Jenneke Geplaatst: 19 september 2014 Geplaatst: 19 september 2014 Ik kon hier geen goulash en maar één stoofvleesrecept (post52538.html?hilit=stoofvlees#p52538) vinden. Dus ben ik maar eens zo brutaal om een nieuw topic te openen Nou maak ik weleens goulash en het wordt heus wel lekker maar ik krijg nooit dat lekkere smaakje eraan wat ik in (Zuid)-Duitsland en Oostenrijk in restaurants nou zo lekker vind. Ik heb al veel verschillende recepten en combinaties uitgeprobeert varken, rund of half om half,vegetarisch met seitan, allerlei kleuren en vormen paprika's soms champignons erdoor of andere paddenstoelen, rahmgoulash (met room) zoet paprikapoeder, kummel etc etc etc.Dus hierbij mijn verzoek om jullie favoriete goulashrecepten Nou zijn wij (mijn zus en ik) ook gek op Vlaams stoofvlees en hachee en zo, dus als jullie toch bezig zijn met recepten........ Ook andere stoofvleesrecepten zijn welkom zoals bijvoorbeeld Indonesisch runderstoofvlees (kan zo gauw niet op de naam komen) zijn welkom Quote
Nynkef Geplaatst: 20 september 2014 Geplaatst: 20 september 2014 Die Indische schotel heet volgens mij Rendang Verder heb ik laatste goulash gemaakt van rundvlees, paprikapoeder, rode paprika, ui, knoflook, tomatenpuree en rode wijn, maar niet volgens recept. Quote
Piroska Geplaatst: 20 september 2014 Geplaatst: 20 september 2014 Ik maak hem zo: ( hier in Hongarije heet het Pörkölt) 1 kilo rund, paard, schaap, geit of wat je wil500 gram uien1 tomaat1 eetlepel zoete paprikapoeder1 theelepel gemalen marjolein1 knoflook Uien fruiten, dan knoflook erbij tot alles lichtbruin is, van het vuur halen kruiden toevoegen, en de staafmixer erdoor tot een mooie gladde massa. Vlees in kleine stukjes snijden, aanbraden en dan de uienmassa met een plensje water toevoegen, het vlees moet NIET onderstaan, gewoon een lekkere bodem water erbij, bouillion is nog lekkerder. Aan de kook brengen, tomaat toevoegen en laten pruttelen heel zachtjes. GEEN deksel op de pan en regelmatig beetje roeren en water/bouillion in kleine scheutjes toevoegen indien nodig. Als het vlees gaar is hoor je een dikke saus erom heen te hebben. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
zaaizee Geplaatst: 20 september 2014 Geplaatst: 20 september 2014 (aangepast) Nou maak ik weleens goulash en het wordt heus wel lekker maar ik krijg nooit dat lekkere smaakje eraan wat ik in (Zuid)-Duitsland en Oostenrijk in restaurants nou zo lekker vind. Ik denk dat ik weet wat je bedoelt, moet hier even over nadenken en even in de boeken kijken waar het hem inzit. Dit is een Vlaams recept, een knaller die ik vaak heb gemaakt en die vele mensen lekker vinden. Grootmoeders stoofvlees à la Meus http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/stoofvlees-met-friet En dit recept is top! Hoe vaak ik dit recept al niet gedeeld heb.. Stoofvlees met kokosmelk & ketjap1) ± 1 kg rundvlees aanbraden en neem het vlees uit de pan2) 2 uien en 3 tenen knoflook snipperen en fruiten3) vlees terug in de pan doen4) 400 ml kokosmelk, 150 ml (zoete) ketjap, 2 flinke eetlepels sambal en een flinke eetlepel ketoembar (gemalen koriander) toevoegen5) deksel op de pan en vlees zolang op een laag pitje garen totdat het vlees uit elkaar valt. Regelmatig roeren.Lekker met rijst en groenten, eet smakelijk! Oh en dit recept zou ik wel eens willen maken, zoveel wijn en ook nog jenever!https://www.kookjij.nl/recepten/stoverij-met-rundvlees-spek-sjalotten-en-jenever 6 februari 2015 aangepast door Gast Quote
aalterse-willy Geplaatst: 20 september 2014 Geplaatst: 20 september 2014 Dat bruin bier kan ook Rodenbach zijn, deed ons moeder altijd en mijn grootmoeder nam bruin tafelbier van Piedboeuf. Quote Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
