krikke27 Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 Hoi, Weet iemand wat er aan de hand is met mijn tomatenplan? t? Quote
Erny Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 (edited) Voedingsprobleem... weet nu ff niet wat ook al weer maar dat weet iemand anders vast wel.Zijn ook fotooverzichten te vinden van de tekorten/overschotten verschijnselen. Ook in het tomatentopic van 2016 worden daar links naar gegeven. Heb er hier ook één gevonden...http://www.oliviassolutions.com/blog/nutrient-deficiencies-in-plants/ Edit:En: http://www.haifa-group.com/dutch/knowledge_center/crop_guides/tomato/plant_nutrition/nutrient_deficiency_symptoms/ EditEdit:Ik gok op beginnend Magnesiumtekort.https://gardening.stackexchange.com/questions/8357/a-visual-reference-to-nutrient-deficiencies-in-plants . Edited April 26, 2017 by Guest Quote
oscardevos Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 Ik denk dat dit de eerste symptomen zijn van een magnesium tekort, maar misschien goed om bevestigd te zien door andere forumleden.Je kunt het blad bespuiten met een oplossing van het goed oplosbare bitterzout.Bitterzout (magnesiumsulfaat) kun je bij sommige reformwinkels kopen, omdat het ook een laxerende werking heeft en een belangrijke component is bij leverreinigingskuren. Quote
Erny Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 Coniferengroen van de P0kon bestaat ook voor het grootste gedeelte uit Magnesiumsulfaat (halve kilo/of kilo? voor ongeveer 9 euro)Bij de Welkoop (Boerenbond) verkopen/verkochten ze 25 kg zakken Bitterzout voor 25 euro. Heb je voorraad voor jaren, ook goed voor je andere groenteplanten.(Blad bespuiten met bitterzoutoplossing is versterkend bijvoorbeeld).Is ook een bestanddeel van het befaamde Noekepoekensap. Quote
Claudy Posted May 1, 2017 Posted May 1, 2017 hallo, kijk eens op: http://www.tuinbouw.nl/sites/default/files/page/Poster%20Nederlands_13149.pdfWat goed werkt voor alle planten: brandnetelgier,,google maarof heet/kokend water op brandnetels, laten staan tot je een soort olievlekken ziet ( na paar dagen). Dan kun je het onverdund gebruiken.Geeft veel stikstof Quote
harms1 Posted May 1, 2017 Posted May 1, 2017 (edited) Dit gebruik ik, geeft heerlijke tomaten! Edited May 1, 2017 by Guest Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.