Jump to content

Recommended Posts

Posted

Overschotje aan verse bladpeterselie

Verhouding:

50 gram bladpeterselie

50 gram pijnboompitten

50 gram zonnebloempitten

ca. 1 dl olijfolie

2 gekneusde teentjes knoflook

half rood pepertje in stukjes (soort naar eigen smaak)

eetlepel citroensap

zout naar smaak.

Bereiding:

Pitten zachtjes roosteren in droge koekenpan. Beetje laten afkoelen.

Peterselieblaadjes wassen en drogen in een theedoek.

Helft pitjes + helft peterselie + knoflook + peperstukjes in keukenmachine malen. Steeds een beetje meer van de p&p's erbij doen. Tussendoor is losroeren met een vork ws nodig. Als de consistentie goed is (niet te grof maar ook geen notenpasta), dan zout en citroen erbij. Rustig olijfolie met een vork erdoor mengen. Het moet niet te dun worden. Proeven!

Variatie:

Paar takjes basilicum als extra, klein scheutje walnoot of pompoenolie voor aardse tonen.

Klassiek is parmesan erdoor, maar zonder is ook heel lekker!

Tip: vries de pesto in ijsblokbakjes in. Heel handig als je maar weinig nodig hebt voor in de pasta ofzo.

Posted

Die ga ik zeker eens proberen!

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...