Katja1604 Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 De titel zegt het al: hoe maak ik eenvoudig frambozensap voor in de voorraadkast?Ik heb en pan, een zeef, een passeerzeef en een glazen fles met schroefdop. Ik heb geen sappan, ontsapper, weckketel en al dat soort dingen waar ik weleens van droom, hihi!Ik google me suf, maar kan geen eenvoudig recept vinden wat ik hier in mijn keuken kan maken.Alvast bedankt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdw Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Misschien kun je er dan beter siroop van maken ipv sap? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 Ook goed: hoe maak ik eenvoudig siroop? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piroska Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Ik heb geen frambozen, maar van druiven en bramen maak ik als volgt sap: Fruit in een grote pan doen, piepklein laagje water erin tegen aanbranden en dan aan de kook brengen, tijdens het koken stamp ik erin met een pureestamper. Dan alles door zeef en kaasdoek doen. Heet bottelen. Soms is het een hele grote hoeveelheid, bij de druiven hebben we dat en dan is het sap na het zeven en de kaasdoek alweer afgekoeld, om het houdbaar te maken verhitten we het dan nog een keer tot tegen de kook ( hoeft niet te koken) en dan gaat het alsnog heet in flessen. Blijft bij ons langer dan een jaar goed. edit, voor siroop moet je eerst sap maken.Iedereen doet het anders maar ik doe het zo: sap maken als boven, dan per liter sap 750 gr suiker toevoegen, verhitten en roeren tot de suiker opgelost is, heet bottelen, klaar! Hier minimaal 2 jaar houdbaar. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 Dankjewel, Piroska.ik denk dat ik dan toch voor de siroop ga.Gewoon verdunnen net als limomadesiroop uit de winkel, toch?Morgen maar eens een kaasdoek kopen, die komt vast vaker van pas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piroska Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Ja gewoon verdunnen als limonade, even proberen hoeveel je nodig hebt om een lekker glas te maken. Ook lekker op ijs, door de yoghurt of op vla.ipv kaasdoek kan je een theedoek nemen maar ik vind een kaasdoek makkelijker werken, die is wat soepeler en houdt net iets meer troepjes tegen zodat je een mooi helder sapje krijgt. ( wel eerst zeven zonder doek om de vruchten eruit te halen, dan pas met kaasdoek anders gaat het heel lang duren) Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 Oke, theedoeken heb ik nog genoeg.Goed dat je zegt om het eerst zonder doek te zeven, daar zou ik zelf waarschijnlijk niet aan denken....en dan klagen dat het toch wel lang duurt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted June 18, 2014 Author Share Posted June 18, 2014 Nog 1 vraagje: kan ik rietsuiker gebruiken? Heb bijna nooit meer kristalsuiker in huis, vandaar, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Voor siroop kan je naar dit topic: vruchtensiroop-t1463.html? Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted June 19, 2014 Author Share Posted June 19, 2014 Bedankt voor de tip, heb net de 8 pagina's doorgespit, ,maar antwoord op me vraag heb ik nog nietZag overal suiker staan, nergens iets over rietsuiker.Neem dus maar aan dat het niet kan, dat word kristalsuiker kopen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Kan vast gewoon hoor. Er moet suiker in, of dat nou uit riet of uit biet komt....? Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted June 19, 2014 Author Share Posted June 19, 2014 Oh, oke.Gelukkig maar, ik gebruik liever rietsuiker en vroeg me al af of je kristalsuiker standaard kan vervangen.Dank je wel, Jorieke, weer een probleem opgelost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammetje Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 En je kunt ook minder suiker toevoegen.Ik heb hier puur kersensap (zonder suiker) staan wat na drie jaar nog steeds goed is.De suiker is ook een conserveermiddel, dus minder suiker betekent: na openen minder lang houdbaar.Ik gebruik bv maar 250 gram suiker (welke maakt niet uit) op een kilo vruchten(sap)Gewoon even proeven wat jij lekker vindt. Hoe minder suiker, hoe beter voor je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katja1604 Posted June 21, 2014 Author Share Posted June 21, 2014 Net heerlijke frambozensiroop gemaakt.Met 75 gr. rietsuiker per 100 ml. sap heb ik 650 ml. siroop gemaakt.Best veel, ik heb die hoeveelheid frambozen in 2 dagen van mijn struiken geplukt en het wordener met de dag meer!Mijn kinderen en man vonden het erg lekker, dus ik ga flessen sparen en de komende tijd vaker siroop maken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.