Jump to content

worteljam ? kan het niet vinden...


Thessa

Recommended Posts

ik dacht iets te hebben gelezen over wortel jam lang lang geleden...maar kan het niet meer vinden....

ik wil het morgen gaan maken voor tussen een kruid bakplaat koek met walnoten en de worteljam er tussen...

gisteren gegeten op de bio markt...zo lekker, nu wil ik meer...

 

ik dacht de wortel jam, alleen de wortel haksellen koken in de gelei suiker (kilo op kilo ?) wat vanille en kaneel er door en klaar ??

iemand sugesties ?

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Link to comment
Share on other sites

* 800 g wortelen

* 1 kg Van Gilse Geleisuiker

* sap en rasp van 2 sinaasappelen

* 1 dl citroenbrandewijn

 

Bereiding

De wortelen raspen en goed vermengen met geleisuiker, sinaasappelsap en sinaasappelrasp. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.

De pan van het vuur halen, 1 minuut wachten en de brandewijn door de jam roeren. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

 

bron: http://www.cruydthof.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=159

Link to comment
Share on other sites

* 800 g wortelen

* 1 kg Van Gilse Geleisuiker

* sap en rasp van 2 sinaasappelen

* 1 dl citroenbrandewijn

 

Bereiding

De wortelen raspen en goed vermengen met geleisuiker, sinaasappelsap en sinaasappelrasp. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt.

De pan van het vuur halen, 1 minuut wachten en de brandewijn door de jam roeren. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

 

bron: http://www.cruydthof.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=159

 

vanwaar de brandewijn ? geeft dat een speciale smaak ?

ik ben niet zo van de alcohol door gerechten....de sinnasappel lijkt me een heerlijke kombie vooral bij de kruid koek....

ben heel benieuwd....

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...