Piroska Geplaatst: 20 september 2014 Geplaatst: 20 september 2014 Nou en heel toevallig stond er vandaag een buurman aan het hek met een kilo of 2 aan paardenvlees kado. ( zijn paard moest inslapen helaas) Ik heb gemaakt, Lo-Pörkölt: Neem 2 kilo paardenvlees1 pond uien1 knoflook2 laurierblaadjes1 tak verse oregano1 tak tijmhalve liter rode wijnwater/bouillion fruit de uien, iets later ook de knoflook, voeg vlees toe en bak rondom bruin. Voeg wijn en water/boullion toe, ook de takjes kruiden en de laurierblaadjes. laat met de deksel op de pan 2 uur sudderen. Na 2 uur deksel van de pan afhalen, laat doorpruttelen en een deel verdampen zodat je een dikkere saus krijgt. Wij hebben op het laatst nog rode linzen toegevoegd, maakt de boel wat dikker.. Na een uurtje of 3 a 4 is het klaar en gaar! Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
zaaizee Geplaatst: 6 februari 2015 Geplaatst: 6 februari 2015 Nou maak ik weleens goulash en het wordt heus wel lekker maar ik krijg nooit dat lekkere smaakje eraan wat ik in (Zuid)-Duitsland en Oostenrijk in restaurants nou zo lekker vind. Ik weet bijna zeker dat dat lekkere smaakje komt door de reuzel dat is dierlijkvet en daar wordt het vlees in aangebraden. Bij de betere supermarkt of slager kan je het kopen. Soms moet je het bij de slager van te voren bestellen. In Duitsland heet het schmalz en vooral de Grieben- of Grammelschmalz lijkt mij dat specifieke smaakje aan je vlees te geven. Kijk hier maar, er bestaan vele soorten schmalz: http://de.wikipedia.org/wiki/Schmalz Schmalz werkt als een smaakversterker. Wegen seines ausgeprägten Aromas wird Schmalz vor allem deftigen Gerichten wie Eintöpfen oder Braten zugegeben. Beliebt ist es als Aufstrich für kräftiges Mischbrot (Schmalzbrot, in manchen Mundarten auch Fettbemme). Traditionell wird auch Kuchenteig etwas Schmalz hinzugefügt, um den Geschmack zu verbessern. Griebenschmalz wird aus dem Speck (Leder- und -Fett-Haut) von Schweinen hergestellt und enthält noch die Reste der ausgebratenen Speckteile, die „Grieben“ oder „Grammeln“ (bairisch, österreichisch). Es wird häufig zusammen mit Apfel- und Zwiebelwürfeln ausgelassen und mit Majoran und Thymian gewürzt. Durch diese Zutaten ist Griebenschmalz schneller verderblich als die anderen Arten. Es dient vor allem als Brotaufstrich und zum Braten. Zelf schmalz/reuzel maken kan ook: http://hongaarslandleven.blogspot.nl/2012/10/zelf-reuzel-maken-van-varkensvet-tot.html Quote
Jenneke Geplaatst: 6 februari 2015 Auteur Geplaatst: 6 februari 2015 Dat is een hele goede tip, dat ga ik beslist een uitproberen. Dank je. Quote
balkontuinder Geplaatst: 6 februari 2015 Geplaatst: 6 februari 2015 Hmmm, ik ben dol op stoofvlees! Al eet ik tegenwoordig bijna geen vlees meer, dus ik stoof ook niet zo vaak meer. Ik gooi er tegenwoordig ook gewoon mijn groenten door, omdat ik dat lekker vindt dan de groenten apart koken. Ingredienten:600 gram runderriblappen250 gram kastanjechampignons1 winterpeen1 paprika3 sjalotten2 teentjes knoflook1 laurierblad1 blikje tomatenpuree1 bouillonblokje2 jeneverbessen3 kruidnagelenverse peterseliebraadboterolijfolie Bereiden:Wrijf het vlees in met de rundvleeskruiden en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de braadpan voor en laat de boter smelten met een scheutje olijfolie. Snijd het vlees in grote blokjes. Doe het vlees in de pan en schroei de blokjes aan alle zijden dicht. Zet het vuur lager en voeg het bouillonblokje, het laurierblad, de jeneverbessen, de kruidnagelen, de tomatenpuree en