Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Zelf brood bakken moeilijk ?

Featured Replies

Geplaatst:

Ja met tarwebloem, en volkoren tarwemeel. Beetje half-om-half.

Ik wil niet weten hoeveel van die keiharde amandelen ik moet kraken voor zo'n blok (500 gram) spijs. Niet leuk denk ik! Misschien eens een keer spijs maken van gemengde noten, dan kunnen er ook lekker wat walnoten bij die toch een stuk sneller gaan qua kraken.

  • 3 weken later...
Geplaatst:

Notenbrood met abrikozen en rozijnen

Notenbrood nieuw.jpg Notenbrood anders 1.jpg

Nodig:

🌱 350 gr zelfrijzend bakmeel of
175 gr (spelt) bloem wit
175 gr volkoren tarwe of speltmeel
10 gr gist

🌱 100 gram lichtbruine basterdsuiker
🌱 1 tl zout
🌱 1 geraspte citroen
🌱 1 ei
🌱 2½ dl rijst-, soja,- of karnemelk
🌱 Sesamzaad
🌱 125 gram walnoten en/of pecannoten
🌱 1 tl koekkruiden
🌱 150 gram gele rozijnen
🌱 14 (californische) abrikozen
🌱 1 cakevorm

Werkwijze:

🍜Ik doe het zelf meestal met karnemelk, dat is heel smakelijk en rijst beter.


🍜Was de abrikozen en de rozijnen. Eventueel week je de rozijnen 15 minuten in lauw water. Verwarm de oven voor op 175 graden.

🍜Meng alle droge ingrediënten behalve de walnoten, abrikozen en rozijnen. Doe de melk en het ei erbij, roer dit goed. Het moet een makkelijk deeg worden van cakedikte.

🍜Breek de noten wat kleiner en vervolgens voeg je de noten bij het beslag.

🍜Vet een cakevorm in en bestrooi deze met sesamzaad.

🍜Doe de helft van het deeg in de cakevorm, voeg de abrikozen daksgewijs toe en schep de rest van het deeg in de vorm. Laat het brood ± 50 - 60 min. bakken.

🍜Laat het afkoelen, snijd het in dunne plakjes. Lekker met roomboter.

notenbrood boterham.jpg

Vond je dit een lekker recept, dan zou ik het leuk vinden als je een reactie zou willen geven op de Facebook groep.
Voor meer zelfverzonnen recepten ga dan naar deze groep (even lid worden).
https://www.facebook.com/groups/lekkerengezondkokenmetpetra

Geplaatst:

Vraagje @Petrasmoestuin ; Ik vind dit meer een koek dan een brood….🤔

Ik lees dat jij ook de mogelijkheid van verschillende soorten meel met gist benoemd maar dan is de werkwijze toch heel anders met kneden en rijzen enzo en het toevoegen van gedroogd fruit in brooddeeg ook veel lastiger vind ik….🤔

Hoe doe jij dat dan als je voor de optie brood zou kiezen? 🤔🌱👩‍🍳🌱🐓🌱🎄🌱

Geplaatst:

@Vrouwholle Ja zo kun je het inderdaad stellen. Ik heb ook altijd het idee als er bakpoeder of baking soda in zit, dan is het geen brood.

Ik heb ook nog een recept van sodabroodjes, komt uit de tijd dat ik beslist geen gist mocht en dit soort broodjes bakte.

Ik heb het recept van notenbrood misschien al 30 jaar of langer en zou de bron niet eens weten, ik heb het toentertijd van mijn tante doorgekregen en ik zal er vast wat aan veranderd hebben.
Wij aten het vaak bij de koffie inderdaad als ik niet te veel wou snoepen van gebak. Dit was dan een wat gezondere optie. Maar als cake kan ik het ook niet zien. Ik houd ook van de meeste cake of er moeten heel veel noten en crème in zitten b.v.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.