Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Kruidenolie en -azijn maken


Heylane

Recommended Posts

Regelmatig lees ik recepten om zelf kruidenolie of kruidenazijn te maken. Het klinkt niet zo moeilijk, maar ik vraag me af hoe je het bewaard. Soms staat er bij zon recept:bewaren in de koelkast, 2 weken. Dat vind ik dus niks. Ik heb zoiets niet in twee weken op.

Kan ik het niet op de een of andere manier in flesjes of potjes doen zodat het gewoon in de voorraadkast kan?

Ik twijfel een beetje omdat je de olie niet verhit, kun je het dan wel steriel genoeg in flesjes krijgen? Of moet ik het gewoon verhitten? Wecken wellicht? (Ik heb een weckketel)

Link to comment
Share on other sites

Ik kijk veel op Pinterest,op canning,of homestead. Olijfolie wordt vaak als basis gebruikt, en azijn is toch al een bewaarproduct.Ik heb roze azijn gemaakt,met de bloemetjes van de bieslook,daarna er kruiden ingedaan(mosterdzaad,rozemarijn,laurier,oregano,tijm.Dat een paar weken laten intrekken,toen gezeefd,en dat bewaar ik gewoon in de voorraadkast.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...