Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

pittige peterseliepesto


mw vogel

Aanbevolen berichten

Overschotje aan verse bladpeterselie

Verhouding:

50 gram bladpeterselie

50 gram pijnboompitten

50 gram zonnebloempitten

ca. 1 dl olijfolie

2 gekneusde teentjes knoflook

half rood pepertje in stukjes (soort naar eigen smaak)

eetlepel citroensap

zout naar smaak.

Bereiding:

Pitten zachtjes roosteren in droge koekenpan. Beetje laten afkoelen.

Peterselieblaadjes wassen en drogen in een theedoek.

Helft pitjes + helft peterselie + knoflook + peperstukjes in keukenmachine malen. Steeds een beetje meer van de p&p's erbij doen. Tussendoor is losroeren met een vork ws nodig. Als de consistentie goed is (niet te grof maar ook geen notenpasta), dan zout en citroen erbij. Rustig olijfolie met een vork erdoor mengen. Het moet niet te dun worden. Proeven!

Variatie:

Paar takjes basilicum als extra, klein scheutje walnoot of pompoenolie voor aardse tonen.

Klassiek is parmesan erdoor, maar zonder is ook heel lekker!

Tip: vries de pesto in ijsblokbakjes in. Heel handig als je maar weinig nodig hebt voor in de pasta ofzo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...