Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Bakpoeder en badzout voor sappige tomaten?


urban gardening

Recommended Posts

Sinds vorige jaa ben ik een Pinterest gebruiker en heb daar ook een board over de moestuin. https://www.pinterest.com/marjoleinefoto/veggie-herb/

 

Daar lees ik artikelen die vertellen dat je bakpoeder bij de tomatengrond kan doen voor sappige tomaten.

Is dat bakpoeder die ik ook gebruik bij de bloem om mijn meel te laten rijzen of is het een heel ander product?

Ook lees ik over Epsom Salt / badzout. Waarom zou ik dat gebruiken voor tomaten? Ik lees dat het een magnesiumsulfaat is. http://nl.wikipedia.org/wiki/Magnesiumsulfaat

 

Zijn er ervaringsdeskundigen in dit forum en wanneer kun je het gebruiken? Vanaf de eenling of als ze x aantal bladeren hebben?

Ik ben reuze benieuwd. Ook naar ervaringen met eierschillen voor kalk en vissenkoppen voor de aarde om de planten op te kweken.

epsom-salts90251428845703.jpg

powdery-mildew-spray-300x20062701428845762.jpg

FUO3BFUFVDDPNPR35031428845826.LARGE

Link to comment
Share on other sites

Ik ben geen ervaringsdeskundige van deze producten in de tuin, maar ben wel bekend met deze producten voor andere doeleinden. Het bakpoeder wat je in van die kleine zakjes kunt kopen is niet hetzelfde als baking soda. Het oranje pakje op je foto is baking soda van een bekend merk. Dit is het spul uit de pins, dus niet de ons bekende bakpoeder. Je kunt baking soda wel gebruiken als bakpoeder, maar ons bakpoeder in kleine zakjes heeft nog andere toevoegingen.

 

Epsom salt is magnesiumsulfaat. Magnesium is gebonden aan een ander atoom. Het magnesium in voedingssupplementen is bijvoorbeeld gebonden aan oxide of citraat e.d. Bij magnesiumoxide kan je ontlasting dunner worden. Bij magnesiumsulfaat is dat nog sterker zo, het wordt zelfs gebruikt om je darmen leeg te maken (in grotere hoeveelheden). Magnesiumsulfaat kun je als badzout gebruiken. Het badzout in van die leuke kleurtjes is niet hetzelfde als dit Epsom salt. Epsom salt/magnesiumsulfaat is het spul wat bedoeld wordt in die pins. Niet het gewone badzout wat je bij de drogist koopt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...