Jump to content

Carina1966

Members
 • Posts

  372
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Den Bosch

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb de pepers gezaaid; drie soorten. En paprika. zomerprei gezaaid en ook de winterprei. Wel vroeg winterprei maar ze groeien zo langzaam. Ook de knolselderij gezaaid. O ja, ook wat radijs.
 2. Nou nee,😀 ik denk woelmuizen die de verse puntjes hebben afgeknabbeld. Maar andere jaren ging het verder wel goed daarna.
 3. Mijn knoflook staat er nu zo bij. Die is begin november gepoot of eind oktober.
 4. Sla, herfstradijs, bietjes, rucola gezaaid.
 5. Gisteren was er nog niets aan de hand maar vandaag waren er drie kolven kaalgevreten. Dus ik heb de grote geoogst. Meteen naar huis gegaan om ze te koken. Hoe warmen jullie ze op?
 6. Hier mijn eerste inzending. Ik doe dus duidelijk niet mee voor de langste peper. De planten doen het ook niet zo goed.
 7. Ik heb Marketmore, vier planten. Ze staan voor mijn raam en niet in de moestuin dit jaar. De vier planten bleven lang klein vond ik maar ze zijn inmiddels los gegaan. Ik vind dat eigenlijk wel handig zo bij het huis want dan kan ieder die een komkommer wil, ik of dochter of vriend, gewoon een komkommer pakken. En wij vinden het lekker om zo weg te snacken.
 8. Mijn planten zijn op 24 januari gezaaid en ik vind ze eigenlijk nogal klein blijven. Als ik zie hoe groot die van anderen al zijn. Ik moet ze gaan bemesten denk ik. Dat heb ik meteen maar even gedaan. Ze staan in p9 potjes. Sommige andere van mijn pepers zijn bijna vier keer zo groot.
 9. En de eerste twee staan boven! Op 24 januari gezaaid!
 10. Mijn pepers Himo Togarashi en Yatsufusa en paprika Healthy zijn opgekomen. De Marie’s Annuum van het Moestuin forum nog niet. Alles gezaaid op 24 januari.
 11. Bracht de postbode mee. Lekker snel. Wel zelf besteld natuurlijk maar het voelt wel als een cadeautje.
 12. Hier mijn gemberplant. Deze ben ik afgelopen jaar, in april of zo, gaan opkweken door een gemberwortel in de aarde te leggen. Deze gember had ik van een Afrikaanse mevrouw die het mee terug had genomen van een vakantie in Ghana. Komende zomer kan ie lekker naar buiten in een grotere pot. Er zijn wel wat stengels afgestorven maar hij is niet dood in elk geval. Daarbij heb ik sowieso gelezen dat ze na de rustperiode weer uitschieten. En ik ga dit weekend ook eens in de toko kijken voor nieuwe gember. Geelwortel ga ik ook proberen maar dat is weer een ander topic.
 13. Carina1966

  2020!

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het afgelopen jaar was een slecht jaar, en daarvoor eigenlijk ook vanwege familieomstandigheden. Maar nu ziet het er allemaal veel beter uit. Ik heb nieuwe heel erg actieve moestuinburen en dat inspireert ook om zelf stevig aan de slag te gaan. Voor ik op hol sla met zaaiplannen hebben we nog veel werk in de tuin. Ik zal de volgende keer als ik er ben eens foto’s maken. Ik schaam me er wel een beetje voor maar laat dat me maar inspireren. Ik heb aardappels besteld en pepers, tuinbonen, meuraapjes, radijzen en alvast pompoenen omdat ik daar later wrs niet meer bestel dit jaar. Een kilo Solist, 40 poters. Alleen vroege dit jaar en dat dan eens goed proberen aan te pakken. Twee pakken tuinbonen ‘ De Monica’ en pepers Himo Togarashi en Yatsufusa en paprika Healhty. Dan nog zaadpompoen en Marina de Chioggia en Potimarron. De pepers zaai ik eind januari. Maar eerst is er heel heel veel werk. Ik hoop in dit dagboek heel veel vooruitgang te zien.
 14. Bij mij liggen Solist, Alouette, en Rote Emma voor te kiemen.
×
×
 • Create New...