Ga naar inhoud

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin) #3


Aanbevolen berichten

Geplaatst:

lasagne met n-z spinazie en tomaten uit eigen tuin

 

en weer een aantal potjes pastasaus ingemaakt. zo genieten we het hele jaar door van tomaten uit eigen tuin.

Geweldig tomatenjaar kom maar brengen hoor pippi

Geplaatst:

Ja pippi..ik snap t ook niet ook hier een grote tomaten fan en de zelfgemaakte saus is iedere winter veel te vroeg op.

Wij aten trouwens stamppot van andijvie met een tomatensalade met basilicum vooraf..behalve de spekjes alles uit eigen tuin

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Pasta (spaghetti) met in lekkere olijfolie gebakken aubergine en Pokusa cherry tomaatjes en veel knoflook.

Met zo'n heerlijke Nyagous tomaat er rauw overheen...

Geplaatst:

Niet gegeten maar wel gemaakt, gewoon omdat het het seizoen is, denk ik,

 

138601473362508.JPG

 

239511473362518.JPG

 

even vergeten na de kook-actie

 

330481473362524.jpeg

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Sushi !!

(niet uit eigen tuin maar wel zelf gemaakt)

 

sushi24911474565566.JPG

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

Oh... daar krijg ik nou honger van. Ben dol op sushi. Ziet er prachtig uit Adriaan en smaakt vast heerlijk. Waar heb je trouwens die linkse mee gevuld? Kan het niet zien...

 

 

Ik ga zo met een tas vol groenten naar een vriend en dan gaan we daar aan de kook. Nog niet duidelijk wat het gaat worden. Waarschijnlijk iets van een groentecurry met rijst en kip.

Geplaatst:
Waar heb je trouwens die linkse mee gevuld? Kan het niet zien...

 

pittige tonijnsalade

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

Waren ze lekker?

 

Gisteren aten wij met zijn 4-tjes (Appelvrouw en Lie waren hier om arbeid te ruilen tegen vlees ) een Mexicaans getint 'prutje' van gehakt en maïs en paprika en bonen en tomaat, met tortilla's en tortilla-chips.

 

En die dag daarvoor, ook met zijn 4-en, aten we andijviestamppot met kinnebakspekjes. Ik had me er wel weer even op verkeken hoeveel werk dat toch is. En dan reken ik de tijd voor het verbouwen van de ingrediënten nog niet eens mee

Geplaatst:

Ze waren meer dan heerlijk Jorieke, alles schoon op met een tomatensalade en wat brood erbij.

Trouwens jouw Mexicaanse prutje, dat heerlijk was, had je daar nog speciale kruiden in?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Dank je wel, die ga ik even bij de kruidenmixen zetten! (Verhoudingen stonden er zeker niet op? Was dit ook de volgorde op het potje? Kruiden uit Zuid Spanje toch?)

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Nee, helaas geen verhoudingen. Wel in die volgorde ja. Het is deze: http://www.ah.nl/producten/product/wi239486/jonnie-boer-specerijenmelange-al-andalus Totaal niet Mexicaans dus Maar toch lekker. Ik gebruik ook wel eens van die zakjes van AH eigen merk, deze:

 

http://www.ah.nl/producten/product/wi140615/ah-taco-seasoning-mix Daar zit dan ook zout in, dat miste nu wel een beetje aan het gerecht omdat ik even was vergeten dat er in die Jonnie-mix geen zout zit.

Geplaatst:
Dank je wel, die ga ik even bij de kruidenmixen zetten! (Verhoudingen stonden er zeker niet op? Was dit ook de volgorde op het potje? Kruiden uit Zuid Spanje toch?)

 

als ik kruidenmixen maak kijk ik graag op deze site

 

https://tallsay.com/tagged/RobsKruidenmixen

 

de mixen voor de winterse stampotten moet ik nog gaan uitproberen

vele kruidenmixen heb ik standaard in potjes/zakjes klaarstaan

goedkoper dan in de winkel en je kan ze zelf aanpassen aan je smaak (of die van de gasten)

 

gr Adriaan

moestuin = zweet op je rug om uiteindelijk uit te kunnen delen = met z'n tweetjes 27 kroppen sla in 1 week moeten opeten = bij de oogst er achter komen dat de konijntjes je voor waren = hosta's kweken om de slakken tevreden te houden

Geplaatst:

o die lekkere radichio Jorieke! Je kunt er ook heerlijke risotto mee maken.

 

Wij hebben een grote andijviesalade met sjalot, walnoten en tomaten gegeten. Kruidjes erbij plus wat peperflakes.

Verder gekookte Charlotjes en een stukje zalm ingepakt in een mixje van gehakte peterselie, dragon, dille en lekker in de olie gebakken...

Gestoofde courgette met tomaten, uien en jalapeño.

 

Straks courgettesoep met kerrie en geelwortel..stukkie butternut die voor de helft verrotte aan de plant. Veel peterselie, knoflook en selderijblad erbij. Staafmixer eroverheen.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...