

 

Alles groeit en bloeit eigenlijk voortvarender dan ik had durven hopen. We hebben de spinazie al geoogst en deze was zo smakelijk dat ik die eigenlijk direct weer wil zaaien. Maar kan dat eigenlijk wel met deze temperaturen? Ik heb ergens gelezen dat spinazie alleen in het voor en najaar kan groeien.

overizcht-lange-zijde21401400440018.jpg

Ook de sla wordt door ons in grote mate geconsumeerd. Alleen de ijsbergsla vormt geen bolletjes zoals je die uit de supermarkt gewend bent maar is toch heerlijk van smaak. De worteltjes moeten nog zeker een week of drie vier wachten vrees ik, ik heb bij één exemplaar wat zitten wroeten en ik zie de wortel reeds zitten maar nog even wachten op grotere exemplaren.

bietjes-en-ijsbergsla84881400440061.jpg

De bleekselderij, in de aparte bak komt ook langzaam maar zeker op. Ik denk dat ik die nog even laat groeien voordat ik met het uitdunnen begin. De andijvie in dezelfde bak wordt zeer binnenkort geoogst en ziet er zo in de bak al zeer smakelijk uit.2014051819533537031400440888.jpg2014051819532071151400440880.jpg

 

En dan nog even de bietjes, ik heb begrepen dat je deze kunt oogsten als ze boven de grond uit komen, net als de worteltjes. Echter onlangs zag ik bij de VPRO Maarten Moestuin, dat hij ze al oogst als ze klein zijn. wat is jullie ervaring hier mee?

 

Door het vele tuinieren kom ik ook op een andere wijze met diverse buren in contact. Zo heeft mijn overbuurvrouw mij uitgelegd hoe ik de tomaten kan dieven. Nu zijn wij hier thuis (vader en zoon) niet helemaal gek op tomaten maar ik ga ze gebruiken om er pasta en ketchup van te maken. Indien iemand een lekker recept heeft, schroom niet om mij daarvan te verwittigen.

 

Afgelopen week is tevens de prei gekortwiekt en in een geultje ingegraven. Je ziet ze daardoor eigenlijk gelijk groeien en nog steviger worden.prei12391400440652.jpg Tja de bloemkolen, wat een enorme bladeren maar nog geen kooltje te bespeuren. Waarschijnlijk wordt dat pas oogsten in september of laten, maar houden die bladeren wel stand? Ik heb ze eigenlijk te dicht op elkaar gezet, vrees ik.

20140518195344-124561400440544.jpg

 

Tot slot nog even de aardbeientoren, dit is een ratjetoe van aardbeien, een zonnebloem, knoflook, goudsbloem en lavendel. Hier komen steeds meer aardbeien in en ook de lavendel gaat binnenkort bloeien. aarbeientoren38081400440747.jpg

 

Mochten jullie nog vragen, tips of opmerkingen hebben, laat het gerust weten en ik wens iedereen vanaf hier een fijn moestuin seizoen.

 

Vriendelijke groet, Ivar

Edited by Guest

Share this post


Link to post
Share on other sites

Echt een plaatje hoor die tuin Ivar, complimenten! Bloemkool komt wel veel eerder dan september, zodra je de piepkleine bloemknop ziet (de bloemkool to be) gaat het rap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De normale spinazie gaat in de zomer snel in bloei schieten, dus je zult inderdaad moeten wachten óf Nieuw-Zeelandse spinazie zaaien; die houdt van warmte.

 

Mooie tuin hoor

 

Zoals in vorig bericht geopperd;

Maak ook een moestuinseizoen aan; dat is ook leuk voor jezelf om terug te kijken zie blog/

Share this post


Link to post
Share on other sites

zo, mooi hoor

alle groenten zijn t lekkerst als je ze jong eet, dus ook de worteltjes, maar heel klein hoeft niet (Maarten heeft altijd kleine groenten, geloof ik, wegens te weinig voeding/licht, en praat graag dingen goed...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...