Luuk77 Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Mijn Chinese kool begint door te schieten. De knopjes van de bloemen beginnen naar boven te komen. Is deze nog te redden of is het dan gewoon te laat? Indien het te laat is, is dat wat er wel aan kool gegroeid is nog wel lekker?Men verteld mij dat doorschieten vaak een bittere smaak veroorzaakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bit Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Oogsten en opeten of volgend jaar meer verspreid zaaien/zetten. Wordt ietsje bitterder ja. Zelf proeven of je dat vervelend vindt. Niks giftigs ofzo nee. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luuk77 Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 Jammer, was ik al bang voor. Heb je tips om dit te voorkomen? Ik voer wel regelmatig water aan via druppelaar, dus dat kan het bijna niet zijn... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luuk77 Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 Heb weer nieuwe ingezaaid, kan nog tot half augustus. Gewoon nog een keertje proberen en morgen iets met een klein beetje Chinese kool... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilmer Posted July 3, 2014 Share Posted July 3, 2014 Ik dacht dat doorschieten ook met de hoeveelheid licht te maken heeft en dat je sommige soorten daarom beter na de langste dag zaait, maar van Chinese kool heb ik geen verstand. Ik meen dat het in elk geval voor Paksoi geldt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luuk77 Posted July 3, 2014 Author Share Posted July 3, 2014 Hmmm, dat is wel een goede, want Paksoi is inderdaad erg laat. Nu ben ik wel benieuwd of de 2e zaai we goed gaat... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.