Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Zag dat ik deze nog niet in het receptentopic had gezet, bij deze dan.

 

4 november 2014:

 

Ananas - Hurrikan HOT Sauce:

 

Net gemaakt, staat nu af te koelen en ziet er uit als romige lichtgele advocaat...

 

Recept naar eigen keukeninhoud aangepast (had graag limoen in huis gehad ipv de mandarijntjes) en ging ongeveer zo:

 

- 1 blik Ananas (groot blik)

- Peper Hurrikan (C. Chinense, heel erg heet gelig pepertje)

- Peper Aji Habanero (erg heet, ook geel)

- Peper Yellow Pointy (erg mild geel pepertje)

- 5 grote tenen knoflook

- 4 grote bollen sjalot of 6 kleintjes

- zout/verse peper

- azijn

- 2 mandarijnen (grote)

- borrelglas citroensap

- 2 eetlepels eigengemaakte appelmoes

- snufje kerriepoeder

 

Alles beetje fijnsnijden, sjalotjes in de pan fruiten, knoflook erbij...

Rest er ook bij, ook het sap van de ananas.

Zout en azijn naar smaak bijvoegen.

Tijdje laten pruttelen, in de blender... tot moes, terug in de pan.

Opnieuw verhitten, weer ff pruttelen tot gewenste consistentie.

Proeven, eventueel nog wat bijvoegen.

In flesjes/potjes gieten.

 

Erg lekker geworden deze tweede eigen HOTsauce ooit door mij gemaakt.

Geplaatst:

Lekker hoor, die combinatie van zoet-zuur-heet. Hou ik wel van.

Nu begrijp ik wat je met al die pepers doet

 

Volgend seizoen ga ik ook maar wat meer - hete - pepers verbouwen, dus recept opgeslagen

"Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.

  • 2 years later...
Geplaatst:

Soheee. Rook net even aan de fruitende niet-mme Jeanetjes, knof en sjalotjes. Whooohaaa! Alle sinusen zijn weer open hoor.

Nou andere ingredienten erdoor. Leuk man!

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Da hele dikke f**kjes.

Super smaak, maar deze ppr is idd vele malen te heet, voor mij dan.

Volgend jaar braaf met alleen ABC'tjes maken.

(Maar lekkah is ie wel hoor. Yum!)

wees bevriend met kleine dingen

Geplaatst:

Of nog een blikje ananas erbij volgend x.... of iets minder van die hete tantes misschien?

Leuk dat je hem ook lekker vind, ondanks de overmatige hitte.

  • 3 years later...
Geplaatst: (aangepast)

Heb deze saus vorige week weer gemaakt. Nu met Oro de Equador en Lemon Drop pepers.

aangepast door Erny
  • Like 3
  • 5 maanden later ...
Geplaatst:

Dit jaar gaat het hem ook weer worden. De Oro de Equador en de Lemon Drops (thx @Mellie) hangen mooi geel / oranje te worden. Ik kijk er naar uit. :mrgreen:

  • Like 1

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...