Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Featured Replies

Geplaatst:

Euh, dus als ik goed begrijp,is een steam canner gewoon hetzelfde als een weckketel, alleen dan met stoom. Dus geen hogedruk ketel. Dus geen extra hogedruk. Dus geen inblikken, wat de oorspronkelijke vertaling is.

 

Dus als we canning weer gewoon vertalen met inmaken. En weer een verschil maken met high pressure canning (hoge druk inmaken) en gewoon wecken.  

 

 

Geplaatst:
2 uren geleden, Arja zei:

Gaat dit over pressure canning? Daar is inmiddels een apart topic voor


Nee over een steamcanner 😃 een soort watherbath canning

Geplaatst:

Mijn calamondins uit de leuker gezeefd en in een leuk flesje gedaan. Ik bewaar het voor de kerst…

lekker sinaasappelig!  Ik drink / lust geen alcohol, maar hier zou ik denk ik  wel een klein glaasje van lusten!😊

IMG_5074_Original.thumb.jpeg.64a83751eb36d9bc89ba724883ec6b17.jpeg

Geplaatst:

Gekregen gember, geelwortel en citroengras gedroogd op de houtkachel voor een kruidentheetje waar nog enkele kruiden bijkomen

 

B93FC96C-36C0-4CD8-A986-244FA31C7A97.jpeg

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Mijn wortels waren wel licht van kleur. En ik heb de schil eraf geborsteld dat kan ook verschil 😉 geven. Snel gedroogd in één avond op de kachel.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik had een slecht aardbeien- en frambozenjaar, door de vele vraatzuchtige dieren.

Maar ik heb alles bij elkaar gegooid en kon nog vijf kleine potjes jam maken.

Volgend jaar ga ik alleen maar vroeg producerende soorten planten, want in het voorjaar had ik nog geen last van de beesten.

P1060052.JPG

Geplaatst:

Vorige week aardappel geweckt. Als proef. Vanavond geprobeerd. Beviel goed. Of het nu veel tijdswinst oplevert betwijfel ik.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Geen tijdwinst, wel houdbaarheid.

Daar gaat het mij om.

 

Geplaatst:

Turkse chilivlokken (die zijn echt anders, je droogt ze met olijfolie!)

Laatste rijpe shishito pepers vermalen. Ditmaal opgelet dat het geen poeder werd. Dat crt crt geluid vind ik zo lekker dat ik meestal te lang doe [emoji2960] ruikt lekker joh!

e7459ad2caf11acbb6e50574df3b800c.jpg
b4dc7250746bac373f37a963909ba573.jpg

Een gedeelte van de zaden heb ik apart voor de zadendoos.

Geplaatst:
1 uur geleden, Mellie zei:

Turkse chilivlokken (die zijn echt anders, je droogt ze met olijfolie!)

Is dat waarom mijn gekochte Pul Biber altijd wat glimmend is? Het ziet er daardoor altijd heel aantrekkelijk uit vind ik.

aangepast door Dahli

Geplaatst:

Klopt! @dahli anders is het mat en de smaak is dus wat vlakker. De olie haalt de smaak heel erg op en geeft het ene mooi glimmertje.

Geplaatst:

Gisteren olie met pit (gember, knoflook, pepertjes en ui) en zoetzure pittige tomatensaus.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Nog wat pepers en tomaat ingemaakt. Ruikt goed hier

Geplaatst:

ui, peper, knof etc... gedroogd en daarna poeder ( nou ja eigenlijk vlokken)  van gemaakt

  • 2 weeks later...
Geplaatst:

Gister gemaakt! Lekker joh. 10 potten maar liefst. Nu wel klaar met inmaken enzo hoor!  Pauze….! 
IMG_3365.thumb.jpeg.ea5e0b0d1284a51a4014113f5a932add.jpeg

Geplaatst:

Ohhh dat wil ik ook! Ik zoek nog een recept. En ingrediënten. Geen idee wat erin zit eigenlijk.

Geplaatst:

Wat zien die potten er mooi uit!

Heb je daar een recept van @jootje?

Geplaatst:

Die piccalilly is een makkie en erg lekker. Recept van deze “ snelle” piccalilly staat op : weckenonline.eu

 

succes! 

  • 2 weeks later...
Geplaatst:
  • Auteur

Het was een goeie dag om alle Notenshop-emmertjes-met-vruchtensap uit de vriezer te halen en er een lekker mixsapje van te maken en in flessen te stoppen. Kwee, braam, rozenbottel, enz. Nu kan ik het in de kelder bewaren :thumbup:

Geplaatst:

Als ik genoeg peper heb, droog ik ze vaak als geheel. Zo kwam ik van nov 2023 een mega lading pepers tegen. Voornamelijk suger rush striped en peach maar ook Turkse kil en onbekende pepers.

Die zijn gortdroog uiteraard na een jaar. Heb ze een olie laagje gegeven en gaan de tweede droog in. Ga er chilivlokken van maken. Sugar rush hoort er eigenlijk niet in, heb daar maar 2 van. Ben benieuwd hoe exotisch de vlokken gaan worden zo. Ben benieuwd hoe het straks ruikt en of ik spijt ga krijgen alles in de koffiemolen gedaan te hebben. Zou zonde zijn als ik dat moet gaan wassen omdat de geur te tropisch wordt.

Geplaatst:

Geen kool uit eigen tuin, wel ingemaakt. Net 5 kilo zuurkool gemaakt. Zo veel lekkerder dan uit de winkel! Nu nog een paar weken wachten. 

A weed is a plant that has mastered every survival skill, except for learning how to grow in rows. - Doug Larson

Geplaatst:

Stop de persen, de hype is terecht, aanschouw: crispy chili oil. Wat is dit ongelooflijk lekker zeg... Totale opbrengst 3 volle potjes, 4 halve potjes om weg te geven. 

 

Even schaamteloos het recept gejat, linkje naar filmpjes van de maker op Youtube. 

 

https://youtu.be/-wgZ7s3YxWI?si=oii_0G7CddNkdhCt

 

Chili oil

700-750g (3.5 C.) Peanut Oil

200g Shallot, Sliced (2-3 large)

75g Garlic, Sliced (15 cloves)

100 g Ginger, Sliced (1 large knob)

6 Pods Star Anise

2-3 Cinnamon Sticks

60g (4 Tbsp) Gochugaru separated into 2 - 30g portions

30g 2 ( 2 Tbsp) Chili Flake

15g (1 Tbsp) Sesame Seeds

1-2g (1/2 tsp) Szechuan Peppercorn (ground)

75g (1/2 C.) Peanuts, chopped

40g (1/4C.) Honey

5g (1/2 tsp) Msg 

35g (2 Tbsp) Salt

3g (1 tsp) Fish Sauce

25g (2 Tbsp) Soy Sauce

IMG-20241215-WA0003.jpeg

aangepast door MSDG
Link gefixt

Geplaatst:

Oh! Dank voor dit recept @MSDG! Weer iets nieuws om eigen Chili flakes te gebruiken, fijn! Ik koop altijd de crispy Chili olie van Lao Gan Ma, zoals iedereen waarschijnlijk 😉. Dit recept ga ik zeker proberen. Dat spulletje is inderdaad verslavend lekker 😊.

Geplaatst:

Ik zie geen link @msdg

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic