Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ben hier een half uurtje aan het zoeken geweest op het Forum maar niet gevonden wat ik wou weten.

Als ik me goed herinner heeft iemand ooit gezegd dat men Bitterzout (MgSO4) bij het kookwater moet doen om de eitjes beter te kunnen pellen na het koken.

Wie weet hier meer over?

De eitjes van de Bresse kippen zijn zeer moeilijk te pellen, bijna nooit een mooi ongeschonden eitje als resultaat.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Posted

Ik dacht ook dat verse eieren pellen veel moeilijker is, misschien zijn ze nog tevers als je ze kookt?

 

Ook eieren onder water pellen helpt!

Posted

Ik was dus verkeerd, het is baking soda of zuiveringszout en niet bitterzout.

De chemische formule verschilt nog heel wat!!!

Bedankt.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Posted

Voor te koken gebruiken we (eigen) eieren vanaf 2 weken oud. Pellen is zelden een probleem.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Posted

In het kookwater een schepje keukenzout om event. uitkoken van het ei te voorkomen.

Na het koken de eieren kort onder koud water laten 'schrikken'.

Op deze manier heb ik altijd prima gekookte eitjes.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...