Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Aarde onder de tuin


Fets

Aanbevolen berichten

Hmmm nee dat is niet zo goed

 

Je hebt anaerobe en aerobe grond. Indien je diep uit de bodemlaag de grond haalt is dit verstikte grond en feitelijk bevat deze weinig micro-organisme. Het is dan van belang in welke verhouding je vruchtbare grond gaat toevoegen. de ideale verhouding is 10/1. Dus als je 100 liter hebt mag er maar 10% anaerobe grond aanwezig zijn in de ideale verhouding.

 

Bron: http://www.eurolab.nl/text-aerobebacterien-g.htm

 

Beantwoord zijn eigen vraag

Nieuwste muziek! , check www.hitzound.com

Nummer gehoord? , check www.relisten.nl

Neuriën om te zoeken! , check www.midomi.com

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sja. Je beantwoordt je eigen vraag. Je snijdt daarmee ook best een bij velen voorkomend probleem aan.

 

Een tuin in een nieuwbouwwijk bv, een tuin in een wijk waar elke 5 jaar wordt opgehoogd bv, een nwe tuin waar een heleboel nwe aarde in gaat bv.

 

Veelal wordt daar ophooggrond voor aangebracht óp de aanwezige bouwgrond etc etc. Ophooggrond komt uit depots, welke van allerlei oorsprong kan zijn. Ook kan er grond in jouw tuin van diepere lagen naar boven worden gehaald ( bouwwerkzaamheden , aanpassing tuin etc etc. )

 

Je krijgt dan te maken met niet de ideale grond waar jij op wil en kan tuinieren, maar je zal het er wél mee moeten doen. Wat ik zelf deed met mijn tuin, maar ook eigenlijk standaard inzet als hovenier, om dode grond tot leven te wekken, is het inzetten van mycorrhiza's. Je 'infecteert' eigenlijk de grond, zeg de bovenste 10-20 cm met schimmels en bacterieën ; je zet er 'leven' in. Neemt even maar werkt super.

 

Natuurlijk moet je ook mesten, waterhuishouding checken en begeleiden.

Eigenlijk moet je je er van bewust zijn dat je met totale dode grond start. Niks mis mee verder ( en dus ook veelal gedwongen door de omstandigheden ) .

 

Verder is het natuurlijk zaak vanaf dat moment aan je grond-rijkdom te werken : compost aanbrengen, mulchen etc etc. Maar de start heb je sneller.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...