Geplaatst: 11 januari 20187 j lijkt me niet zo lekker, waarom maak je niet een flinke pan klaar met alles er in en dan wecken in de oven?
Geplaatst: 11 januari 20187 j @cherryCharlie Zoals eerder al gezegd in dit topic en de manier waarop ik het zelf ook doe. Klein snijden en dan invriezen. Zelf blancheer ik eerst even maar zoals ik hier lees is dat niet echt nodig.
Geplaatst: 11 januari 20187 j @robo: omdat ik (nog) geen gear heb voor wecken en net student-af ben en niet het hele huis kan claimen wat betreft (opslag)ruimte @tuinLB: ooh met klein snijden bedoel je gewoon grote parten? Ik dacht dat er kleine reepjes bedoeld werden. Maar heb begrepen dat het ingevroren niet meer zo lekker is rauw als salade? Maakt het veel verschil qua smaak? Schrijft over outdoor, groene en duurzame lifestyle op http://www.cherrycharlie.nl (shameless plug)
Geplaatst: 11 januari 20187 j Ik heb gisteren deze gemaakt: http://mimithorisson.com/2012/07/04/red-cabbage-onion-and-walnut-tart/ Goed te eten, maar ja, bladerdeeg is altijd lekker, zoonlief vond hem ook prima. Hij mag alleen wel iets spannender dan in het recept, dus de volgende keer ga ik de kool met wat meer kruiden wat pittiger maken, of bijvoorbeeld stukjes ananas erdoor. Een laagje pittig gekruid (nep)gehakt onder de kool lijkt me ook wel erg lekker. Hij zag er bij mij niet zo mooi uit als op de foto bij het recept, maar als je stik je best doet en heel netjes werkt is hier ook wel een heel leuk voorgerechtje van te maken dat eruit ziet als een puntje vlaai. Ik hou hem in mijn achterhoofd voor Kerst 2018.
Geplaatst: 12 januari 20187 j De stukjes die ik snijd verschillen een beetje per keer. Ik weet eigenlijk niet hoe het uit de vriezer smaakt als salade, de rode kool die bij ons de vriezer in gaat gebruiken we eigenlijk altijd om gekookt te eten in de winter ( vooral bij Hachee, dat wordt hier zeer gewaardeerd. ) Ik maak relatief kleine stukjes zodat ze iets sneller gaar zijn met koken en zo dat ze in de vriezer niet zoveel ruimte innemen.
Geplaatst: 17 januari 20187 j @robo: omdat ik (nog) geen gear heb voor wecken en net student-af ben en niet het hele huis kan claimen wat betreft (opslag)ruimte bekend (hoewel al lang student-af ) maar wecken doe ik in de oven, geen pan nodig oid, alleen weckstortglazen met kleine klemmetjes; opslag is 2 planken op zolder
Geplaatst: 22 januari 20187 j RobO, de rubberen ringen van de weckpotten kunnen dus tegen de (droge) hitte van de oven? Dacht dat ze dan wel snel zouden uitdrogen en scheuren..
Geplaatst: 22 januari 20187 j bekend (hoewel al lang student-af ) maar wecken doe ik in de oven, geen pan nodig oid, alleen weckstortglazen met kleine klemmetjes; opslag is 2 planken op zolder Ohhh dan ga ik ff duiken in ovenwecken want een oven heb ik wel Schrijft over outdoor, groene en duurzame lifestyle op http://www.cherrycharlie.nl (shameless plug)
Geplaatst: 22 januari 20187 j Je kunt ook weinig kool fermenteren in een weckpot ( zuurkool/kimchi etc) dat zie ik op instagram wel heel veel ik heb helaas geen recept. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.