Geplaatst: 5 oktober 20178 j Weer een mooi stuk Zelhems veldvarkenvlees verduurzaamd. Eerst 2 1/2 week in de (zachte) pekel, met 15 gr koriander, 10 gr jeneverbes, knoflook en limónpepertjes.Daarna in de pekel gekookt en 2 dagen koud gerookt. Hij is weer goed gelukt, maar iets zuur. Door al die jeneverbessen? Toch nog steeds heerlijk Van de 1250 gram bleef bijna 1 kilo over. Blij mee Snijden was altijd een rotwerk: ging zwaar en de machine liep steeds weg. Maar daar heb ik nu wat op gevonden: de machine vastgezet in een frame en de lopers goed ingevet. Nu gaat het prima. "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 5 oktober 20178 j Ah lekker Hoe vond je het vlees zo? Qua vet, structuur enz.? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 5 oktober 20178 j Auteur Ja prachtig, kan niet anders zeggen. Zo mooi mager "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen.
Geplaatst: 5 oktober 20178 j Oh wat geweldig Speets! Ik heb nu de ham besteld met been (van borg) om te drogen. Maar als ik dit zo zie, is dit ook een heerlijke manier van bereiden. En wellicht wat meer fail-proof. Ik ga hier eens over ponderen. Smakelijk in ieder geval! wees bevriend met kleine dingen
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.