Tanja65 Geplaatst: 1 oktober 2023 Geplaatst: 1 oktober 2023 Wij doen de rode bietenpoeder regelmatig door de (groenten)soep. Ook lekker in drinkbouillon! Instant een zoetig smaakje. 3 Quote * er komt altijd weer een nieuwe lente *
Jorieke123 Geplaatst: 3 oktober 2023 Auteur Geplaatst: 3 oktober 2023 Ik kan vandaag weer wat potjes peppadews inmaken. Die maak ik zoetzuur, dus suiker en azijn (geen water). Wat doe ik straks, als ik een pot aanbreek en ze ga eten, met dat vocht? Er zit best wat in een pot omdat die pepers hol zijn. Als ik het ga hergebruiken dan is dat pas volgend seizoen weer. Opkoken en in een potje doen? Koelkast? Vriezer? Of doen jullie er heel iets anders mee? Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 3 oktober 2023 Geplaatst: 3 oktober 2023 In de sla ipv azijn. En je kunt als je wat veel gekookte biet hebt bijvoorbeeld deze enkele dagen of langer in het overgebleven vocht laten trekken in de koelkast. Heerlijke verse zoetzure biet/ boontjes/ bloemkool oid. 3 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Dahli Geplaatst: 3 oktober 2023 Geplaatst: 3 oktober 2023 Op 1-10-2023 om 15:45, redzebra zei: Rode biet, het is het zeggen mijn vrouw heeft ze ingemaakt, ikzelf heb er gedroogd en poeder van gemaakt. Ik had gehoord op podcast moestuinadvies dat je dit o.a. kan gebruiken als je tomaten inmaakt van gemengde kleur om toch een mooie rode kleur te krijgen en mijn interesse was gewekt. Dat wil ik zelf volgend jaar wel eens proberen 😁. Misschien grappig om te weten (rode kleur behouden tomatensaus verschillende kleuren tomaten): ik heb dit weekend geroosterde tomatensaus ingemaakt van alleen maar nightshade, zwarte tomaten dus, en door het roosteren/inkoken is de saus toch prachtig rood geworden 😃. Quote
redzebra Geplaatst: 3 oktober 2023 Geplaatst: 3 oktober 2023 Haha ja inderdaad, maar het vruchtvlees is daar ook bordeaux of rood, was meer bedoeld als je wit of geel vruchtvlees mengt en je hebt bv ook black's gecombineerd met geel vruchtvlees dan wordt de saus licht oranje. Ik wou nu toch eens weten in hoeverre die saus terug rood wordt qua kleur in vergelijk met bv alleen san marzona tomaten of andere puur rode. Quote
Erny Geplaatst: 5 oktober 2023 Geplaatst: 5 oktober 2023 (aangepast) Bak met appels (vooral de aangetaste) geschild met de schiller van AliX, in de stoomontsapper gestort, nog half kilootje druifjes erbovenop (in ah groentenetje) en de schillen en klokhuizen van de appels daar weer, in net zo'n netje, bovenop. En stomen maar. Blijft een geweldig ding @appelvrouw 😊 Leverde weer zo'n 3 liter sap op, appel/druivensap dus dit keer. De netjes met druifpulp en schillenpulp hangen uit te lekken. De moes van de geschilde appels staat af te koelen om genuttigd (en/of ingevroren) te worden. Is heerlijke appelmoes, wel wat rood dit keer. 5 oktober 2023 aangepast door Erny 4 Quote
Lia56 Geplaatst: 5 oktober 2023 Geplaatst: 5 oktober 2023 pompoen, appel en abrikoos. Lekker voor de jam... 4 Quote
jootje Geplaatst: 11 oktober 2023 Geplaatst: 11 oktober 2023 Biquinho pepertjes uit de kas van Jorieke! ( nogmaals, dank!) en peppadews! Happy Jo! 2 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 11 oktober 2023 Auteur Geplaatst: 11 oktober 2023 Toch nog een potje te weinig zie ik Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 12 oktober 2023 Geplaatst: 12 oktober 2023 Er gaat zo een slowcooker vol met Japanse kweeperen, ( @Goldfish kan me nog even de twee soorten doorgeven) een grote kweepeer zelf geplukt en een Chinese kweepeer aan. Daar ga ik morgen dan waarschijnlijk gelei van maken. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 12 oktober 2023 Auteur Geplaatst: 12 oktober 2023 Ik ben met kastanjes aan het spelen. Wat dingen proberen qua pellen en poffen en crème de marron 5 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 12 oktober 2023 Geplaatst: 12 oktober 2023 Heerlijk! Crème de marron is superlekker op brood maar ook in gebak bijvoorbeeld😋 1 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Goldfish Geplaatst: 13 oktober 2023 Geplaatst: 13 oktober 2023 Op 12-10-2023 om 10:52, appelvrouw zei: Er gaat zo een slowcooker vol met Japanse kweeperen, ( @Goldfish kan me nog even de twee soorten doorgeven) een grote kweepeer zelf geplukt en een Chinese kweepeer aan. Daar ga ik morgen dan waarschijnlijk gelei van maken. Chaenomeles Japonica en Chaenomeles Speciosa (en kruisingen daartussen) worden Japanse sierkweeen genoemd. De Chinese sierkwee is Chaenomeles Cathayensis. 1 Quote
