Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tijdens de tweede fermentatie kan je smaken toevoegen aan de kombucha. (Ik ben zelf gek op de aardbeien- en frambozenvariant.) Sommige kombucha's ontstaan door de groene of zwarte thee te mixen met met een andere kruidenthee (duizendblad bijvoorbeeld). En je schijnt ook snoepjes van je kombucha scoby te kunnen maken (nooit geprobeerd).

 

Natuurlijk is dit topic geheel uit eigenbelang. Ik ben namelijk nieuwsgierig naar jullie foolproof geniale recepten.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Posted

Ik kreeg er ook ooit eentje, maar het is niet mijn favoriet gebleken. Groeide wel mega, voor ik het wist had ik 4 van die zwammen.Uiteindelijk zijn ze op de composthoop belandt.

Nu las ik op feestboek , (facebook ) mensen die er magnolia bij deden ,in het tweede fermentatieproces. Het schijnt lekker te zijn. Indien interesse dan kopieer ik het ff

Posted

@Indy, leuk, magnolia erbij. Dat maakt nieuwsgierig. Dus als je het wilt kopiëren: graag.

 

Ik wil zelf voor mijn huidige batch er in het tweede fermentatieproces wat munt (komt weer on overvloed op) en wat gedroogde roselle (hibiscus) erbij doen. Volgens mij kan dat een goede combi zijn.

 

Alleen nog weer even een paar dagen geduld voor de huidige fermentatie klaar is.

 

774B48D4-ACBF-4FF8-AA55-939BF59FEB4498501524067260.jpeg

 

Ik wilde (nu we het toch over drinken hebben) ook eens gaan experimenteren met Kvas, maar daar zal ik wel een apart topic voor openen.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Posted

Mijn tweede fermentatieproces heb ik alweer klaar staan. Net iets anders dan de bedoeling was, namelijk met gedroogde roselle, aarbei en limoen. Het laatste restje heb ik met wat aardbei en munt in een fles gedaan.

 

Vanavond zal ik een nieuwe batch opstarten, die kan dan rustig zijn best doen terwijl ik de kende week de nieuwe kombucha op kan drinken. De vorige fles was alweer lang en breed op.

 

7D9019EF-A7D7-428A-9D8A-E86F2CC2C6C131411524817631.jpeg

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Posted

De tweede fermentatie met aardbei met munt waarvan ik maar een klein beetje had) is beduidend lekkerder dan die met roselle, aardbei en limoen.

 

C52349C8-5CC6-4F26-9F02-EBC310F8E98C37381525203534.jpeg

 

De volgende ronde staat alweer even klaar. Daar wilde ik voor de tweede fermentatieronde gember bij gebruiken. Al schijnt gember wel weer voor nog wat extra koolzuur, dan moet ik niet vergeten de flessen af en toe te ontluchten... http://kombuchahome.com/how-to-prevent-your-kombucha-bottles-from-exploding/

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Posted

Heb je toevallig ook facebook? Daar heb je een groep, melkkefir,waterkefir,kombucha ,daar gaan ook veel recepten over en weer. Ik las inderdaad ook de gembersiroop in de tweede fermentatie. In de kefir vind ik het heerlijk,samen met wat citroen.

Posted

Goede tip @Indy. Ik gebruik FB eigenlijk niet meer, maar ga nu toch weer eens kijken, om deze groep op te zoeken.

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Posted

@Indy Seringen die al open zijn, of nog open moeten? Dat is ook wel een interessant experiment!

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

Posted

Omdat de vorige keer de versie met aarbei en mint boven verwachting goed beviel, heb ik er nu een (tweede fermentatie) met alleen munt, om te kijken of het de munt, de aarbei of de combinatie daarvan is wat ik zo lekker vond.

 

De andere twee flessen zijn gevuld met respectievelijk gember (want gember) en Braziliaanse klaver (want binnen handbereik).

 

Als het een beetje te drinken is, gaan de flessen mee naar de 020-moesdag.

 

B256A332-EBCB-4690-BE59-28BAA4E1001211171526058543.jpeg

 

(Ja, ik maak mijn kombucha in de boekenkast. Don’t judge. )

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

  • 4 months later...
Posted

De kombucha met in de tweede ronde wat chili flakes (van Mellie) valt in huize Spitskool in goede aarde.

 

041836EF-B24F-4488-B977-41B1F10436C376731538673928.jpeg

  • Like 1

Eeuwigdurend aanrommelend moestuinier.

  • 3 years later...
  • 7 months later...
Posted

Ik maak kumbucha maar als ik deze in een fles doe komt er na een paar dagen een slijmerige prop of wolk in wat is dat en kan dit kwaad. 

Groeten Herman. 

  • 2 weeks later...
Posted

Koelkast maakt niet uit. Er zitten vaak nog wat kombucha cellen in jouw brouwsel en als er voedsel voorhanden is vermeerderen ze zich vrolijk verder, alleen iets minder snel vanwege de temperatuur. Kan geen kwaad, dus.

Posted

Dank je voor je reactie, dus als ik de kumbucha zou verwarmen naar 45 graden zou het proces stoppen en gaan er geen vlokken meer komen. 

Het lijkt mij ook niet fijn om dit op te drinken. 

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...