Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Niet al te grote boom bij terras


marijke

Recommended Posts

Dit voorjaar ben ik druk bezig de bloementuin helemaal op de schop te nemen.

Nu zoek ik nog een niet al te grote (geen mini) boom op de hoek van het terras.

De boom komt aan het water te staan op het zuiden .

Achter de geplande plek staan een rij hortensia's en twee Japanse Sierkersen.

Wij dachten aan een 'treurvorm' , bijvoorbeeld een goudenregen. Maar deze blijkt enorm giftig te zijn. Wie wijst mij op een goed alternatief?

 

IMG683630151461145141.JPG

 

Opeenvolgend staan langs het water een krentenboom, forsythia, dan een stoep naar het water, dan de nieuwe boom, vervolgens hortensia's (roze) en de Japanse Sierkers.

 

IMG683717931461145162.JPG

Link to comment
Share on other sites

Bedoel je het hoekje naast de tegels aan de waterlijn waar die geraniums staan? En dat je er nog overheen wilt kunnen kijken? Je hebt al hortensia's maar een pluimhortensia op stam is misschien ook leuk. Zoiets? Ik weet niet of ze bij je andere hortensia's passen? En het is meer een struik dan een boom, maar misschien ook het overwegen waard.

9987824acbdf9e61e6c1ab48145c8b78.jpg

Link to comment
Share on other sites

Alvast dank voor het meedenken

 

Anneke: Het is niet de bedoeling dat het een eetbare boom is hoor, maar het leek mij niet verstandig om direct aan het terras, waar je eet/drinkt, een giftige boom te plaatsen. Wij hebben geen kleine kinderen meer (een stel pubers stoppen niet meer alles zomaar in hun mond, hoewel...mijn voorraadkasten zijn soms wel heel snel leeg... ), maar wel een hond en een stel katten die er graag bijzitten op het terras.

 

Yoshua: Ja, die plaats bedoel ik (1 m diep en 2 m breed), maar wij hoeven er niet overheen te kijken. Aan de overkant van het water is een (voor ons rustige dorp) drukke doorgaande weg...ik blijf af en toe zwaaien , daarbij is het terras zomers best heel warm: wat schaduw is echt niet verkeerd.

Link to comment
Share on other sites

Treur den, kleine plataan..zo aan het water lijkt mij een knotwilg leuk maar sommige mensen houden daar niet van . Ik denk dat er heel veel mogelijkheden zijn, groenblijvers, bladverliezers en fruitdragers, keuze te over? Ligt aan smaak en waar je van houd ook palmjes etc zijn verkrijgbaar wat niet zo groot is

Link to comment
Share on other sites

Om bij de laatste tip, die Japanse esdoorn te blijven : die zou ik dus afraden voor zo'n open zonnige en vooral winderige plek. Dat is vragen om dode punten in je boom , gekruld blad van de mooie boompjes. En ze zijn daar te duur voor. Die moet je beschut en niet te heet zetten.

 

Denk bv ook eens aan een Clerodendron trichostonum, fargessi. Een niet zo bekende boom, bij mij als tig jaren goed winterhard, laten nazomerbloei en prachtige bessen. En de boom geurt heerlijk ( de bloemen dan ). Absolute faf van mij. Maar verder is natuurlijk heel veel mogelijk.

 

Mooie Wisteria op stam, half over het water, ook prachtig. En ook giftige peulen ja. maar wat zou dat. Die eet je niet. En kleine kinderen geef je een tik op de vingers als ze iets naar binnen dreigen te proppen. Er is zó veel giftig in een tuin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...