Jump to content

Vliersap maken


meekje

Recommended Posts

Ingrediënten :

rijpe vlierbessen

suiker (kristal-, riet-, of kandijsuiker)

 

Bereidingswijze :

Pluk rijpe vlierbestrossen. Ontdoe ze van de onrijpe en eventueel beschimmelde bessen. Met een vork kun je de bessen van de trossen afritsen. Kook de bessen op een zacht vuurtje in wat water tot ze zacht zijn en er sap vrij komt.

Zeef het sap door een neteldoek of fijne zeef.

 

Kook het gezeefde vlierbessap vervolgens samen met de toegevoegde suiker tot de massa wat indikt (verhouding : 1 liter sap op 1 kg suiker). Schep op het einde het schuim met een schuimspaan weg.

 

Wij hebben iets minder suiker gebruikt...

 

th_P9168446.jpg

th_P9168447.jpg

th_P9168451.jpg

th_P9168454.jpg

th_P9168457.jpg

th_P9168462.jpg

th_P9168469.jpg

th_P9168464.jpg

th_P9168465.jpg

th_P9168495.jpg

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...