wat warm water toe totdat het vlees net onder het vocht verdwijnt. (warm water toevoegen voorkomt dat het vlees taai wordt omdat het "schrikt" van het koude water) Laat het vlees met deksel op de pan pruttelen terwijl je de sjalotten in grove stukken snijdt en de knoflook plet. Voeg dit toe aan het vlees en laat het geheel vervolgens anderhalf uur doorpruttelen. Maak de winterpeen schoon en snijd deze in schijfjes. Voeg deze toe aan het vlees. Laat vervolgens het vlees nog een uur doorpruttelen. Maak ook de paprika en de champignons schoon en snijd deze in grove stukken (kleine champignons kunnen heel worden toegevoegd). Laat ook dit nog een half uur pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra stukken ui of vocht toe. Snijd (of knip) de peterselie fijn en voeg deze vlak voor het opdienen toe aan de vleesmix. Het vlees is klaar wanneer de blokjes uit elkaar beginnen te vallen. Quote
balkontuinder Geplaatst: 6 februari 2015 Geplaatst: 6 februari 2015 Of met appelstroop erdoor: Ingredienten:500 gram doorregen runderlappenrundvleeskruiden2 kleine uitjes4 kruidnagels2 jeneverbessen1 lepel rinse appelstroopkaneelboterolijfolierundvleesbouillon Bereiden:Wrijf de runderlappen in met de rundvleeskruiden en laat ze op kamertemperatuur komen. Snijdt ondertussen de uitjes en smelt vast wat boter met een scheutje olijfolie in de braadpan. Fruit de uitjes snel aan en leg de runderlappen in de boter. Laat ze aan beide kanten even dichtschroeien en voeg rundvleesbouillon (of water) toe totdat de runderlappen net onder water staan. Voeg ook de kruidnagelen, jeneverbessen en wat kaneel toe en zet het vuur lager. Laat het geheel 4 tot 6 uur sudderen, keer ondertussen elke 30 tot 45 minuten de runderlappen om. Quote
balkontuinder Geplaatst: 6 februari 2015 Geplaatst: 6 februari 2015 600 gram runderriblappen4 sjalotjes1 teen knoflook2 grote theelepels italiaanse tuinkruiden2 grote theelepels zongedroogde tomatentapenade3 of 4 gedroogde laurierbladeren3 of 4 kruidnagelenvleeskruidenrundvleeskruidenpaprikapoederversgemalen vierseizoenenpeper Een kant van de runderriblappen bestrooien met vleeskruiden en paprikapoeder. De andere kant bestrooien met rundvleeskkruiden. Margarine en olijfolie verwarmen in een braadpan en de vleesstukken aan beide kanten dichtschroeien. Vlees uit de pan halen. Sjalotjes doormidden en in schijven snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Sjalotjes en knoflook aanfruiten in de pan. De zongedroogde tomatentapenade en italiaanse tuinkruiden toevoegen. Alles goed mengen en nogmaals aanfruiten. Vlees op het uimengsel leggen en bestrooien met wat versgemalen peper. Laurierbladeren kneuzen en samen met de kruidnagelen op het vlees leggen. Water koken in de waterkoker en toevoegen totdat het vlees net onder water staat. Het vlees 4 tot 6 uur stoven. Ondertussen regelmatig kijken of er genoeg vocht in de pan zit en indien nodig toevoegen. Als het vlees uit elkaar begint te vallen wanneer je het oppakt met een vleestang, is het gaar. Quote
balkontuinder Geplaatst: 6 februari 2015 Geplaatst: 6 februari 2015 En dit is hoe ik 'm tegenwoordig regelmatig maak: 500 gram lamsschouder zonder botkwart potje Patak curryui, knoflook, wortel, paprika, handvol linzengemalen chillipepers Lamsschouder in blokjes snijden en op kamertemperatuur laten komen. Patak curry aanfruiten, daarna gesneden ui en knoflook toevoegen. Lamsschouder erbij en laten dichtschroeien. Warm water toevoegen. Wortel en paprika snijden en daarna toevoegen samen met een handvol linzen. Twee uur laten sudderen. Op smaak brengen met wat gemalen chillipepers. Afhankelijk van of er nog rijst of puree bijgaat, doe ik er meer of minder groenten in. En als ik nog 'restjes' groenten heb liggen die op moeten gooi ik dat er soms ook nog wel bij. Quote
