Jump to content

Slakken


jos

Recommended Posts

We klagen allemaal over de vele regen. De slakken hoor je echter niet, je ziet ze des te meer. Mijn tuin grenst aan een weiland waar het hele jaar door lekker hoog gras staat een ideale "broedplaats" voor slakken.

Mijn tomaten komen ze als eerste tegen en dat betekend dat elke tomaat die een beetje dicht bij de grond komt de pineut is.

Ik ben niet zo'n "gifspuiter", maar heb teneinde raad toch naar de slakkekorrels gegrepen. Ik heb het geprobeerd met een randje eierschalen, koffiegruis en een plant waarvan ik denk dat het familie van de wolfsmelk is, vroeger als weerder van ongedierte in de moestuin gebruikt. Maar het helpt allemaal niet echt. Het zijn trouwens allemaal forse bruine en zwarte naaktslakken. Het klinkt een beetje "week" maar meestal pak ik ze op, tientallen, en kegel ze weer de wei in.

 

Heeft iemand misschien een diervriendelijke tip.

 

ps geen bakje met bier, dat drink ik liever zelf.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook wel eens wat gelezen over koper (bijv rond een pot of in dit geval een tomaten stam). Misschien het proberen waard?, Ik ben dan wel benieuwd naar de resultaten, met zo'n slakken broedplaats naast je tuin.

 

edit: staat zo te zien ook in het artikel, zou mooi zijn als je het met jou slakkenprobleem eens kunt testen volgend jaar

Link to comment
Share on other sites

Frank:

Bedankt voor je reactie, een aantal zaken zal die op de site staan zal ik zeker uitproberen. Ik heb al een aantal dingen zoals de biervallen,koffie en eiergrit gebruikt. Alleen het probleem is dat je een paar honderd

meter moet "beschermen".

Bij de afweerplanten staat ook de tomaat, daar zet ik grote vraagtekens bij want elke tomaat die te dicht bij de bodem komt is aangevreten. De planten zelf trouwens niet.

Ik heb banana greens staan, een langwerpig, banaanvormig groen gele tomaat in hangende struikvorm is bijna niet op te binden, vruchten liggen dus allemaal, vrijwel allemaal aangevreten. Na een keer korrels lagen er de dag erna wel 30 dode naaktslakken bij een plant.

Jorg we gaan het volgend jaar ook gewoon eens proberen met koper of kopervijlsel. dank je wel

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...