Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Snijselderij


mmmargot

Recommended Posts

Ik heb een heleboel snijselderij staan. Het blijft maar groeien! Ik weet alleen niet echt wat ik er mee kan doen, behalve in de groentesoep doen.. Ik las op internet dat het zwak giftig is als je het niet kookt, dus mijn plan om er een soort pesto van te maken laat ik maar zitten. Wie heeft het ook?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb t ook, als verrassing gekregen omdat ik een verkeerd zakje zaden mee kreeg bij de bestelling. Ik heb t vroeg gezaaid en t komt zeer traaaaaaag omhoog. Ik heb gehoord dat je t oa in de soep kan doen, maar verder weet ik t ook niet.

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

Ik doe dat al jaren overal door hoor en ik leef nog

Het gaat bij mij in de sla............in de soep...........in de eiersalade, komkommersalade en ook op een boterham met kaas is het heerlijk.

Qua smaak vind ik het trouwens veel weghebben van lavas dus ik denk dat het in stoofschotels ook lekker zal zijn.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb t ook, als verrassing gekregen omdat ik een verkeerd zakje zaden mee kreeg bij de bestelling. Ik heb t vroeg gezaaid en t komt zeer traaaaaaag omhoog. Ik heb gehoord dat je t oa in de soep kan doen, maar verder weet ik t ook niet.

 

Huh?? Iemand die geen selderij kent? Hoe kan dat nou???

Link to comment
Share on other sites

Ok, zo te zien wordt het niet al te hoog zoals bleekselderij. Ik had t nog nooit gezien zo vers, alleen fijngesneden als soepgroete. Ben een 'cityslicker' wat dat betreft. Ja melk komt uit koeien en appels groeien in een boom

Waarschijnlijk gaat t hier dan door de soep en misschien in stoofschotels, klonk erg lekker

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

De smaak is wel te vergelijken met bleekselderij. Al is de bleek minder sterk en uitgesproken van smaak, en de bosjes kunnen héél straf (lekker!) en sterk smaken... voor de kippensoep....

Het lijkt sprekend op de bladpeterselie, maar meestal iets donkerder van kleur, en onder nog gebonden aan een fragment wortel.

 

Ken je de bladpeterselie wel?

Link to comment
Share on other sites

Persoonlijk niet, ik heb gewone peterselie staan. Maar smaakt dat zo anders dan bladpeterselie?

Geen kippesoep hier, er zijn weinig dingen die ik eet maar 1 daarvan is kippesoep. Alleen al de geur van getrokken kip

Good things come in small packages

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
... maar ik kan nergens vinden of ik de snijselderij deze winter in de tuin kan laten staan...

Moet je ook niet in het schuurtje zoeken Freggel, je kan beter googelen: http://www.marechal.be/nl/gidsen-en-brochures/infobrochures/de-grote-groenten-special/bladgewassen/selder/snijselder

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Je hebt gelijk, Koert. Google is mijn beste vriend, ik had er al op gezocht, maar kon de juiste info niet direct vinden. Bovendien kreeg ik het moestuinforum als een van de eerste hits.

Maar goed. Het zal wellicht ook wel helpen als ik zoek op "snijselderij". Zonder spelfouten.

 

In ieder geval bedankt voor je link!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...