tine Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 1 pompoen,2 uien, paar teentjes knoflook, 2 stengels prei, 1 knolselderij, enkele wortelen en aardappelen, 2 a 4 theelepels kerriepoeder, 4-8 naar smaak bouillonblokjes, zout en peper, peterselieuien prei knolselderij knoflook smoren in oliepompoen schoonmaken en in blokjes, voeg pompoen bij de groenten en nog 10 smoren. Kokend water toevoegen tot het geheel onder water staat en de bouillonblokjes toevoegen.Gaar laten worden en dan met staafmixer fijn maken. Op smaak brengen met kerrie, peper en zout. Peterselie er over. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Ik had er nog van die mini stukjes in...geen gladden massa zeg maar, ook al staafmixte ik de soep 20 keer Enig idee wat ik fout doe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia69 Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Waren alle groenten voldoende gaar? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamilla Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Ik had er nog van die mini stukjes in...geen gladden massa zeg maar, ook al staafmixte ik de soep 20 keer Enig idee wat ik fout doe? Ik heb het niet zo op een staafmixer omdat er altijd wel stukjes aan het mes ontsnappen. Ik heb een grote roerzeef (moulinex, niet electrisch, maar gewoon om te draaien) waar ik 3 maten raspen met gaatjes in kan zetten. Ideaal Voor soepen zoals pompoensoep gebruik ik de grofste schijf. Die heeft gaatjes van 2 bij 6 MM. Voor fijne dingen zoals appelmoes gebruik ik de schijf met de fijnste gaatjes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Heeft toch wel gauw een uurtje staan pruttelen en ik had alles klein gesneden....mogelijk eens zo'n zeef proberen next time....bedankt voor de tips Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tine Posted September 9, 2011 Author Share Posted September 9, 2011 als ik het maak zitten er nauwelijks stukjes in, kan het ook met de staafmixer te maken hebben. Met mijn vorige staafmixer ging het slechter dan met die ik nu heb. Ik gebruik de draaizeef veel voor appelmoes, ideaal ding. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
freggel Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Ik heb een paar kilo aan pompoen. Zou het ook mogelijk zijn om ze volgens dit recept te maken en dan in potten te bewaren? Of is dat daar niet geschikt voor? Lijkt me namelijk wel makkelijk voor als ik eens wat minder tijd heb. Quote blog/freggel/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Wecken kan wel, met soep in normale jampotten heb ik zelf geen goede ervaring. Invriezen kan natuurlijk ook. Quote Kom 15 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! www.moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Veldvarkens.nl En: Veldvarkens-facebook Link to comment Share on other sites More sharing options...
freggel Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Okee, dank je wel! Dan vries ik het voor alle zekerheid maar in. Quote blog/freggel/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Ik heb een paar kilo aan pompoen. Zou het ook mogelijk zijn om ze volgens dit recept te maken en dan in potten te bewaren? Of is dat daar niet geschikt voor? Lijkt me namelijk wel makkelijk voor als ik eens wat minder tijd heb. Freggel je kunt ook pompoen zelf invriezen en dan later gebruiken voor soep, puree of taart. Je kunt de pompoen in de oven gaar bakken( meer smaak) of in weinig water koken. Invriezen en klaar is Freggeltje Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
freggel Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Kijk aan! Dat is lekker gemakkelijk! Bedankt voor de tip! Quote blog/freggel/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted October 8, 2011 Share Posted October 8, 2011 Ik heb een grote pompoen gekocht...een kilo of 20...geen idee of het een soeppompoen is...stond geen naambordje bij...ja jawel ...toch...er stond op : Pompoen kun je daar ook soep van maken? of zijn die alleen voor de sier? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Ik heb een grote pompoen gekocht...een kilo of 20...geen idee of het een soeppompoen is...stond geen naambordje bij...ja jawel ...toch...er stond op : Pompoen kun je daar ook soep van maken? of zijn die alleen voor de sier? Ja dat ligt er toch een beetje aan hoe het vruchtvlees is. Van die grote platte assepoesterpompoenen (rouge vif d `etampes) kan je prima soep maken, maar over het algemeen is mijn ervaring dat de soorten met pompoenen boven de 10 kilo vrij smakeloos vruchtvlees hebben. Veel kerrie gebruiken dan Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Ik begrijp dus dat je zo'n pompoen altijd wel kunt eten alleen kan de smaak tegenvallen.... ....kerrie heb ik genoeg dus..... Hij is een beetje wazig maar dit is m (gaat om de grootte he...)(ow ja....voor degene die naar de kindertelefoon willen grijpen....t'is een pop van stro en ze heet Sanne ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Voor zover ik kan zien is het een Halloweepompoen, misschien een Jack `O Lantern. Deze worden gekweekt voor hun zachte snijdbare schil. Geweldige pompoen om te snijden, zeer matig van smaak. Inderdaad veel kerrie dus, zelf heb ik ze ook, maar het vruchtvlees gaat bij mij op de compost. Quote Waar de mol is is er hoop! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hilde Posted November 19, 2011 Share Posted November 19, 2011 Zo met Sanne er op zou ik soep nog even uitstellen: GEWELDIGE foto! Quote Heb jij ook op het einde van je loon nog een stukje maand over? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonnee Posted November 20, 2011 Share Posted November 20, 2011 ik gebruik kwa kruiden/specerijen gember (vers of op siroop) koriander, knoflook en tuinkruidenboullion en als ik een kick wil dan gaat er iets van een peper door, ligt er aan wta ik voor handen heb liggen , laatste keer chocolate habanero's vers van de plant (gekke ding hangt nog vol ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.