Geplaatst: 24 juni 201114 j Zojuist met succes gemaakt: Courgettesoep Benodigdheden:1kg courgette2 uien200 gram selderij200 gram prei5 teentjes knoflook1,5 / 2 bouillonblokjes1 liter water80 gram boursin (1 pakje)spekjes Bereiding:Kook het water met de bouillonblokjes en voeg de prei, uien, selderij en knoflook (geperst of kleingesneden) toe. Even laten koken en voeg dan de courgettes toe. Laten koken tot de courgette zacht is. Pureer de soep.Bak intussen de spekjes op in een pan zonder boter en voeg deze samen met de courgette toe. Laat de soep even koken tot de boursin gesmolten is. Tijd:Ongeveer 30 minuten. Bovenstaande is genoeg voor 4 personen. Lekker met een stokbroodje erbij! Eet smakelijk! blog/freggel/
Geplaatst: 24 juni 201114 j Klinkt goed. Ik heb deze week courgettesoep gemaakt met het recept voor de slasoep.. alles hetzelfde maar met courgette en ook nog een bos bijna verlepte sla... en héél veel peper... beetje heet dus... ook jammie... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 25 juni 201114 j Mmm, ook erg lekker met uitgebakken blokjes chorizo of salami erdoor, voor een pikante smaak en een knappertje! Even a broken clock is right twice a day
Geplaatst: 25 juni 201114 j @Jasmin: Grappig, dat heb ik gisteren ook gedaan, de courgettes en de sla..en heel veel nieuwe knoflook, basilicum en peterselie.met de boursin ga ik ook proberen, daar ben ik gek op! We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 25 juni 201114 j Ja, was ik vergeten ... inderdaad ook een bos peterselie erin, geen basilicum, wel een bos koriander... eigen knoflook... en de bouillonblokjes, mijn toppertjes: de AH paddestoelen bouillon... maar dat ei en de creme fraiche natuurlijk... die combi kende ik nog niet... slaat hier goed aan... http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Geplaatst: 25 juni 201114 j Mijn soep: een ui fruiten in een pan, de courgettes in plakjes even meebakken tot ze zacht worden, dan kippenboullion en wat blaadjes basilicum er bij, en een dik half uur laten pruttelen. Dan tot een mooie gladde soep blenderen, en smullen!Dat is de basis, dan kan er van allerlei lekkers door heen om te variëren. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 25 juni 201114 j Auteur Je kunt er volgens mij eindeloos mee variëren. Ik ben zelf geen keukenwonder en heb geen flauw idee welke smaken er bij elkaar passen en welke niet. Zo zou ik er ook nooit op komen om salami of chorizo te gebruiken, maar het klinkt lekker en ik ga het de volgende keer eens proberen. Ik vond dit recept en heb het een klein beetje aangepast en ik was verbaasd hoe snel je zo'n heerlijke soep in elkaar kunt draaien. Ik had trouwens 2 bouillonblokjes in 1 liter water gedaan en vond het eindresultaat aan de zoute kant (waarschijnlijk ook door die spekjes). De volgende keer gebruik ik een half blokje minder. blog/freggel/
Geplaatst: 25 juni 201114 j ...... Ik had trouwens 2 bouillonblokjes in 1 liter water gedaan en vond het eindresultaat aan de zoute kant (waarschijnlijk ook door die spekjes). De volgende keer gebruik ik een half blokje minder.Sinds kort gebruik ik vaak zoutloze blokjes. Naar behoefte doe ik er dan zelf zout bij. Op die manier kun je smaak en zoutigheid, onafhankelijk van elkaar, zelf in de hand houden. En echte bouillon is sowieso lekkerder ....... maar dat wisten jullie natuurlijk al lang. Courgettesoep met paddenstoelen is ook fijn.Eigenlijk vind ik courgettesoep gewoon een fijne, redelijk neutrale, basis om van alles mee uit te halen. Het helpt ook dat courgettes groeien als kool .