balkontuinder Geplaatst: 6 februari 2015 Geplaatst: 6 februari 2015 Die Indische schotel heet volgens mij Rendang Rendang is de naam van de kruidenmix (in dit geval, met kokosmelk). Je hebt ook nog Empal (zoet) en Bali (pittig). En volgens mij nog tig andere soorten, maar deze drie kom ik altijd tegen bij de toko. Quote
Piroska Geplaatst: 6 februari 2015 Geplaatst: 6 februari 2015 Rendang is wel degelijk de naam voor het stoofvlees! Ze zullen wellicht ook best kruidenmixen Rendang genoemd hebben maar Rendang is het vleesgerecht zelf, niet de kruiden dus. Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Jane Doe Geplaatst: 6 februari 2015 Geplaatst: 6 februari 2015 Is toch Indonesische gekruide rundstoofvlees? Quote
RobO Geplaatst: 10 februari 2015 Geplaatst: 10 februari 2015 yep, wij maken m zo van Roy (http://www.roysrecepten.nl/contents/nl/d32.html): RendangStukjes pittig gebraden rundvlees in een heerlijke saus van kokos en sambal.Ingredienten: 1 kilo doorregen runderlappen6 middelgrote sjalotjes4 teentjes knoflook1 eetlepels zout3 of 4 grote rode lomboks2 cm gemberwortel2,5 cm laos1.5 cm koenjitwortel3 salamblaadjes1 dikke sereh-stengel6 kemiri-noten4 eetlepels olie1 liter dikke santen (kokosmelk)0,5 liter water Bereiding: Snijdt het vlees in blokken van 7x7x2 cm. Rasp de laos en oelek (fijnwrijven) deze daarna samen met de gember, koenjit, knoflook en kemirinoten. Oelek de lomboks (alnaar gelang de mate van pedis 1 of meer met zaden/zaadlijsten gebruiken en de rest zonder, anders erg pedis) en het zout totdat deze een fijne pasta vormen.Maal de sjalotjes fijn (oeleken of in de keukenmachine). Vermeng de fijngemalen laos, gember, koenjitwortel, knoflook, kemirinoten, spaanse pepers en sjalotjes. Verhit de olie (niet te heet) en voeg het kruidenmengsel toe.Bak de kruiden 5 minuten lang terwijl u er steeds in blijft roeren.Kneus de sereh en gooi het samen met de salamblaadjes bij de kruiden. Bak nog 10 minuten terwijl u steeds roert.Voeg het vlees toe en roer totdat het vlees is dichtgeschroeid. Doe het water erbij en roer het geheel goed door. Laat alles op een laag vuur sudderen tot een wat dikker saus is ontstaan. Roer af en toe. Dit zal ongeveer 1 uur duren. Voeg nu de santen toe en roer af en toe tot de saus dik is en aan het vlees blijft kleven. Ook dit duurt ongeveer 1 uur.Rendang blijft erg lang goed als u elke dag het gerecht door en door verhit op een laag vuurtje. en ook de vlaamse stoof: Ingrediënten voor 4 personen 500 gr varkenspoulet of nasivlees2 boterhammen, bruin zonder korst4 el grove mosterd2 el fijn dijon mosterd50 gr boter1 ui3 dl bruin bier of witbier1 el tomatenpuree3 kruidnagels3 laurierblaadjespeper en zoutBereiding Bereidingstijd: 50 minuten Besmeer de boterhammen royaal met de mosterd. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak dan het vlees rondom bruin en bestrooi het met versgemalen peper en zout. Voeg de ui toe en bak deze 3 minuten mee. Roer dan de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Schenk het bier en zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe. Bedek het vlees met de boterhammen met mosterd en breng het vocht tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur langzaam gaar in ca 40 minuten. Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe. Lekker met Vlaamse frieten en gestoofde witlof. Quote