Mellie Geplaatst: 13 oktober 2023 Geplaatst: 13 oktober 2023 Ik heb appelmoes gemaakt van eigen appels en 1 kweepeer die ik op de grond had gevonden waar pissebedden al bezig waren te knagen. Echt heel veel appels en vond het zonde ze zacht te laten worden. Een grote pan vol, waarvan de kinderen gisteren wat van mochten. De rest lekker in potten. Ik heb nul potten. Ze hebben een pan vol leeg gegeten niet eens een foto van 2 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 13 oktober 2023 Auteur Geplaatst: 13 oktober 2023 Ik heb nog wat kastanjes verwerkt. Ik snijd ze eerst gewoon keihard doormidden, en dan druk/pel ik ze vrij makkelijk. Ik heb weer wat potjes créme de marron gemaakt, nu wat dikker want die vorige 2 potjes zijn wat dun gebleven. Ik kreeg dit niet eens lekker door een zeef gedrukt dus het is ook wat korreliger. Maar het smaakt erg lekker dus ach. Wel was het te dik om echt lekker heet te krijgen (dan gaat het zo bluppen en voor je het weet schiet het naar je), de potjes liggen nu nog even in heet water om echt goed door en door heet te worden. En ik ben met gember bezig!! Eigen oogst deze keer, ik ben ze aan het konfijten en ik maak siroop. 5 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
woldistel Geplaatst: 13 oktober 2023 Geplaatst: 13 oktober 2023 Wij gaan dit weekend ook even wat fourageerplekjes af. Gelijk een paar eekhoorntjesbrood meenemen, hoop ik 😊 2 Quote
appelvrouw Geplaatst: 13 oktober 2023 Geplaatst: 13 oktober 2023 (aangepast) En voor het tweede schilletje kookte je ze dan nog even @Jorieke123? Ik ga het niet doen want ik heb te weinig spullen, geen goede zeef etc. Volgend jaar weer. De Japanse sierkweetjes gelei wel gemaakt, met een enkele steranijs erbij plus wat limoensap. Beetje zurig maar tegelijkertijd o zo geparfumeerd! 13 oktober 2023 aangepast door appelvrouw 4 Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Jorieke123 Geplaatst: 13 oktober 2023 Auteur Geplaatst: 13 oktober 2023 Het 2e velletje haal ik er helemaal niet af. Veel teveel gedoe en we eten ze gepoft en rauw ook gewoon met dat velletje. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
appelvrouw Geplaatst: 14 oktober 2023 Geplaatst: 14 oktober 2023 O nou dan ben ik heel benieuwd of ik daar bv wat van zo merken, ik krijg lichte uitslag in mijn mond van het tweede velletje, rauw wat sterker dan gekookt als er bv nog een klein stukje blijft zitten bv na het pellen. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
jootje Geplaatst: 15 oktober 2023 Geplaatst: 15 oktober 2023 Niet echt inmaken, maar elk jaar aan het eind van het seizoen duik ik mijn vriezer in en haal daar de zakjes groenten uit die ik nodig heb om een mix te maken.Vaak heb ik daar al aparte zakjes voor. Courgette, boontjes, wortels, de enige prei, paprika. die haal ik uit de zakjes, gooi ze door elkaar. Vul dan zakjes tot 400 gr. En dan hup, heel gauw de vriezer weer in. ik gebruik de mixen voor roerbakken, nasi, noodles, alles waar ik anders zo’n zakje ( van 400 gr.) voor koop! ik heb het volgens mij al meer geplaatst. Maar het is zo handig om kant en klaar te kunnen pakken! Happy Jo 7 Quote
Mellie Geplaatst: 19 oktober 2023 Geplaatst: 19 oktober 2023 Ik heb heel veel kweeperen geschild, ontpit, met raki bij gebrek aan ander sterke drank, handgel gemaakt Het is al lekker dik zeg! Gaat rap als je zo veel pitten hebt. en van het vruchtvlees een tarte tatin (nog bezig). De zoon zo ver gekregen de rest van de appels te schillen. Ging met heel veel zuchten en steunen. Is ook moeilijk voor een 8-jarige. Alle begrip daarvoor, maar het gaat zeker niet lukken als je niet oefent. De dochter heeft alles in blokjes gesneden en nu staat er een pan met appelmoes te pruttelen. Ik heb er 2 kweeperen bij gedaan. Had ik de vorige x ook en die was zo belachelijk lekker dat ik hoop dat het daardoor komt. 5 Quote
Erny Geplaatst: 19 oktober 2023 Geplaatst: 19 oktober 2023 Moest even nadenken: Opties: a. de raki gaat bij de kweeperen b. Mellie drinkt de raki tijdens het vervelende kweepeer schillen en ontpitten c. de raki zit bij de handgel Ik ga nav de foto voor optie c. Maar had er nog nooit van gehoord. Zou dit ook gaan met de pitjes van de Japanse Sierkwee appeltjes? Denk dat de raki ipv geurloze alcohol wel voor een heel lekker gelletje kan zorgen. Ben benieuwd. 2 Quote
Jorieke123 Geplaatst: 19 oktober 2023 Auteur Geplaatst: 19 oktober 2023 1 Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Mellie Geplaatst: 20 oktober 2023 Geplaatst: 20 oktober 2023 @erny ik denk dat optie 2 wel heel leuk had kunnen zijn, maar het is c. Hikkk pardon, toch iets te diep in het glaasje gekeken. De gel ruikt zo idd wel heel prettig. 1 Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.