Geplaatst: 14 juli 201114 j ik ga deze courgettesoep ook proberen de komende dagen vraagje, die courgette die je die in blokjes door de soep?Schil je van tevoren de courgette, of kan de courgette met schil en al worden gebruikt? Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Geplaatst: 14 juli 201114 j Ik doe met schil, daar zitten de meeste vitamientjes in toch? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 14 juli 201114 j Zei mijn oma ook altijd, maar volgens mij zei ze dat omdat je zo min mogelijk moest weggooien. Ze had dan ook 9 kids dus dan moet je zo zuinig mogelijk zijn. Good things come in small packages
Geplaatst: 14 juli 201114 j Auteur Ik was de courgette en snij het dan in blokjes (ongeschild). Gaat prima. Ik denk dat als je de courgette schilt de soep ook minder groen zal zijn, maar vast niet minder lekker! blog/freggel/
Geplaatst: 20 juli 201114 j Afgelopen weekend heb ik volgens jou recept Freggel je courgettesoep gemaakt. Heerlijk Deze soep werd bij ons erg gewaardeerd. Ik heb je recept ook maar snel op mijn eigen blog gezet, want deze ga ik vaker maken Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Geplaatst: 22 juli 201114 j In soep is het wel zonde om ze te schillen. Je merkt er niks van en ook de meeste smaak zit in de schil.
Geplaatst: 24 juli 201114 j Deze soep gisteren gemaakt, erg lekker.Voorgerecht voor 4 personen1 courgette 0,75 l kruidenbouillon10 blaadjes basilicumzout en peper4 eetl. slagroom 2 eetl. fijngeknipte bieslook Voorbereiden:Snijd de uiteinden van de courgettes. Snijd ze in plakken. Bereiden:Verhit de kruidenbouillon in een soeppan en voeg de courgetteplakken en basilicum toe. Kook de courgette in ca. 10 minuten op een matige hittebron gaar. Pureer de courgettes in de bouillon. Breng de soep op smaak met zout en peper. Klop de slagroom lobbig. Verdeel de soep over kommen en schep de slagroom er bovenop. Bestrooi de slagroom met bieslook. Variatie:Vervang de basilicum door een handje spinazieblaadjes.
Geplaatst: 2 augustus 201114 j kan je afgewerkte courgettesoep nog wecken of niet diepvries is te klein - de courgetteoogst groot - de oplossing is wecken maar heb geen ervaring met soep wecken graag jullie recepten om soep te wecken aub kathleen
Geplaatst: 3 augustus 201114 j Ja: heet in de potten doen en wecken, 60 minuten op 100 graden.Er mogen geen bindmiddelen of meel in de soep zitten, die worden naar verloop van tijd namelijk zuur.Die middelen kan je toevoegen aan de soep zodra je hem gaat opwarmen en eten. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 8 augustus 201114 j Ik had nog een paar courgettes liggen en nog enkele van de tuin. Dus, een groot om deel invriezen. Ik had van afgelopen weekend na thuiskomst van de vakantie mooi wat bakjes van de chinees (10) bewaart voor invriezen. Ik dacht zonder te wegen wel ruim 1,5 kg courgette te hebben en met 1,5 liter water en de rest zou dit mooi 3 liter soep opleveren. Het werd echter ruim 6 liter met wel 3 kg aan courgette.Direct bijna alle bakjes vol en ingevroren.Ben benieuwd hoe het smaakt al ik die later ga opwarmen Kijk ook eens op ons blog http://snekermoestuin.blogspot.com/
Geplaatst: 12 december 201113 j Gister hebben we ook courgette soep gemaakt en het was heerlijk! Wij hebben een uitje met knoflook in een beetje olijfolie in de pan gedaan.Ondertussen de courgettes in vieren gesneden en daar blokjes van gesneden. Gewoon met schil! Die in de pan erbij gedaan, een minuut of 3 mee laten bakken en toen een kopje of 2 water erbij met een groentebouillon blokje. Beetje peper erbij en wat paprikapoeder. Als de courgette wat zachter is iets water erbij, peterselie erbij, een flinke hand en dan de staafmixer erin. Paar minuutjes door laten koken met een klein scheutje kookroom. Vorige keer dit niet gedaan dus dit hoeft niet persee. In soepkom opdienen met een zeer flinke lepel kruidenkaas/boursin. gewooon die goedkope van de Lidl Echt erg lekker! Je kan er uitgebakken spekkies doorheen doen of blokjes paprika...net wat je in huis hebt of wat je lekker lijkt.Soms willen we iets proberen of het lekker is en dan doen we de helft van de soep, wij eten er namelijk 2 dagen van, in een andere pan en proberen het dan uit. Is het lekker, schrijf ik het op om nog eens te doen. is het minder...ach dan heb ik de andere pan nog! Hoop dat m'n klimcourgette het goed gaat doen volgend jaar http://mijnmakkelijkemoestuintje.punt.nl
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.