geedee Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Ik heb vandaag enkele pompoenen gestoofd om er soep e.d. van te maken. Daardoor kon ik smaken vergelijken en ik vind dan de Tonda Pandana wel een aparte vermelding verdiend. Het is een heerlijk zoete pompoen (liet mij aan bataat denken) die je m.i. best kunt gebruiken als vervanger voor de aardappel tijdens een maaltijd. Hij is in augustus al geoogst en zag er toen zo uit: Hij heeft dus goed kunnen rijpen. Quote
Piroska Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 Helemaal mee eens, ik had hem ook dit jaar, niet veel pompoenen per plant, ik denk een stuk of 4 van de plant die ik had. Maar geweldig ding! Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
appelvrouw Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 and me too.Dank voor de tip Gé.Ze verkopen ze bij Jansen waar ik sowieso pompoenzaden ga bestellen. Kosten:10 zaden voor 2,50 of 50 voor 6 euro. Of heb jij kruisbestuivingsvrij geteeld Gé? Anders wil ik wel meer dan 10 zaden bestellen en verdelen over wie mee wil doen? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
geedee Posted November 25, 2014 Author Posted November 25, 2014 Helaas heb ik deze niet afgeschermd bestoven. Ik had de zaadjes gekregen/geruild om uit te proberen. De zaden die ik er nu uit gehaald heb, zijn al verwerkt tot pepita's. Quote
geertlaurent Posted November 25, 2014 Posted November 25, 2014 Ah jammer, ziet er inderdaad iets leuks uit en dan is ruilen extra leuk Misschien iets voor binnen 2 jaar is te proberen, voor volgend jaar heb ik al wel wat pompoenen bij elkaar. Quote
RobO Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Ik heb vandaag enkele pompoenen gestoofd om er soep e.d. van te maken. Daardoor kon ik smaken vergelijken en ik vind dan de Tonda Pandana wel een aparte vermelding verdiend. Het is een heerlijk zoete pompoen (liet mij aan bataat denken) die je m.i. best kunt gebruiken als vervanger voor de aardappel tijdens een maaltijd. even omhoog: ik heb de tonda gezaaid en heb een vraagje over de oogst"Vreeken zegt dat je m jong/onrijp moet eten, Janzen zaden zegt dat ie goed moet afrijpen...wat vind jij Ge? Quote
geedee Posted June 8, 2015 Author Posted June 8, 2015 Ik heb m in november gegeten en vond m zo erg lekker. Hoeveel jonger "jong" is weet ik niet en ook niet hoe hij dan smaakt. Wel heb ik een ander exemplaar in januari "geslacht" toen de groene kleur was vergeeld; ook die was prima van structuur/smaak. Als je de mogelijkheid hebt om een jong exemplaar "op te offeren" ben ik benieuwd naar je bevindingen. Quote
Raquette Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Leuke tip geedee, ik zet deze op mijn verlanglijst voor volgend jaar! Quote Everybody needs beauty as well as bread --- John Muir Algehele moes-, klus- en knutselblog: http://www.recoverista.com
appelvrouw Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Ik heb bij Jansen/Dinxperlo de pompoen kamo-kamo besteld..eentje uit de Tonda-groep. Ik moet zeggen dat het het enige zaad was dat 100% opkwam. Twee planten heb ik hier thuis gezet en twee in de jardinadetuin..ik ben er benieuwd naar. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 én...?(hier 4 flinke tonda's maar ik laat ze nog even rijpen) Quote
RobO Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 nou, tonda 1 gegeten, was jong geplukt maar daarna laten rijpen tot gister, heerlijk zoet, even geroosterd met wat kruiden en een reepje rauwe ham...blijvertje! Quote
appelvrouw Posted December 25, 2015 Posted December 25, 2015 Ik vond hem jammergenoeg een beetje tegenvallen.. noghal hard om te snijden en het vruchtvlees te droog. Ik zal er van de week eens een gevuld bakken in folie.. kijken of ik hem dan lekkerder vind. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
RobO Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 ow, had je m vroeg of laat geoogst?vreeken zei dat vroeg geoogst het lekkerst was?ik heb ook nog een late, ben benieuwd of er verschil is jong geoogst augustus, binnen gerijpt: jong gesneden: laat geoogst oktober, binnen gerijpt: Quote
appelvrouw Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Niet speciaal jong geoogst nee...psvr heb ik pompoenen om later in het jaar te eten. Doe mij maar een blauwe of gewone hokkaido of jumbo banana, maar deze soort...het is nu de tweede keer dat ik ze probeer. Ik dacht dat het misschien wel aan t lastige jaar kon liggen..te lang heet en droog. De pompoenen bewaren iets minder goed dan voorgaande jaren tot nu toe... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
appelvrouw Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Niet speciaal jong geoogst nee...psvr heb ik pompoenen om later in het jaar te eten. Doe mij maar een blauwe of gewone hokkaido of jumbo banana, maar deze soort...het is nu de tweede keer dat ik ze probeer. Ik dacht dat het misschien wel aan t lastige jaar kon liggen..te lang heet en droog. De pompoenen bewaren iets minder goed dan voorgaande jaren tot nu toe... Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Goldfish Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Opkomst en oogst van de kamo-kamo (hetzelfde zaad als Appelvrouw) waren ook bij mij prima. Mogen op herhaling, maar dan haal ik wel eerst een stevige bijl of een kettingzaag in huis om ze open te kunnen maken. Quote
RobO Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 hier geen snijprobleemik denk dat die van appelvrouw een andere is: deze dan die van ons: deze Quote
Flup Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Mogen op herhaling, maar dan haal ik wel eerst een stevige bijl of een kettingzaag in huis om ze open te kunnen maken. Weet je zeker dat het geen Blue Hubbard was? Die kon ik alleen met een bijl ontleden, vandaar. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.