Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Aardbeien last van de wind?


essiebes

Recommended Posts

Ik had het plan om komend voorjaar aardbeien te gaan kweken in zo langwerpige bak, die op de rand van de muur van mijn balkon staat (die bak die zit daar vastgelijmd ).

Maar nou vroeg ik me opeens af of die plantjes wel wat wind kunnen hebben? Normaal gesproken staan aardbeien natuurlijk juist laag.

 

Of zou ik beter iets anders op die rand kunnen planten?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

De Mrak is perfect voor de hangbak, Hanging basket, Rioolpijp met gaten in de zijkant enz. Hij doet het ook gewoon goed op de grond mmar doordat het soort compact is en rijkbloeiend op zijn uitlopers beter geschikt voor hangdoeleinden dan de andere soorten doordragers.

Alhoewel een Mara des Bois( Doordragende bosaardbei) het waarschijnlijk ook leuk zal doen maar die heb ik zelf nog niet op deze manier geprobeerd.

Link to comment
Share on other sites

Mrak kweken wij al jaren. Niet voor de aardbei in de kas. Wij zijn plantenkwekers maar voor de plant. Maar alle soorten die nieuw/onbekent zijn proberen wij wel uit en van de Mrak hebben wij wel eens een muur van aardbeien gekweekt.

Moederplanten op bakken op 1,50 meter hoog. Paar keren de bloemen plukken om de uitlopers te stimuleren. En de uitlopers dan omlaag laten hangen. Als vrij snel komen er bloemtrossen in de uitlopers. die uiteindelijk aardbeien worden.

En als de moederplanten op tijd zijn geplant pluk je aardbeien tot op de grond.

Mischien ken je de foto van een klein blond meisje naast een aardbeienpaal. Paal ong 35cm doorsnee. Planten in de zijkant en bovenop. Die foto is bij mijn voordeur genomen. Uitvinding van mijn vader. Foto is al 30 jaar oud maar duikt hier en daar nog steeds op.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...