Hudsonstijgers Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Ik heb de pompoen Musquee de Provence' groen geoogst en deze wordt binnen niet oranje. Is deze wel eetbaar en lekker?Zo ja, wat kan ik beste met een groene pompoen doen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
de deerhounder Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Verschillende van die 'courges' zijn groen tot zwart. Je eet de schil normaal niet mee op, verder gebruiken als pompoen, ook geroosterd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTman Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Dit "probleem" heb ik ook. We hebben al een groene opgegeten, en smaakte goed. Misschien was de smaak wat lichter en "jonger", tja hoe leg je dat uit. Maar gewoon te eten hoor! Bij pompoenachtigen moet je eigenlijk alleen uitkijken met vruchten die bitter zijn, niet eten dan. Dat komt dan door kruisbestuiving met een niet eetbare soort.Ik heb er BTW pompoentaart met appel en krentjes van gemaakt, was lekker! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carina1966 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 http://annetanne.be/kruidenklets/2012/01/23/muscat-de-provence/ Ik heb erop gezocht en vond dat deze binnen gewoon nog narijpen. Het kan wel lang duren.Ik heb er zelf een liggen en die is nu aan het rijpen. Ik maak tegen die tijd wel foto's. Quote Kaatjes Moestuin https://www.youtube.com/channel/UCbxKcMcCIfcYz1rQPoOZLcA Link to comment Share on other sites More sharing options...
GTman Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Oker, ik wist niet dat ze nog zouden narijpen als ze te groen zijn geoogst. We wachten het af, ik heb nog 6 groene liggen. Tegen die tijd post ik of ze alsnog zijn verkleurd. Ze liggen trouwens allemaal binnen bij een graad of 15~20. Uit ervaring weet ik dat je ze zo het langst goed houd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dakoina Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Ik heb vorig jaar ook zo'n pompoen geoogst. Kreeg hem toen niet op, nu heb ik tekort aan pompoenen. Soit, hij rijpt inderdaad rustig na binnen, zelfs al was het steeltje buiten al kurkachtig. Raar genoeg, is een andere "groenblijvende" pompoen, ook lichtjes oranje aan't kleuren. Quote Nieuw stukje grond, tijd om te bloggen! http://jansmoestuin.wordpress.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carina1966 Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Hier twee foto's van mijn (enige) Musquee de Provence. De eerste foto na de oogst en de tweede is van vandaag.Ik had al gelezen dat ie dan waarschijnlijk in januari rijp zou zijn en zo te zien gaat dat wel kloppen. Komend jaar doe ik ze weer maar nu heb ik een tuin met meer zon. Ik ga een foto maken als ie rijp is en ook al ik hem aangesneden heb. Quote Kaatjes Moestuin https://www.youtube.com/channel/UCbxKcMcCIfcYz1rQPoOZLcA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carina1966 Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Even een update.Hij is nu bijna helemaal oranje en ziet er nog helemaal goed uit.Hij ligt gewoon in de huiskamer.Ik ga de musquee dit jaar wel weer zaaien denk ik. Je kunt hem in elk geval lang bewaren.Ik ben wel benieuwd naar de smaak want ik had er maar een en dat is deze. Quote Kaatjes Moestuin https://www.youtube.com/channel/UCbxKcMcCIfcYz1rQPoOZLcA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia69 Posted January 23, 2017 Share Posted January 23, 2017 Ze bewaren erg lang, deze pompoenen. Ik zet er elk jaar ook wel wat omdat ze goed blijven tot de rest is opgebruikt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.