Jump to content

Courgette of komkommer?


ANGELAindetuin

Recommended Posts

Dag allemaal,

 

Ik ben nieuw in moestuinland (ik ben fan!!) en ik heb een paar vragen. Ik kan er maar niet achter komen of de planten op de foto's courgetteplanten of komkommerplanten zijn. Misschien is de laatste foto de mannelijke courgetteplant? Dan neem ik aan dat hij bij de andere (vrouwelijke) planten in de buurt moet komen te staan. Tenzij dit komkommerplanten zijn... Ik heb gelezen dat komkommer en courgette niet samengaan, klopt dit? En binden jullie courgetteplanten ook wel op of laten jullie ze hangen (met stro eronder).

 

Groetjes, Angela

 

IMG292122361525761593.JPG

IMG292255241525761594.JPGIMG292330141525761595.JPGIMG292442441525761595.JPGIMG292528741525761596.JPGIMG292669031525761596.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hey Hey,

Volgens mij zijn de eerste vijf? Foto’s van een komkommer......

De laatste heeft meer van een courgette...

Ik bind courgettes niet op, zijn geen klimmers (tenzij je natuurlijk een klimcourgette hebt ) in de volle grond gaat het snel en worden het behoorlijke planten. Je kunt hem straks bij het planten ook iets dieper zetten, zodat een groot gedeelte van de steel in de grond zit, hij oogt nu iets slungelig......wanneer de courgette de groei te pakken heeft herken je je plantje zoals op de foto niet weer terug.

Bij mij maken courgettes in het begin wel vaker in mannelijke bloemen aan, later gaat dat over in vrouwelijk bloemen en zijn de courgettes niet meer te stoppen en zul je er tegen aan moeten eten

Link to comment
Share on other sites

De laatste is courgette, de rest komkommer.

Er zijn geen mannelijke en vrouwelijke courgetteplanten. Alle planten maken zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen aan. In het begin vaak enkel mannelijke bloemen (naar het schijnt om bestuivers te lokken) en dan allebei.

Courgettes en komkommers mogen naast elkaar. Ze worden allebei erg groot. Voorzie dus enige afstand tussen de twee.

Link to comment
Share on other sites

Hangt er van af welke komkommer. Een komkommer in de kas laat ik klimmen....vanwege de ruimte, als het goed is hebben die ook van die “tentakels” waarmee ze zichzelf vast kunnen houden...maar ze kunnen wel geleid worden. En een volle gronds komkommer laat ik gewoon “kruipen” vorig jaar flink wat komkommers kunnen oogsten van volle grond...kas ging minder

Link to comment
Share on other sites

Als courgettes wat ouder worden wil de stengel nog wel eens afknappen omdat de plant met vruchten wel erg zwaar wordt. Later in het seizoen hangen de courgettes ook steeds hoger aan de stengel. Dit is me enkele keren overkomen en nu worden ze bij mij aangebonden.

Link to comment
Share on other sites

Ja, het worden echt grote planten. Maar ik heb het in al die jaren nog nooit gehad dat de stengel knapte of knikte onder het gewicht van de plant. Ik heb de planten nooit opgebonden.......Zaak is wel om vruchten op tijd te oogsten en niet uit te laten groeien tot volwaardig formaat “meloen”.dan zal de plant indd kunnen zwichten onder zijn gewicht.

Link to comment
Share on other sites

Ik vind 30 cm al vrij fors, ik probeer ze toch wel veel jonger te oogsten, max. 20 cm, dan zijn ze veel lekkerder. Hoe jonger je plukt, hoe meer nieuwe bloemen en nieuwe courgettes. Ik zie er wel eens eentje over het hoofd die dan veel te groot is geworden, maar die zijn dan echt alleen nog maar geschikt voor de soep.

 

One Yard Revolution heeft ergens een filmpje over een experiment met courgettes opbinden, en dat werd geen succes als ik me goed herinner. Als je de hoogte in wil, moet je gewoon een klimcourgette zaaien, en anders lekker die plant zijn gang laten gaan.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...