elsticky Posted June 30, 2015 Share Posted June 30, 2015 Ik heb een pot basilicum staan maar sinds deze week merk ik dat er donkere/zwarte vlekken zijn verschenen op de blaadjes. Na wat zoeken had ik gevonden dat dit mogelijk was door water op de blaadjes te gieten maar het is niet duidelijk of dit de echte reden is (het is zeker wel mogelijk). Zie onderstaande foto van m'n basilicum met vlekjes. Iemand een idee wat de oorzaak is? Kan ik de blaadjes met vlekken het beste afknippen en weggooien of zijn ze nog perfect eetbaar? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 beginnend Cercospora schimmeltje gok ik, zwarte blaadjes wegplukken zonder ander blad te raken en weggooien, handen wassenblad goed droog houden, water geven op de aarde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elsticky Posted July 2, 2015 Author Share Posted July 2, 2015 Bedankt voor de tip. Vandaag de blaadjes met plekken eruit genomen (waren er redelijk veel) , hoop dat het nu weer goed komt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elsticky Posted July 16, 2015 Author Share Posted July 16, 2015 Ik heb even een paar nieuwe foto's gemaakt van de Basilicum. Vorige keer had ik de bladeren met zwarte vlekken geplukt en die lijken nu toch weg te zijn. Vinden jullie dat de Basilicum er goed uitziet om op te eten? Hier en daar lijken er wel kleine witte stipjes op het blad te zitten zoals te zien op de close up foto. Wat denken jullie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 De plant flink toppen en lekker opeten die basilicum. De plant groeit dan weer mooi aan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enjoy! Posted July 18, 2015 Share Posted July 18, 2015 Ziet er prima uit! Lekker gebruiken! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elsticky Posted July 18, 2015 Author Share Posted July 18, 2015 Vandaag verwerkt in een voorgerechtje met gerookte italiaanse ham, wat kaas en olijfolie smaakte lekker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.