zaaizee Geplaatst: 12 februari 2015 Geplaatst: 12 februari 2015 Oh en dit recept zou ik wel eens willen maken, zoveel wijn en ook nog jenever!https://www.kookjij.nl/recepten/stoverij-met-rundvlees-spek-sjalotten-en-jenever Nou ik heb hem gemaakt hoor SjongeJongeJonge dat was me een goulasch geworden! Die komt in de receptenklapper. Wel heb ik nog wat geroosterde paprika + paprikapoeder en augurk toegevoegd en aangebraden in de reuzel natuurlijk Die jenever deed de deur dicht... Quote
Mariekeenfrance Geplaatst: 17 februari 2015 Geplaatst: 17 februari 2015 Het recept als zaaizee ga ik ook eens maken. Ik heb voor vandaag gemaakt Runderstoof Kami stoba met Pica van Curaçao.kilo rundvlees50 gr boterblik tomaten puree 140 gr1 runder bouillon tabl3 uien rode zijn hierbij erg lekker2 rode pepers2 eetl suiker3 eetl ketjap1 rode paprika in stukjes Snijd het vlees in grote dobbelstenen, bak aan in de boter tot bruin. Roer er de tomaten puree goed door en laat even doorbakken. Water toevoegen tot het vlees bijna onder staat, + bouillon blok. In twee uur laten garen onder af en toe roeren en deksel op een kier. Op smaak maken met peper/zout/ketjap. En voor het opdienen een fijngesnipperde ui en de paprika toevoegen.voor de Pica; die kan je ondertussen mooi maken, de twee andere uien en pepers fijn snipperen, meng met rode azijn en suiker.Dit alles natuurlijk met witte rijst eten. Even terug komen op het Indische rundvlees, Rendang is heerlijk en ik voeg aan het eind altijd nog een paar flinke eetlepel bruin geroosterde geraspte kokos toe. Je krijgt dan een lekker dikke saus. Heb ik geleerd van een Molukse kokkin.En een ander beroemd Indisch gerecht is natuurlijk Smoor, is wat neutraler van smaak en elke kokki maakt dat anders, google er maar eens op. En anders zet ik het recept er een andere keer op. Quote Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
MnrProeven Geplaatst: 21 april 2015 Geplaatst: 21 april 2015 Ook een geweldig stoof recept is de Turkse Tavuk Sote..Daar gaan ook heel veel groenten in, is makkelijk en ook erg lekker Ingredienten: 500 gr kippen dijen in grove stukken gesneden 2 groene pepertjes fijn gesneden 300 gr stevige paddenstoelen schoon en in stukjes 100 gr wortel in stukjes 2 (punt)paprika’s in stukjes 2 uien in ringen of stukjes 4 stevige tomaten in stukjes 1 flinke eetlepel tomatenpuree olijfolie paar takjes verse oregano paar takjes verse tijm zout en peper Bereidingswijze: De ui in een braad of stoofpan aan fruiten in olijfolie. Als deze glanzen en een klein beetje verkleurd zijn voeg je de kip toe.Bak deze ook een paar minuten aan. Daarna de peper, paprika, wortel en paddenstoelen toe voegen. (De harde groenten mocht je andere gebruiken dan wij) Wel even van te voren je groene pepertjes proeven. Die kunnen nogal verschillen van scherpte. Beter later nog een beetje toevoegen dan te heet.Laat dit ook een paar minuten meebakken.Als het geheel goed gebakken is voeg je de tomaten, tomatenpuree en de kruiden toe. De tomaten bevatten als het goed is genoeg vocht om het geheel een beetjeonder water te zetten. Mocht dat niet zo zijn dan mag je er gerust wat water bij doen. Een laagje water in het begin mag gerust.Laat het nog zeker 20 minuten met de deksel voor het grootste gedeelte op de pan stoven. Als het na 20 minuten nog te vochtig isdan laat je het nog even een paar minuten zonder deksel rustig door pruttelen.Goed proeven en op smaak brengen met peper en zout. Je kan hier zo’n heerlijk Turks brood bij serveren, maar ook rijst, pilav of gebakken aardappelen kunnen makkelijk. Bereidingstijd: 60 minutenBereiding: StovenType: HoofdgerechtLand: Turkije Quote Never trust a thin cook....Lekker recept voor je eigen gekweekte groente ? kijk eens op proevenenruiken.nl ..
