Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Pompoen in Gembersiroop (Inmaken)


Erny

Recommended Posts

Pompoen in Gembersiroop

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Bereiding: 20 min.

Kooktijd: 1 uur

Houdbaarheid: 12 maanden

 

Ingrediënten voor ca. 1 liter.

- 1 kg pompoen met stevig vruchtvlees (bv de Hokkaido)

- 2 limoenen of onbespoten citroenen

- 60 g verse gember

- 500 g fijne kristalsuiker

 

1.

Verwijder de pitten van de pompoen, snijd het vruchtvlees met schil in plakken van 1 cm dikte.

Schil oudere pompoenen.

Was de limoenen, schil een dun laagje van de schil en pers ze uit.

Schil de gember en snijd hem in plakjes.

 

2.

Breng alle ingrediënten met suiker en 1/2 liter water aan de kook.

Kook de pompoen 30-40 minuten op een heel laag vuurtje tot de stukken glazig zijn en uiteen beginnen te vallen.

Haal de pompoen met een schuimspaan uit de siroop en verdeel de stukken over de glazen potten met schroefdeksel.

 

3.

Kook de gembersiroop op een hoog vuur een kwart in en verdeel de siroop over de glazen potten.

Sluit meteen af en bewaar op een koele en donkere plaats.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...