Jorieke123 Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Ik heb net hoestsnoepjes gemaakt, van suiker en een sterke kruidenthee. http://www.instructables.com/id/Cough-Drops Echt van een leien dakje ging het nog niet, er zitten veel teveel bubbels in vind ik, en je moet heel snel werken zodra je de suikerprut van het vuur hebt. Maar ze zijn wel mooi geworden! Ik zal straks wat foto's plaatsen. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 27, 2011 Author Share Posted September 27, 2011 Eerst een thee gemaakt van: 3 goudsbloemen, 5 salie blaadjes, 1 takje rozemarijn, 6 kamille bloemetjes, 3 'groepjes' venkelzaadjes, en 14 kleine eucalyptus blaadjes (de plant is nog zo klein). Dan 1 kop thee, en 1 kop suiker in een pannetje, verhitten en roeren tot het kookt. Daarna niet meer roeren. Zodra het goedje 150 graden heet is, van het vuur halen. Nog even roeren, en dan in de kuiltjes gieten die je hebt gemaakt in een bord vol poedersuiker Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Yihaaa.... zoiets wil ik ook kunnen.... hardstikke gaaf!!!! Hoe smaken ze??? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
veuvecouderc Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Leuk Jorieke Jammer dat ik dit soort snoepjes niet lekker vind, want ik krijg wel meteen zin om ze te maken... Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 met een stokje heb je ... LOLLIE! Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 27, 2011 Author Share Posted September 27, 2011 Ik heb deze lading gemaakt met rietsuiker, de volgende maak ik met gewone witte kristalsuiker, en de thee laat ik dan ook veel langer trekken (moest 15 minuten, ik had dat al opgerekt naar 20 minuten, maar mag wel langer!).Deze smaken namelijk nogal rietsuikerig. En ze zijn dus wat poreus door de belletjes. Heeeeeeel vervelend dat ik dus nog vele malen zal moeten oefenen. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasmin Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Wat sneu nou... Ik liet de fotoreeks net aan mijn man zien... hij werd helemaal vrolijk door jeugdherinneringen... snapte niet eens dat ik het apart en leuk vond... voor hem zo herkenbaar... ha, ha... Volgens mij ook prima uit te voeren met vruchtensap, ipv thee lijkt me??? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Leuk om te zien...met fotoreportage...geweldig...krijg meteen na aap neigingen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Helemaal leuk, Jorieke! Zien er goed uit. Zal inderdaad uitproberen worden wat het beste resltaat levert, maar wel erg leuk om te doen. Heb helaas niet al die kruiden, anders ging ik het gelijk proberen. ) Volgens mij zit ik verkouden te worden...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 27, 2011 Author Share Posted September 27, 2011 Nou dat is het leuke, het kan met van allerlei kruiden. Lekker proberen en proeven dus.Ik heb deze kruiden in deze hoeveelheden expres opgeschreven (vergeet ik normaal..) zodat ik kan proeven of er een kruid teveel aanwezig is, of juist aanweziger mag zijn Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Zou munt ook kunnen? Die venkel lijkt me lekker erin, ga ik volgend seizoen ook maar es zaaien. Ik heb wel knolvenkel, is dat loof net zo te gebruiken als de ( kruid) venkel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 27, 2011 Author Share Posted September 27, 2011 Ik gebruik de gedroogde zaden van kruidvenkel. Maar het loof van knolvenkel geeft vast ook een lekkere smaak (iets 'groener' van smaak dan het zaad) Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 27, 2011 Share Posted September 27, 2011 Ziet er goed uit Jorieke. Hoe kwam je op t idee? Of was er iets wat op moest? Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 28, 2011 Author Share Posted September 28, 2011 Ik was lekker aan het googlen en kwam het recept tegen, ik was al wel benieuwd of je die dingen zelf zou kunnen maken.Super makkelijk dus.. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Das handig dat t zo makkelijk en snel klaar is. Als je dan een hoestbui hebt of last van je keel, kan je gelijk beginnen.Ben benieuwd of je nog andere smaakjes gaat maken en hoe die proeven. Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansm Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Ik vindt het weer leuk, en de verschillende munt zou leuk zijn dat je verschillende smaken muntsnoep hebt.Is weer te doen lijkt simpel en ook wel praktisch met kruiden gebruiken, leuk idee lijkt me nog lekker ook. Quote Players only love you when they're playing. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Ben hier aan het na apen maar bij mij lost de poedersuiker op en krijg ik repen ipv bolletjes Wat doe ik fout?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 28, 2011 Author Share Posted September 28, 2011 Heb je de poedersuiker een beetje aangedrukt? Zodat het niet los meer is, en de suikerprut er niet doorheen loopt? Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Ja stevige kuiltjes gemaakt, bleef in eerste instantie op zijn plek maar zoog zich binnen 15 minuten door de poedersuikerheen naar de buren; maar ik denk dat ik niet genoeg suiker erin had (had 50/50 gedaan)...Heb er nu meer suiker doorgeroerd en ziet er beter uit. Hoelang moet het stollen? en versneld de ijskast het proces? ik is zoooooooooooooooo ongeduldig... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 28, 2011 Author Share Posted September 28, 2011 Het stolde hier ontzettend snel, volgens het recept gaat het idd sneller in de koelkast.Geen idee waarom het niet goed ging bij je. Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 (edited) Nou heb t maar weggekiept....geen idee wrom t niet ging , maar ze bleven zacht ...ook in de ijskast'....maar gewoon op nieuw begonnen ....met frambozen...zelfde hoeveelheid gemaakt: 1 glas frambozenthee1 glas suiker zelfde resultaat...blijven zacht...snap er niks van Daarom hangt deze in mn keuken: Geef je ook cursus aan huis? Edited September 28, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 28, 2011 Author Share Posted September 28, 2011 Was de temperatuur 150 graden? Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 OEPS.... dat zal t dan zijn....ik heb dus geen thermometer en heb t goed laten pruttelen(randjes werden donkerbruin in de pan), maar blijkbaar niet goed genoeg....morgen shoppen en nog een poging wagen....zullen ze wel bij aveve of zo hebben. Dus mysterie opgelost denk ik. Heb intussen frambozensiroop ervan gemaakt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Daarom hangt deze in mn keuken: Geef je ook cursus aan huis? Geedee toch.. Al is dat eigenlijk best wel een goed idee, cursusdagje bij Jorieke: koken-uit-de-tuin-workshop Quote Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 29, 2011 Author Share Posted September 29, 2011 En de cursusleidster doen het ook pas voor de 2e keer Quote Giga-gaas.nl Kom zaterdag 12 april ook naar de Moestuinforumdag in Zelhem! moestuinforum.nl/forum/50-moestuinforum-dag/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.