Jorieke123 Geplaatst: 26 augustus 2018 Geplaatst: 26 augustus 2018 Ik haal even dit oude topic omhoog om mijn favo recept te posten, omdat ik hier op het forum al wel eens link naar een site waar dat recept altijd stond maar daar is ie nu weg Het komt van Jamie Oliver, uit de 'Jamie at home' serie en het boek. Ideaal om een hele voorpoot/schouder van een varken in te verwerken Wel in het Engels... sorry. Ik laat geregeld 1 of meerdere ingrediënten weg of ik vervang ze voor iets wat mij ook lekker lijkt. Doet Jamie ook zo vaak 2-3 lbs pork shoulder off the bone, in one piece, skin off, fat left onkosher salt and freshly ground black pepperextra virgin olive oil2 red onions, peeled and finely sliced2 fresh red chilies, de-seeded and finely chopped2-3 tbs mild smoked paprika (poeder), plus a little extra for serving2 tsp ground caraway seedsa small bunch of fresh marjoram or oregano, leaves picked5 peppers (paprikas dus)(use a mixture of colours), sliced thinly1 16 oz jar of grilled peppers, drained, peeled and chopped1 14.5 oz of canned good quality plum tomatoes (ik gebruik vaak passata of andere zelfgemaakte tomatensmurrie.)1/4 c red wine vinegar1 c basmati or long-grain rice, washed1 pint of sour creamzest of 1 lemon (plus juice of the lemon)a small bunch of fresh flat-leaf parsley, chopped Snijd het vet kriskras in tot op het vlees en bestrooi met zout en peper. Braad het vlees een kwartiertje aan in wat olie. Haal het vlees uit de pan en doe de uien, pepers, alle kruiden/specerijen en wat zout en peper in de pan. Bak de uien glazig. Voeg dan de paprikas toe, en alle andere ingrediënten, behalve uiteraard de rijst en zure room en peterselie. Voeg het stuk vlees weer toe en begraaf het een beetje tussen/onder alle spullen in de pan. Giet er water bij zodat het vlees mooi onder vocht staat. En laat het 3 uur zachtjes pruttelen. Het vlees moet mooi uit elkaar vallen als je het er uit wil halen. Meestal snijd ik het nog even wat dieper in als het echt een dik stuk is. Zodat het hete soepje snel alles verwarmt tot diep in het vlees. Daarna haal ik het vlees er even uit en snijd ik het wat fijner als dat nodig is. En dan weer alles terug in de pan en nog even goed doorroeren. Ik vries dan porties in, ideaal en lekker Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Charly Geplaatst: 26 augustus 2018 Geplaatst: 26 augustus 2018 And Bob’s your uncle! Zoals Jamie vast zou toevoegen. Dit is idd een heerlijk recept. Als ik weer een schouder tot mijn beschikking heb, gaat ie zeker weer gemaakt worden. Fijn dat je em even geplaatst hebt! Quote wees bevriend met kleine dingen
angela († maart 2025) Geplaatst: 18 september 2018 Geplaatst: 18 september 2018 Lekker daar had ik vandaag eigenlijk heel erg zin in maar geen tijd om hem op tijd klaar te maken voor het eten. Quote
Jorieke123 Geplaatst: 17 februari 2023 Geplaatst: 17 februari 2023 Ik maak weer eens een enorme pan van de goulash van het recept van Jamie Oliver. Ik ga nu ook een gedeelte wecken, aangezien we 1 os en 2 varkens in de vriezer proppen deze maand... (nou ja, we verkopen er gelukkig ook een boel van ) en daar dus weinig ruimte is. Eerst moet het nog vele uren pruttelen. Het ruikt al lekker door al die kruiden en tomatensaus enzo. 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Jorieke123 Geplaatst: 19 februari 2023 Geplaatst: 19 februari 2023 8 potten en 7 zakken voor in de vriezer (risicospreiding ) Heerlijk makkelijk voor als ik geen tijd heb om te koken. 4 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.