appelvrouw Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Mijn paarse pepers beginnen af te rijpen. Sambalrecepten heb ik wel, maar het lijkt me leuk om iets te maken met de pepers waar een beetje kleur bij te zien is, iets lekkers met suiker/azijn, dus inmaak!Iemand een idee voor mij? Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Ik weet alleen niet of die pepers die jij bedoelt erg heet zijn want het recept is voor niet te hete pepers. Pepper-relishe (engels recept) als groente bij aardappelen en vlees 750 gr pepers750 gr appel250 gr ui350 gr suikerbeetje zout150 gr rozijnen1,2 liter azijn Alles schoonmaken, schillen en snipperen gesnipperde pepertjes voorkoken in 1 liter water met eetlepel zout (3 minuten) laten uitlekken en koud worden azijn aan de kook brengen, suiker en 1 theelepel zout erin, 2 minuten laten doorkoken en dan de appel ui rozijnen en pepertjes erin en de pan meteen van t vuur pakken, koud laten worden en in potten doen. Na 3 weken is het klaar om te eten en binnen 2 maanden moet je het op hebben Ik verdeel dit in 2 potten. Ik wil binnenkort als de pepers rijp zijn zelf atjar maken met 16 pepers in t recept. Maar er zijn er pas 4 rood aan t worden dus moet nog ff geduld hebben. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 Dank Geedee voor het recept. Ik denk dat de pepers wat te heet zijn, en ik weet niet of ik aan 750 gram kom, de pepers zijn maar klein.Het lijkt me wel een leuk recept om met een deel paprika te maken. Neem je echt 1,2 liter azijn? het lijkt me zoveel Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wouttie75 Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 receptje van diana's mooie moestuinik heb kleine appelmoes potjes gebruikt, na openen maar beperkt houdbaar. Ik heb paprika's pepers sjalotten, alles gebruikt. Sommige potjes zijn wat heter dan de andere. 300 ml azijn, 50 ml water....koken.....100 gr suiker, 1 eetl. zout oplossen in kokende massa....dan peperringetjes toegevoegd, 5 min koken...met soda schoongemaakte potjes in een au bain marie pannetje gezet en gevuld met mengsel. deksel erop minuutje laten staan en dan dicht ondersteboven laten afkoelen. Dit is een probeersel dus....ff afwachten of het wat wordt. Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludo Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 appelvrouw, kijk eens naar mijn bericht ivm "pepertjesconfituur" ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 (edited) Dank Geedee voor het recept. Ik denk dat de pepers wat te heet zijn, en ik weet niet of ik aan 750 gram kom, de pepers zijn maar klein.Het lijkt me wel een leuk recept om met een deel paprika te maken. Neem je echt 1,2 liter azijn? het lijkt me zoveel Kookt klein deel al van weg (azijn), en met suiker appel en rozijnen wordt het echt zoetzuur. Heeft ook met de houdbaarheid te maken denk ik en de azijn eet je niet helemaal mee op maar die trekt gedurende het in de pot zitten meer en meer in. Ik denk dat je de grammen pepers ook wel kunt opdelen in paprika en pepers (paprika is een heel erge niet hete peper ) Edited August 24, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 Wouttie: zeer bedankt, ziet er in ieder geval mooi uit zeg, die ga ik proberen. Ludo: hetzelfde!! Ik had je recept niet gevonden ik had gezocht op pepers en inmaak...GD: probeer ik ook, met paprika`s.. Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Op peperforums staan bij het onderdeel recepten ook heel veel ehh recepten http://www.chillipepers.nl/forum/viewforum.php?f=11http://www.peppersrus-forum.nl/viewforum.php?f=16&sid=b2a657cb78aa2cc206553ee7b0c5194dhttp://www.peppersrus-forum.nl/viewforum.php?f=25 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 25, 2011 Author Share Posted August 25, 2011 Op peperforums staan bij het onderdeel recepten ook heel veel ehh recepten http://www.chillipepers.nl/forum/viewforum.php?f=11http://www.peppersrus-forum.nl/viewforum.php?f=16&sid=b2a657cb78aa2cc206553ee7b0c5194dhttp://www.peppersrus-forum.nl/viewforum.php?f=25 Woo Dennis, daar kan ik en uurtje verdwalen...pepersoep, peperkoek, ( ) peperthee, peperwodka.... hik Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Ja er staan de meest gekste recepten op Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Bij de V&D heb ik op de chocolade afdeling gewerkt, en daar verkochten ze plakken witte chocolade met peper-stukjes er op. Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Peperchocola is idd lekker! Gewoon chocola smelten, peperpoeder erdoor naar smaak(pas op met Trinidad scorpion butch T ) en dan af laten koelen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted August 25, 2011 Author Share Posted August 25, 2011 Peperchocola is idd lekker! Gewoon chocola smelten, peperpoeder erdoor naar smaak(pas op met Trinidad scorpion butch T ) en dan af laten koelen. OK dat lijkt me wel wat..en voor de diehards als toetje een chocoladedip met pepers... Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Peperchocolade?? lijkt me wel apart Maar is dat dan peperpoeder van de peperbolletjes (witte peper of seizoenenpeper) uit china of waar die ook vandaan komt, of echt poeder gemaakt van onze pepers gedroogd en gemalen?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Nee echt van de rode (en vele andere kleuren) pepers die je in je tuin kunt laten groeien Quote Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Volgend jaar ga ik 50 soorten of nog wat meer aan pepers kweken dus dan kan ik een webshop beginnen met peperzaden en peperpoeder en flakes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margareth Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 ga je die ook allemaal zelf proeven? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wouttie75 Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Ik heb nog de Bhutt Jolokia staan, ik weet nog niet of ik hem ga proeven.......heel lang op nummer 1 gestaan als heetste peper ter wereld ! er zit nu maar 1 pepertje aan, de madame jeannet doet het beter... klopt het dat de pepertjes vrij klein blijven ? Of moet ik een aantal bloempjes/vruchtjes weghalen om de groeikracht naar de overige vruchten te verdelen. Quote People who say it can't be done should not interrupt those who are doing it ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Je hoeft echt geen bloementjes eruit te halen, hoe meer pepers hoe beter. Het duurt alleen lang voordat ze groot worden en rijpen. Want de Bhut Jolokia en madame's zijn hele late pepers. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Deze even een duw omhoog geven.......het is weer augustus....peper-oogst-tijd @ Dennis: Ik zag je oogstfoto's....ben benieuwd of je er al van geproefd hebt en welke peper je voor wat gaat gebruiken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Het meeste droog en vermaal ik tot peperflakes. En ik heb een soort sambal gemaakt door pepers, azijn, een ui, suiker en zout te mengen in de keukenmachine en daarna even inkoken. Is geopend in de koelkast heel lang houdbaar aangezien azijn, suiker en zout alle drie bacteriën en schimmels tegenhoudt. Een theelepeltje door een recept is meer dan genoeg om het behoorlijk pittig te maken. Maar dat ligt er natuurlijk aan hoe heet de pepers zijn die je gebruikt. Ik heb dit jaar een stuk of 15 soorten, minder dan geplant omdat het voor pepers hier in de kop van Noord Holland echt te koud is om ze buiten te telen. En in de kas is maar beperkt ruimte Nog niet alle soorten zijn rijp, maar m'n favoriet is tot nu toe Yucatan White. Een vrij vroege peper die tientallen kleine, maar hele hete pepertjes geeft. De pepertjes hebben een lekker kruidig aroma en 1 pepertje is genoeg om een gerecht lekker pittig te maken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Ik was toevallig ook naar die Yucatan White van jou aan het kijken....wordt die uiteindelijk toch rood aan de plant? Ik laat ook alle pepers drogen om dan te vermalen. Ik heb dit jaar een paar meer dikwandige pepers erbij en vraag me af of die mooi drogen. Ik heb een van de Santa Fe grande( 500-700) gevuld met roomkaas....ook wel lekker als hapje bij n drankje.(vorig jaar ook gedaan met snoeppaprikaantje) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dennis29 Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Nee de Yucatan white rijpt crème kleurig af. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.