Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Zoete aardappel in kas of in zak


karin70

Aanbevolen berichten

Nadeel van de kas is dat de planten wat meer aandacht vragen op het gebied van water geven. Zoete aardappels gebruiken namelijk veel water en staan niet graag droog. Wil je een goede oogst dan zul je moeten proberen de grond voortdurend vochtig te houden.

 

Een kas heeft echter meer voordelen dan nadelen. Zo kunnen de planten langer blijven staan voor de knollen vanwege te lage grondtemperatuur (< 10°C) gerooid moeten worden. De knollen groeien dus langer door wat bij de zoete aardappel van belang is omdat de ontwikkeling van de knol pas laat in het seizoen op gang komt. Bovendien verloopt bij een minder goede zomer de groei van de planten in de kas sowieso een stuk beter dan buiten wat ook een factor van belang is voor een goede opbrengst.

 

Nog een voordeel van de kas is dat er nauwelijks kans is op een aantasting. Denk dan vooral aan een ondergrondse aantasting door woelratten, woelmuizen , engerlingen en dat soort beestjes die je knollen kunnen aanvreten.

 

Besluit je in de kas te planten dan zou ik in jouw geval de planten niet rechtstreeks in de grond zetten maar in die aardappelzak (een kuip lijkt me beter omdat die beter vocht vast houdt) gevuld met een mix van tuingrond , potgrond en eventueel wat brekerzand. Reden is dat een zoete aardappel van luchtige grond houdt en dan lijkt me de kleigrond van je kas wat minder geschikt.

 

Succes.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link naar reactie
Delen op andere sites

Compost is prima. Brekerzand is normaal niet nodig maar kan een hulpmiddel zijn om zwaardere grond , zoals de kleigrond die topicstarter karin70 heeft , wat losser te maken . Zoete aardappel is niet veeleisend wat de samenstelling van de grond betreft maar wil wel graag grond met een losse structuur.

-- Planten kunnen niet voelen. Je kunt planten wél aanvoelen. --

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...