Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hoe maak je het best een kalkoen van 10 à 15 kilo klaar in de oven? Die willen we dan ook nog gevuld hebben en hij moet ook nog eens sappig blijven.

Chef koks, aan jullie nu.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Posted

Ik neem aan dat je hem al hebt? Zo'n grote kalkoen wordt altijd vrij droog. Vullen met gehakt en larderen met spek is de enigste optie denk ik, zo deden wij het altijd maar kleinere kalkoenen zijn sappiger:)

Posted

Kan je misschien aan een spuit en naald (apotheek) komen?

Dan zal ik het vlees lekker inspuiten met boullion

Niet te zuinig een halve liter kan je er zeker wel in kwijt

En dat larderen klinkt ook super misschien in combinatie?

Groetjes Loraine

 

"Wat niet kan, moet nog gebeuren."

Posted

Ik heb kalkoen nooit gedaan, MAAR vorige jaar wel een Barbarie (?) eend uit Lidl met hetzelfde gewicht. Ik heb gelezen, dat je het liefst de buik van de vogel niet vult, want dan kunnen de lucht en vocht tijdens het koken in het oven beter door het vogel gaan en het vogel blijft dan niet boven droog en binnen nog rauw. Speciaal was dit tip voor mensen met zware vogels, want een kip van 1,5kg kunt je makkelijk vullen. Ik heb dus vorige jaar 2 halve (1 hele) clementine in de buik gedaan voor extra sappigheid en niks meer. De rest: groente, vulling enz alles apart gedaan en het lukte best goed.

Ik heb het recept van Jamie Oliver gevolgd (http://www.jamieoliver.com/recipes/duck-recipes/roast-duck-with-spicy-christmas-rub-and-marsala-gravy/), maar dan met andere kooktijden. Wat hij met de huid doet is ook heel leuk (kijk zelf naar het foto).

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: http://www.moestuinforum.nl/blog/Estemy

Posted

Misschien heb je hier iets aan Willy, zojuist gezien op 24Kitchen, zag er erg lekker uit toen hij de kalkoen aan ging snijden was hij ook mooi sappig.

  • 2 weeks later...
Posted

Uiteindelijk woog dat beestje 12 kilo geslacht en kon uiteraard niet in de oven.

Dus maar in twee gekapt en een helft klaargemaakt, om de twintig minuten met jus overgoten en drie uur 'n half laten braden.

Eerst met marinade ingesmeerd en de nacht in de frigo.

Mensen, dat was lekker zie, en zo goed zacht en mals. Men moest echt niet snijden met het mes, je kon het er zo doordrukken.

Mijn bazinneken heeft dat goed gedaan.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Posted

Dus geen kalkoen als kerstdiner voor jullie, Willy? Tis al opgegeten

 

(Hier wordt het kerstdiner - traditioneel - zuurkoolstamppot met veel uien en appels en rundergehakt. )

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Posted

We hebben wel nog zes kilo over hé Weknow.

Dus kunnen we nog zo een festijn geven, alleen is het niet mogelijk om een halve kalkoen te vullen, zou men die vulling er apart kunnen bij bereiden????

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Posted
We hebben wel nog zes kilo over hé Weknow

 

Aha...dan kunnen we nog even komen proeven

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...