Geplaatst: 25 september 201114 j Ik heb in de lente een veldje gekregen knollen geplant en vroeg me af hoe ik die nu klaar kan maken?
Geplaatst: 25 september 201114 j Rauw zijn ze ook lekker, ze smaken naar hazelnoot. Verder maak je er soep van, puree, je kunt ze bakken, frituren, etc. etc. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 25 september 201114 j Is nog wel wat vroeg om te oogsten, bij mij althans zijn de bovengrondse delen nog fris groen, en kun je beter wachten tot bovengrondse delen beginnen aftesterven.Je moet ervan houden maar sommige mensen vinden ze erg lekker, rauw in fijne blokjes door salade vindt ik lekker. Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 25 september 201114 j Hier worden ze al wat lelijk, maar zijn idd nog steeds flink stevig en groen. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 25 september 201114 j Hier liggen ze allemaal vlak, Maar ze zijn nog wel groen. Ze gaan pas knollen maken in de herfst als het blad af gaat sterven, dus het heeft nu nog geen zin om ze op te graven.
Geplaatst: 25 september 201114 j Hier ga ik de aardperen pas oogsten als er verder niet zo veel meer is (dec b.v.) Favoriet is hier schoon borstelen en dan met schil in stukken grillen in de pan met kruiden en olie. Gebruik elke keer andere kruiden, maakt echt niet uit. Is allemaal lekker!! Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Geplaatst: 25 september 201114 j Auteur Oké, nog even wachten met oogsten dus. Als je ze grilt op de pan, gebruik je ze dan als aardappelvervanger of als groente?
Geplaatst: 26 september 201114 j Ik gebruik ze als aardappel vervanger. Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Geplaatst: 30 september 201114 j Ik heb vandaag een eerste portie geoogst. De planten waren al helemaal afgestorven. Van slechts 2 planten een leuk bakje vol. En nog een paar knolletjes al in de grond gestopt voor vorig jaar. Aardperen zijn echt ongeveer het makkelijkste gewas. Wij eten ze inderdaad ook vooral ipv aardappelen. (Al eten we zelden gekookte aardappelen )
Geplaatst: 26 april 201213 j AARDPERENSAUS: Aardperen niet schillen, wél goed wassen natuurlijk. In stukken snijden.Stukken aardpeer gelijk bakken want anders treedt er smaakverlies op.Na een tijdje (kippe-)bouillon toevoegen. Dit 8-10 minuten laten sudderen.Daarna pureren (staafmixer/blender/handzeef).---------------------------- Deze aardperensaus serveerden ze bij een Ravioli.In deze Ravioli zat eend+bieslook+kastanjepuree. Helaas heb ik dat recept niet verder meegeschreven (waarschijnlijk vanwege de eend... koop ik nou niet echt vaak ofzo... oftewel... nog nooit... ).
Geplaatst: 8 mei 201213 j Als je ze vroeger oogst, dus met een kleiner knolletje. Is de smaak dan nog wel hetzelfde? Kan je ze bijv. gewoon oogsten in...juni? als je genoegen neemt met kleinere knollen?
Geplaatst: 9 mei 201213 j Rond die tijd zit er echt bijna niets aan. De knolvorming gaat daarna ineens heel snel, zodat je ze in de late herfst kunt oogsten. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.