Jump to content

Noord-Holland tips gevraagd


Amrutten

Recommended Posts

Wij zijn in oktober een aantal dagen in Bergen. Zijn er in de buurt, of iets verder weg tuinwinkels, die het waard zijn om te bezoeken ? Soort Noord-hollandse Vreeken of van der Wall, of zo iets ? Of een echte ouwerwetse boerenbond ?

Een goeie markt is ook welkom.

Link to comment
Share on other sites

Het is dan laat in het seizoen maar misschien een bezoekje aan: de duinlandjes van de Derpers in Egmond.

 

Of de (kruiden) Hortus in Alkmaar. Ook in Alkmaar is de Ranzijn een groot tuincentrum. Niet heel speciaal maar wel erg groot.

 

Ik ben er lang niet geweest maar voorheen was Fossus een leuke plek om even te kijken. Geen zaden maar een leuke omgeving.

 

En natuurlijk wildplukken in de duinen

 

In de omgeving zijn heel veel bloembollen bedrijven, daar is het wel de goede tijd voor.

Link to comment
Share on other sites

In mijn zoektocht naar graszaad heb ik alle dealer sites opengehad, uiteindelijk helemaal achter Zwolle/Emmen/Hoogeveen besteld. Want bijna allemaal cooperaties en adviseurs voor commerciele telers. En had ook geen zin om mijn broer te vragen helemaal naar Rijnsburg te rijden. Dan maar 22 euro betaald voor verzenden zakje (de 5 kg in plaats van de 15 kilo zak). Naast de officiele dealers vond ik deze week ook een 'consumenten' site, plantmania, maar die vraagt maar liefst twee honderd euro voor een 15Kg zakje, dacht het niet hèh.

 

Maar er zaten ook wat bedrijven in de hierboven gevraagde regio: https://www.agrotheek.nl/Sectoren/Uw-Groene-Vakwinkel Ursum. Deze meststoffenmenger heeft ook winkel; http://www.dekker-meststoffen.nl/pg-17467-7-25800/pagina/openingstijden.html St. Maartensbrug. Schagerbrug https://www.albgroot.nl/pg-7827-7-5114/pagina/historie.html

 

Google eens naar dealers van wat bijzondere producten, professioneel of juist ambachtelijk. Of gewoon op fouragehandel. Deze in Bergen: https://www.facebook.com/fouragehandel/?hc_ref=ARRmc519zVLSoINJO4wYbZyhBrnDWGKkmPHJXoaNKCQKeGNah_sBqPOkMKN5lG0d4zY&fref=nf&__xts__[0]=68.ARBKfS5T4xlftdichTIvgRwmubnR-SFGngvIT4qE2uPIy4BZZnogs-nQO32vtElcn9CIbJJJJwKoiS70SL635tsmzm67fTq8A_u1EiZBJfP5o6XinPFZRKxuHWRdAEAyoNp2uIhVJZuTzJrVP_mCOE8Ft3SUdtb8LztxAaVUZ_ycQVXZq1BSgk0z0BiGWtxEynkwqjPrfP_EzTY0Osn_2TXMvXty7FQBypGvlivXFsvT5Midi9cBcqVTmht6N1QB4Dkt8C00dPAAI4vVzFIIpxx9qaKc97i4qWr7SCrEGmBKXiwYVqYK0kW0M3x7M9WW-01D4PB3-Z_iONTAGd8izl8&__tn__=kC-R ?

https://www.chillipepers.nl

Home of the Turbo.

De snelle zadenruil, sinds 2012, bedacht en georganiseerd door Sol.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...