Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Kruidenolie en -azijn maken


Heylane

Aanbevolen berichten

Regelmatig lees ik recepten om zelf kruidenolie of kruidenazijn te maken. Het klinkt niet zo moeilijk, maar ik vraag me af hoe je het bewaard. Soms staat er bij zon recept:bewaren in de koelkast, 2 weken. Dat vind ik dus niks. Ik heb zoiets niet in twee weken op.

Kan ik het niet op de een of andere manier in flesjes of potjes doen zodat het gewoon in de voorraadkast kan?

Ik twijfel een beetje omdat je de olie niet verhit, kun je het dan wel steriel genoeg in flesjes krijgen? Of moet ik het gewoon verhitten? Wecken wellicht? (Ik heb een weckketel)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kijk veel op Pinterest,op canning,of homestead. Olijfolie wordt vaak als basis gebruikt, en azijn is toch al een bewaarproduct.Ik heb roze azijn gemaakt,met de bloemetjes van de bieslook,daarna er kruiden ingedaan(mosterdzaad,rozemarijn,laurier,oregano,tijm.Dat een paar weken laten intrekken,toen gezeefd,en dat bewaar ik gewoon in de voorraadkast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...