Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

'Gewoon' een basisrecept nemen voor cake, of cake-mix pakken natuurlijk. En dan snijd ik dunne plakjes van mijn kweeperen (die eigenlijk kweeappels zijn), met schil en al. En die druk ik met de schil omhoog vlak naast elkaar allemaal in het beslag. Mijn kweeappels zijn vrij snel gaar, dus dat gaat goed in cake. Het kan zijn dat stevige/hardere peren even voorgebakken moeten worden? 

 

IMG_2139.JPG

  • Like 2
Geplaatst: (aangepast)

Wij eten dadelijk een stamppotje van de laatste verse boontjes met feta en natuurlijk eigen aardappels.

Met bokworst erbij.

aangepast door Amrutten
  • Like 1
Geplaatst:
3 uren geleden, Jorieke123 zei:

'Gewoon' een basisrecept nemen voor cake, of cake-mix pakken natuurlijk. En dan snijd ik dunne plakjes van mijn kweeperen (die eigenlijk kweeappels zijn), met schil en al. En die druk ik met de schil omhoog vlak naast elkaar allemaal in het beslag. Mijn kweeappels zijn vrij snel gaar, dus dat gaat goed in cake. Het kan zijn dat stevige/hardere peren even voorgebakken moeten worden? 

 

IMG_2139.JPG

Oohh...ga ik van de week ook maken! Lijkt me lekker! 

Geplaatst:

De wat te lichte haan uit dit topic: 

 

En die dan dus gefrituurd. Erg lekker! Al kan ik wel een beter recept gebruiken voor de coating... ik ga nog eens zoeken en proberen. 

Samen met een rodekool-salade, een maïskolf uit het frituur, en wat van de paprikasalade van @Mellie uit dit topic: 

 

Erg geslaagd weer, net iets teveel gegeten uiteraard. Normaal maak ik geen grote porties maar dit was even lastiger inschatten en dus net iets teveel. 

 

Morgen iets met rode kool, want er is er 1 gebarsten dus die moest ik al oogsten. Ik denk 'gewoon' gekookt met een gehaktbal en appelmoes. Heerlijk in zijn eenvoud (en dan even vergeten dat we de kool, het varken, en de appels een hele tijd hebben moeten verzorgen om die simpele maaltijd te maken ;)

Geplaatst:

andijviesla, de krulvariant, iets pittiger dan de gewone nr 5 erg lekker

andijvie heel fijn snijden, met spercieboontjes, chiliboontjes, paprikareepjes, snipperuitje, zoetzuur, yoghurt, mayo

guilty pleasure: ik vind het lekker om het in laagjes op het bord te leggen, kun je per hap kiezen wat te nemen,

 

  • Like 3
Geplaatst:

Ik heb ei delink de halloumi kersen salade gemaakt uit de ah van vorige maand. Wat belachelijk lekker! Sla uet. Geen romaine, want dat had ik niet, maar wel heel knapperige vers geplukte andere slaatjes. Veel rucola ook want dat heb ik het meest. Was nog wat zunig met mijn slaoi Zelfgebakken brood in stukjes erbij ipv Libanees brood. Lekker veel sumak en kruiden (iedereen aan de dille mensen, altijd lekker!)

Ik had bevroren kersen en de dressing was net een verrukkelijke sorbet! Oooo wat was dat lekker. Ook toen het ontdooit was overigens.

cb5ce80332f335b69f3352858490cb2c.jpg

De risotto ging er heel goed bij.
Verbeterpunten: Voor de volgende x zonder halloumi. (Ja echt! Vond het niet veel toevoegen) en brood in kleinere stukken. Ik had niet verwacht dat het zo krokant zou worden in de oven. Misschien ook gewoon in een pan opbakken. Blijft het allemaal net wat zachter. En meer ijs. Eh dressing bedoel ik.

Linkje
https://www.ah.nl/r/1194127

  • Like 1
Geplaatst:

Dat ziet er smakelijk uit! Hier ziet de foto er niet zo smakelijk uit, maar dat was het wel! 

 

Zelfgemaakte kapsalon met sla, bieslook en tomaatjes uit de tuin (zou leuk zijn als ik volgend jaar ook aardappels en knoflook uit de tuin zou hebben) en.... eindelijk de zelfgemaakte sambal in gebruik kunnen nemen! 

 

20200923_180740.thumb.jpg.aa72666db767c5e67b1059e7f2fb4760.jpg

  • Like 2
Geplaatst:

Roti kip met eigen kip en adjumas en boontjes. Had er 2 pepers ingedaan in zijn geheel. Was bang dat het te pittig zou zijn. Dat viel reuze mee, maar dat ligt er wel aan aan wie je het vraagt. De 3-jarige had kennelijk een stuk kip wat
op/onder/boven ?? de peper lag. Die moest wel afgeblust worden.

Geplaatst: (aangepast)

Ja heel zout Jeanne, ik koop ze in een potje. Voor sommige recepten moet je ze in melk leggen.  Je kunt er ook een lekkere Franse soort pizza van maken met uien en zwarte olijven Pissaladière is de naam, die vind ik heerlijk!

aangepast door appelvrouw

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Nee sardines zijn niet zout @Jeanne heijmans, in ieder geval ken ik die niet. Wij kopen ook wel blikjes sardines op olijfolie om op brood te eten.

 

Vanavond pasta met tomatensaus uit de vriezer en een restje sambal Badjet vers uit de wok. Veldvarkengehakt erbij en wortels, uit de klauwen van de woelmuis gered. Een heerlijk slaatje van andijvie met Rose de Bern tomaten erbij.

  • Like 1

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...