Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

tymsiroop


jasmin

Recommended Posts

De link naar dit recept stond tussen de paardenbloemensiroop, maar verdient wel een eigen plekje. Helaas is mijn eigen tijm nog te klein of met te weinig omvang... want met die hooikoorts loop ik ook nog eens te hoesten ...

TYMSIROOP

 

Ingrediënten :

 

*

 

100 g verse tijm

*

 

200 g rietsuiker of kandijsuiker

*

 

6 dl water

 

Bereidingswijze :

Spoel de vers geplukte tijm met veel water. Laat de tijm vervolgens tien minuten koken in het water (ongeveer 6 dl) . Zeef het ingekookte tijmsap en giet over in een andere kookpot, doe er de suiker bij, laat opnieuw gedurende een kwartier inkoken tot er een siroopachtige emulsie overblijft. Giet de siroop in steriele flessen (voorverwarmd : om het barsten van de flessen te voorkomen). Sluit de flessen na het afkoelen en bewaar ze op een koele, donkere plaats (kelder – koelkast).

 

Deze siroop kan het ganse jaar bereid worden maar in september is tijm wel het meest aromatisch !

 

http://users.skynet.be/hofmeester/tuinartikels/tijmsiroop%20keukenkruiden.htm

 

Vroeger kon ik bij de apotheek lege verpakkingen kopen (flessen, druppelaars, spuiten), misschien is dat nog steeds. Kost niet veel via de apotheek. Ik weet dat ze bij Erica ook lege (bruine) flesjes verkopen.

Link to comment
Share on other sites

De link naar dit recept stond tussen de paardenbloemensiroop, maar verdient wel een eigen plekje. Helaas is mijn eigen tijm nog te klein of met te weinig omvang... want met die hooikoorts loop ik ook nog eens te hoesten ...

 

Leuk Jasmin! Ik heb ook thijn gezaaid dus als het wat wordt ga ik het proberen. Maar eh, zijn dit mijn thijmkiemen of is dit weer eens onkruid.

2cy2xrc.jpg

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Link to comment
Share on other sites

Ik hoop dat je meer hebt gezaaid? Ik zaai altijd een half zakje in 1 potje, dan krijg je een lekker vol plantje (na een paar keer scheuren en weer uitplanten natuurlijk).

Ze zijn er wel uit als tijm, maar ook als basilicum.. dus misschien kan je er aan ruiken?

Het lijkt op de gewone blaadjes van basil, maar dit zijn nog kiemblaadjes zo te zien en die zijn anders bij basilicum. Het lijkt mij ook op de tijm-zaalingen.

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Jongens bedankt. Het is dan zeker thijm, ik weet wel waar ik mijn spullen heb gezaaid maar ik weet bij dingen die ik nog nooit gezaaid heb of het onkruid is of het zaad En ik heb 5 x zoveel gezaaid onder het motto 'niet geschoten is altijd mis'.

 

Mijn basilicum - dat ik wel zelf zou herkennen - staat in het bakkershuisje achter het raam, maar pas sinds een weekje hoor.

 

Nogmaals dank, vol verwachting klopt mijn thijmhart

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...