Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Eieren koken


aalterse-willy

Recommended Posts

Ben hier een half uurtje aan het zoeken geweest op het Forum maar niet gevonden wat ik wou weten.

Als ik me goed herinner heeft iemand ooit gezegd dat men Bitterzout (MgSO4) bij het kookwater moet doen om de eitjes beter te kunnen pellen na het koken.

Wie weet hier meer over?

De eitjes van de Bresse kippen zijn zeer moeilijk te pellen, bijna nooit een mooi ongeschonden eitje als resultaat.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Link to comment
Share on other sites

Voor te koken gebruiken we (eigen) eieren vanaf 2 weken oud. Pellen is zelden een probleem.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...