mw vogel Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Overschotje aan verse bladpeterselie Verhouding:50 gram bladpeterselie50 gram pijnboompitten50 gram zonnebloempittenca. 1 dl olijfolie2 gekneusde teentjes knoflookhalf rood pepertje in stukjes (soort naar eigen smaak)eetlepel citroensapzout naar smaak.Bereiding:Pitten zachtjes roosteren in droge koekenpan. Beetje laten afkoelen.Peterselieblaadjes wassen en drogen in een theedoek.Helft pitjes + helft peterselie + knoflook + peperstukjes in keukenmachine malen. Steeds een beetje meer van de p&p's erbij doen. Tussendoor is losroeren met een vork ws nodig. Als de consistentie goed is (niet te grof maar ook geen notenpasta), dan zout en citroen erbij. Rustig olijfolie met een vork erdoor mengen. Het moet niet te dun worden. Proeven!Variatie:Paar takjes basilicum als extra, klein scheutje walnoot of pompoenolie voor aardse tonen.Klassiek is parmesan erdoor, maar zonder is ook heel lekker!Tip: vries de pesto in ijsblokbakjes in. Heel handig als je maar weinig nodig hebt voor in de pasta ofzo. Quote
weknow Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Die ga ik zeker eens proberen! Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.