Erny Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Pompoen in Gembersiroop(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247) Bereiding: 20 min.Kooktijd: 1 uurHoudbaarheid: 12 maanden Ingrediënten voor ca. 1 liter.- 1 kg pompoen met stevig vruchtvlees (bv de Hokkaido)- 2 limoenen of onbespoten citroenen- 60 g verse gember- 500 g fijne kristalsuiker 1.Verwijder de pitten van de pompoen, snijd het vruchtvlees met schil in plakken van 1 cm dikte.Schil oudere pompoenen.Was de limoenen, schil een dun laagje van de schil en pers ze uit.Schil de gember en snijd hem in plakjes. 2.Breng alle ingrediënten met suiker en 1/2 liter water aan de kook. Kook de pompoen 30-40 minuten op een heel laag vuurtje tot de stukken glazig zijn en uiteen beginnen te vallen. Haal de pompoen met een schuimspaan uit de siroop en verdeel de stukken over de glazen potten met schroefdeksel. 3.Kook de gembersiroop op een hoog vuur een kwart in en verdeel de siroop over de glazen potten.Sluit meteen af en bewaar op een koele en donkere plaats. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aalterse-willy Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Erny, hoe is de smaak dan? Als het lekker is dan vraag ik het wel aan mijne chefkok hoor, ze is voor veel te vinden in haar keuken en experimenteert ook graag. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.