mmmargot Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Ik heb een heleboel snijselderij staan. Het blijft maar groeien! Ik weet alleen niet echt wat ik er mee kan doen, behalve in de groentesoep doen.. Ik las op internet dat het zwak giftig is als je het niet kookt, dus mijn plan om er een soort pesto van te maken laat ik maar zitten. Wie heeft het ook? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Ik heb het vorige week in de tuin geplant, nadat ik het thuis in een plat bakje had opgekweekt (ook buiten)... De ervaring moet nog gaan komen... de pol was wel goed aangeslagen.... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Ik heb t ook, als verrassing gekregen omdat ik een verkeerd zakje zaden mee kreeg bij de bestelling. Ik heb t vroeg gezaaid en t komt zeer traaaaaaag omhoog. Ik heb gehoord dat je t oa in de soep kan doen, maar verder weet ik t ook niet. Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
marije124 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Ik doe dat al jaren overal door hoor en ik leef nog Het gaat bij mij in de sla............in de soep...........in de eiersalade, komkommersalade en ook op een boterham met kaas is het heerlijk.Qua smaak vind ik het trouwens veel weghebben van lavas dus ik denk dat het in stoofschotels ook lekker zal zijn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Oww in stoofschotels, lekker Kan je het eigenlijk ook vergelijken met bleekselderij dan? Want dat kan je ook zo eten en tevens gekookt. Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Kan ook in een kruidengier, algemeen versterkend voor fruitstruiken/bomen. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Ik heb t ook, als verrassing gekregen omdat ik een verkeerd zakje zaden mee kreeg bij de bestelling. Ik heb t vroeg gezaaid en t komt zeer traaaaaaag omhoog. Ik heb gehoord dat je t oa in de soep kan doen, maar verder weet ik t ook niet. Huh?? Iemand die geen selderij kent? Hoe kan dat nou??? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 Snijselderij Jasmin, die kende ik nog niet. Wel de bleekselderij uiteraard. En de selderij in de kant en klaar gesneden soepgroenten, is dat de snijselderij? Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 24, 2011 Share Posted May 24, 2011 Gewone bosjes selderij voor in de soep ken je toch wel?? Dan zit de wortelaanzet er nog aan. Soms kan je het ook letterlijk gesneden kopen, in het hoogseizoen, als alles hard en snel groeit... Nee, is niet hetzelfde als bleekselderij. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Ok, zo te zien wordt het niet al te hoog zoals bleekselderij. Ik had t nog nooit gezien zo vers, alleen fijngesneden als soepgroete. Ben een 'cityslicker' wat dat betreft. Ja melk komt uit koeien en appels groeien in een boom Waarschijnlijk gaat t hier dan door de soep en misschien in stoofschotels, klonk erg lekker Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 De smaak is wel te vergelijken met bleekselderij. Al is de bleek minder sterk en uitgesproken van smaak, en de bosjes kunnen héél straf (lekker!) en sterk smaken... voor de kippensoep....Het lijkt sprekend op de bladpeterselie, maar meestal iets donkerder van kleur, en onder nog gebonden aan een fragment wortel. Ken je de bladpeterselie wel? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted May 25, 2011 Share Posted May 25, 2011 Persoonlijk niet, ik heb gewone peterselie staan. Maar smaakt dat zo anders dan bladpeterselie?Geen kippesoep hier, er zijn weinig dingen die ik eet maar 1 daarvan is kippesoep. Alleen al de geur van getrokken kip Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
freggel Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Misschien een stomme vraag, maar ik kan nergens vinden of ik de snijselderij deze winter in de tuin kan laten staan. Ik meen van wel toch? Ik hoef nu toch niet te oogsten en te verwerken? Quote blog/freggel/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koert Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 ... maar ik kan nergens vinden of ik de snijselderij deze winter in de tuin kan laten staan...Moet je ook niet in het schuurtje zoeken Freggel, je kan beter googelen: http://www.marechal.be/nl/gidsen-en-brochures/infobrochures/de-grote-groenten-special/bladgewassen/selder/snijselder Quote Even a broken clock is right twice a day Link to comment Share on other sites More sharing options...
freggel Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Je hebt gelijk, Koert. Google is mijn beste vriend, ik had er al op gezocht, maar kon de juiste info niet direct vinden. Bovendien kreeg ik het moestuinforum als een van de eerste hits. Maar goed. Het zal wellicht ook wel helpen als ik zoek op "snijselderij". Zonder spelfouten. In ieder geval bedankt voor je link! Quote blog/freggel/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Ik heb ze gewoon buiten laten staan vorige winter en heb dit jaar hele bossen snijselderij weer gehad....kreeg wel al vroeg bloem erin en die heb ik er gewoon steeds uitgeknipt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.