Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Overschot aan kruiden.

Featured Replies

Geplaatst:

iemand een idee wat ik hiermee kan doen ??? aangezien wij nooit kruiden gebruiken in de keuken, wil ze natuurlijk niet weggooien ook.

heb ze gekregen van een buur

 

tijm, peterselie, rozemarijn en bieslook. er was ook nog een klein plantje met appelmunt maar die heeft de hond blijkbaar met veel smaak opgegeten

 

1t5tp3.jpg

 

o60902.jpg

Geplaatst:

Echt als je je eigen kruiden al dan niet vers gebruikt wil je nooit meer anders.

 

koken zonder kruiden? alleen peper en zout? blehhh ... maar goed ieder zijn meug

"Natura non nisi parendo vincitur "

Geplaatst:
  • Auteur

ja alleen peper en zout en af en toe wat knoflook

wij zijn niet zindelijk

Geplaatst:

toch eens proberen...en je kunt alles wel drogen, dat bewaart prima

Geplaatst:

Snipperen en in een ijsblokjestray doen, volgieten met olijfolie, invriezen en je hebt handige kruidenblokjes voor in de keuken!

Geplaatst:
ja alleen peper en zout en af en toe wat knoflook

wij zijn niet zindelijk

 

begrijp niet helemaal de relatie tussen kruiden - niet zindelijk.

Geplaatst:
  • Auteur

dat we niet veeleisend zijn kwa kruiden in het eten

Geplaatst:

De vraag van hansi begrijp ik.

De uitleg begrijp ik niet.

Komt waarschijnlijk door het gebruik van kruiden

Hortus est amicus meus.

Geplaatst:

Ik zou zonder kruiden niet kunnen leven, hoor. Meestal gaat al in onze pasta bolognese 1/4 pot van Italiaanse kruiden uit de AH (eigen kruiden heb ik ook maar we gebruiken te veel en ik koop ze vaak uit de winkel erbij). En gekookte rijst met verse koriander is echt een hit hier. Veel beter dan saaie gewone witte rijst. En dan alles dat ik in de oven maak van vlees tot groente en frietjes krijt een laagje gedroogde kruiden erover (of verse als het vlees is). Eigenlijk doe ik wat kruiden in vrij alles dat ik maak en ik denk dat is waarom meeste mensen zeggen dat ik goed kan koken (wie weet nog mijn zoete pompoenmuffins met noten, koriander en nootmuskaat van vorige MTFD? :P)

Je kunt heel veel sparen door eigen kruiden te gebruiken. Bijv zelf vlees in marinade zetten (vs kant en klare kipdrumsticks in rode, te zoutige, marinade uit de AH) of thee kruiden drogen. Eten zonder kruiden is smakeloos en saai. Kruiden echt te gebruiken heb ik van de kookboeken van Jamie Oliver geleerd. Voordat deed ik ook alles met zout en peper en kon niet snappen waarom het eten in de restaurant veel beter smaakt dan thuis. Nu smaakt het juist thuis beter

Sorry voor taalfoutjes, ik ben niet Nederlands =)

Mijn blog: https://www.moestuinforum.nl/blogs/blog/223-estemys-sqfg-tuin/

Geplaatst:

ik ben vandaag hier terecht gekomen, leuke site. en wat een goede tip van die kruiden invriezen in olijfolie, ik ga het gelijk doen. bedankt.

ik heb het idee dat er hier veel echte groene vingers zitten. ik ben vorig jaar aan een moestuin begonnen, niet echt gelukt. alleen de kruiden dus wel. nu met het ah moestuintjes project. gelukkig ook veel kruiden.

Geplaatst:

Volgens mij bevriest olie niet, maar goed...................

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Geplaatst:

Die van mij toch wel hoor!

 

image58391426192775.jpg

Geplaatst:

geen goed merk zeker

Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.

Geplaatst:
ja alleen peper en zout en af en toe wat knoflook

wij zijn niet zindelijk

Dat versta ik als Vlaming wel hoor.

Heeft niets met het zindelijk zijn van een kind of hond te maken.

Ze wil alleen zeggen dat ze niet helemaal vies is van kruiden. Ze gebruiken er dus wel een beetje.

Wel vind ik het héél jammer dat ze die goede kruiden niet in haar eten gebruikt, kan ze zo het zout en de peper achterwege laten en al zeker al die flesjes uit de supermarkt waarvan ge nooit weet wat er in zit.

Maar ja, als het op ons eten aan komt dan ben ik hoegenaamd niet zindelijk zulle.

Eet alles wat mijne chef (de bazin) gereed maakt.

Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.

Geplaatst:

Euh...waarom geven buren kruiden aan iemand die ze nooit gebruiken

En nee, ik zou beslist niet zonder kunnen! Zo saai...

Over invriezen:ik vries alle soorten in, maar zonder olie.

Gewoon even grof malen of knippen en in een plastic bakje.

Wat je nodig hebt eruit schrapen met een vork. Gaat prima!

Geplaatst:

wat is het nut van het drogen of invriezen van kruiden welke je niet gebruikt?

Geplaatst:

Thijm is een mooi plantje, die zou ik gewoon ergens in de grond zetten. En de rest? Weggeven aan iemand die er wel plezier van heeft.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.