Geplaatst: 7 augustus 201114 j Goedemiddag, Ik zal me even voorstellen: Ik ben Ellen, 49 jaar en houd van koken.Onlangs heb ik een elektrische weckketel besteld en hoop deze volgende week te mogen ontvangen. Ik hoop op dit forum info. te vinden over het wecken/inmaken van groenten en fruit en zal ook mijn resultaten hier laten weten want we kunnen veel van elkaar leren denk ik. Met vriendelijke groe(n)ten,Ellen
Geplaatst: 7 augustus 201114 j Welkom!Heb je ook een moestuin? Of ben je van plan her en der te gaan plukken en kopen voor een winteropslag? Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 7 augustus 201114 j Auteur Hallo Jorieke, Nee, we hebben geen moestuin maar ik probeer wel zo vaak mogelijk bij een biologische groenten- en tomatenkweker mijn groenten te kopen en dat bevalt erg goed. Zo ben ik op het idee gekomen om het zomerseizoen te "bewaren" in de winter en heb ik een elektrische weckketel gekocht en wil ik o.a. graag sperziebonen in gaan wecken in jampotjes met twist-off deksels. Ik heb nog geen idee hoe ik dit het beste kan doen.Heb jij dat ook ooit gedaan?Verder houd ik erg van koken dus recepten uitwisselen is altijd leuk. Groetjes,Ellen
Geplaatst: 8 augustus 201114 j Het idee van wecken is dat er tijdens het proces, wel lucht en vocht UIT de pot kan, maar niet IN. Dat kan niet met een twist-off deksel. Daar heb je de potten voor nodig met een rubber. Echte weckpotten. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 21 augustus 201114 j Welkom Ellen. Leuk dat jij ook wilt gaan wecken. Ik heb mijn 1e weckpan ook net binnen gekregen. Ben benieuwd wat ik er allemaal in kan wecken, en vooral hoe. Good things come in small packages
Geplaatst: 21 augustus 201114 j Wekom ,ik heb dat wecken vroeger al zooo moeilijk gevonden. Lees graag jullie ervaringen gr Jeannne
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.